Ας υποθέσουμε ότι οι πρόσφατες τοποθετήσεις Σαμαρά για τα εθνικά είναι λανθασμένες (βλέπε: Βόμβες Σαμαρά: Τί θα κάνει ο Μητσοτάκης;). Ας υποθέσουμε επίσης ότι και οι ανάλογες που εκφράστηκαν κατόπιν από τον καραμανλικό Βαληνάκη είναι εξίσου άστοχες («Βόμβες» στο Μαξίμου από τον Γιάννη Βαληνάκη για τις «διερευνητικές»!). Κι ας δεχτούμε ότι ο κύριος Μητσοτάκης ασκεί μια πατριωτική εξωτερική πολιτική και δεν ενδίδει στις έξωθεν πιέσεις που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στις Πρέσπες του Αιγαίου.
Συντασσόμενοι παράλληλα με την άποψη του αντ’ αυτού του πρωθυπουργού περί της αποδοχής της πολιτικής του από σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ (βλέπε: Γ. Γεραπετρίτης: Η ΚΟ της ΝΔ είναι απόλυτα συμπαγής στα ζητήματα που άπτονται των σχέσεων με Τουρκία και Βόρεια Μακεδονία).

Δεν μπορούμε ωστόσο να καταλάβουμε το εξής: Εφόσον ο αξιότιμος πρωθυπουργός θεωρεί ότι η κοινοβουλευτική του ομάδα είναι… μπετό, γιατί δεν φέρνει άμεσα προς ψήφιση τις… παγωμένες συμφωνίες με τα Σκόπια για να επαληθεύσει τη δύναμή του και να λήξουν τα εσωκομματικά και ενδοκυβερνητικά μαχαιρώματα;

Ώστε μετά να μπορεί να προχωρήσει δίχως προσκόμματα στην υλοποίηση της υποτιθέμενης πατριωτικής πολιτικής του;

Είμαστε σίγουροι ότι για την καθυστέρηση της ψηφοφορίας ευθύνεται το χάος που έχει προκύψει με τη διαχείριση της κορονο-κρίσης κι όχι τα σαμαρικά και καραμανλικά αντάρτικα.

Και ότι είναι ζήτημα χρόνου να εισαχθούν τα σκοπιανά μνημόνια στην ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να προειδοποιήσουμε τον κύριο Μητσοτάκη πως περαιτέρω επιμήκυνση της διαδικασίας θα προκαλέσει ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια από την αντιπολίτευση.

Ήδη ο κύριος Τσίπρας με αφορμή τη συνέντευξη Σαμαρά και τη μετέπειτα αφωνία σας (οι αντιδράσεις πραιτοριανών και λοιπών καθεστωτικών κονδυλοφόρων ενδεχομένως δεν έδωσαν τις απαιτούμενες απαντήσεις που επιζητούσε) κραυγάζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ότι βρίσκεστε υπό την ομηρία Σαμαρά.

Άρα δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να αντιληφθείτε τις τερατολογίες που θα ξεστομίζει αν παραπέμψετε στις καλένδες την κύρωση των συμφωνιών με τους βόρειους γείτονες.

Να μην ξεχάσετε πάντως να πείτε στον εισηγητή να αιτιολογήσει και τα περί… μακεδόνικης μειονότητας που αίφνης ανέκυψαν (βλέπε: Ο Σκοπιανός Πρόεδρος θέτει ζήτημα «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα!).

Όχι τίποτε άλλο, για να μην πουν μετά οι βουλευτές σας ότι δεν ήξεραν τι ψήφιζαν όταν το επόμενο βήμα των Σκοπιανών θα είναι η διαμαρτυρία τους για την… καταπίεση των αδελφών της Μακεδονίας του Αιγαίου.

Επιπλέον, με αφορμή τις διερευνητικές, πείτε στον εισηγητή να κάνει τον κόπο να προβεί και σε μια σύντομη διευκρίνιση ξεκαθαρίζοντας αφενός στα πόσα μίλια είναι πλέον αυτές οι ρημάδες οι κόκκινες γραμμές, κι αφετέρου αν ισχύουν τα περί απώλειας μέρους της εθνικής κυριαρχίας προς κατοχύρωση της υπόλοιπης που είδαν πάλι το φως της δημοσιότητας (βλέπε: Ο Σαμαράς, ο Βαληνάκης και τα… «υπονοούμενα»!).

Εν αναμονή της αναγκαίας κίνησης ηγετικής πυγμής που θα σας καταστήσει κυρίαρχο συντρίβοντας το σαμαροκαραμανλικό εθνικιστικό παραλήρημα.

Οψόμεθα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »