“Η Τουρκία είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη χώρα μας”
Τον πρόεδρο της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Μουσταφά Σεντόπ και κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια, με αφορμή την «Ημέρα Διδασκαλίας της Τουρκικής Γλώσσας στη χώρα» (σ.σ. ναι υπάρχει και τέτοια και είναι και εθνική εορτή).

Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων έκανε λόγο για «φιλικές σχέσεις και ενεργή οικονομική συνεργασία», με την Τουρκία «να παρέχει ισχυρή υποστήριξη για την ανάπτυξη και ολοκλήρωση στα Σκόπια».

«Η Τουρκία είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη χώρα μας. Ευχαριστώ για τη μεγάλη υποστήριξη που μας παρέχουν από την ανεξαρτησία μας μέχρι σήμερα, ειδικά στον τομέα της υγείας σε περιόδους πανδημίας, καθώς και του Στρατού, ως μέρος της εταιρικής σχέσης του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Ζάεφ με απόλυτο δέος προς την Άγκυρα.

Και συνέχισε αναφερόμενος στην εθνική εορτή και την τουρκική γλώσσα: «Συγχαίρω όλους τους Τούρκους συμπολίτες μας στη Δημοκρατία των Σκοπίων για την εθνική εορτή, την Ημέρα Διδασκαλίας της Τουρκικής Γλώσσας. Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την τουρκική κοινότητα, διότι στις 21 Δεκεμβρίου 1944, η διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας ξεκίνησε για πρώτη φορά εδώ. Η παράδοση συνέχισε να καλλιεργείται με την πάροδο των ετών και μετά την ανεξαρτησία της χώρας μας έγινε συνταγματική διάταξη, της οποίας η εφαρμογή διασφαλίζεται από τους θεσμούς του συστήματος».

Για να καταλήξει: «Είναι η ευρωπαϊκή αξία που λατρεύουμε στα Σκόπια και η οποία έχει μεγάλη σημασία επειδή ενώνει τους ανθρώπους. Δίνουμε υποστήριξη σε κάθε κοινότητα της χώρας μας να καλλιεργεί και να προστατεύει τη μητρική της γλώσσα».

Εδώ να τα βλέπουν αυτά που εκτός από F-16 να τους φυλάει τον εναέριο χώρο και εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις, θέλουμε να στείλουμε κι εμβόλια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »