Στις 23 Ιουλίου 1974 οι στρατιωτικοί παρέδωσαν την εξουσία στους πολιτικούς και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ορκίστηκε Πρωθυπουργός της χώρας! Η κυβέρνηση που σχηματίστηκε, υπό το βάρος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ονομάστηκε κυβέρνηση “Εθνικής Ενότητας”!

Από αυτό το χρονικό σημείο και μετά ξεκινάει η εποχή της “περίφημης”, λεγόμενης “Μεταπολίτευσης”!

Μιας μεταπολιτευτικής περιόδου, που αρχικά χαρακτηρίστηκε ως εκείνη που αποκατάστησε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα, αλλά στην πορεία μετατράπηκε αυτή η Δημοκρατία σε φαυλοκρατία και στα τελευταία χρόνια σε πολιτικό καθεστώς, κατ΄ όνομα και μόνο Δημοκρατία!

Η πτώση της δικτατορίας έφερε την επάρατη Δημοκρατία τους…

Ωστόσο αυτό το πολιτικό προσωπικό της χώρας, εξακολουθούσε όλα αυτά τα χρόνια, να γιορτάζει την ημέρα της Δημοκρατίας (24 Ιουλίου) με τυμπανοκρουσίες στο Προεδρικό Μέγαρο, μεταξύ πολλών ευτράπελων, που κάθε χρόνο έδειχνε, πως είναι μακριά από τα προβλήματα του λαού μας, μακριά από τη ζοφερή πραγματικότητα!

Ένα πολιτικό προσωπικό, που επανειλημμένα έχει καταπατήσει κάθε έννοια Δημοκρατίας, κάθε άρθρο του ελληνικού Συντάγματος!

Δημοκρατία γι΄ αυτό το πολιτικό φαύλο προσωπικό, είναι η στέρηση προσωπικών ελευθεριών των Ελλήνων, είναι η δικτατορική απόφαση περί της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και της οδήγησης στην πυρά, όσων δεν ήθελαν να εμβολιαστούν!

Είναι η στέρηση του δικαιώματος των Ελλήνων να ασκήσουν τα θρησκευτικά του καθήκοντα! Είναι η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων, αντίθετα από τους παράνομους μετανάστες που απολαμβάνουν όλων των πολιτικών ωφελημάτων, που τους παραχωρούν οι εκάστοτε κυβερνητικές Εξουσίες!

Οι οποίες “εργάζονται” δουλικά υπέρ των συμφερόντων του διεθνή παράγοντα και κατά των ελληνικών συμφερόντων, της προάσπισης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων!

Κυβερνήσεις που μας πλημυρίζουν, μας καίνε, μας καταστρέφουν!

Φασίζουσα Προεδρεία της Δημοκρατίας και εγκλωβισμένα κόμματα σε αυτήν την φασιστική νοοτροπία…

Όμως αυτοί όλοι, λένε, πως ανήκουν στις “Δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις” του Τόπου μας!

Του πολιτεύματος που όρισε η Μεταπολίτευση, με την Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Όπου η εκλεγμένη από τον λαό (έστω από τον μισό) κυβέρνηση παίρνει τις πολιτικές αποφάσεις και έχει ως αρχή το “εκλέγειν και εκλέγεσθαι”!

Όπου Αρχηγός του κράτους ορίζεται ο/η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο/η οποίος/α είναι αιρετός και δεν έχει περιορισμένες πολιτικές αρμοδιότητες, αφού τη διοίκηση του κράτους ασκεί ο Πρωθυπουργός!

Όμως ο/η ΠτΔ έχει στην “υψηλή αρμοδιότητά του”, για τον εορτασμό της ημέρας της Δημοκρατίας, να καλεί στο Προεδρικό Μέγαρο τους υψηλούς προσκεκλημένους – πολιτικούς και μη – για να χαριεντιστούν, να απολαύσουν τους μεζέδες που επιμελήθηκε η Προεδρεία, να μας παρουσιάσουν διάφορά στιλιστικά ενδύματα (προφανώς πρωτοεμφανιζόμενα επάνω τους λόγω της σοβαρής ημέρας) κλπ. κλπ.

Φέτος όμως δυστυχώς και προς μεγάλη τους στεναχώρια, όλοι αυτοί οι πολιτικοί και μη, δεν θα απολαύσουν την ημέρα χαράς τους, αφού καίγεται για άλλη μια φορά όλη η Ελλάδα και η εκδήλωση ακυρώθηκε!

Ωστόσο, είχε προλάβει – πριν την ακύρωση – η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, να δείξει το “δημοκρατικό της πρόσωπο” για άλλη μια φορά, εκπροσωπώντας επάξια όλες τις   “Δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις” του Τόπου μας!

Αποφασίζοντας, ότι το κόμμα Σπαρτιάτες δεν είχε θέση σε μια τόσο σημαντική γιορτή για τη Δημοκρατία!

Αφού στην ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας μετέχουν μόνο δημοκρατικά κόμματα. Όχι ακροδεξιά!

Όρους που αυτοί τοποθετούν στο σαλεμένο τους μυαλό! Όρους που καθιέρωσαν επί σειρά ετών, διχάζοντας τον ελληνικό λαό!

Αφού, κατ΄ αυτούς είναι επικίνδυνοι για την κολοβή Δημοκρατία τους, εκείνοι και τους οποίους έστειλαν στη Βουλή 243.922 συνέλληνες!

Έτσι όπως ανακοινώθηκε:

«Το απόγευμα της 24ης Ιουλίου, στο κιόσκι του Προεδρικού Μεγάρου στην καθιερωμένη σύναξη των πολιτικών αρχηγών θα εμφανιστούν φέτος τρία νέα πρόσωπα, ανάμεσά τους ο Δημήτρης Νατσιός εκ μέρους της “Νίκης”, ο Σωκράτης Φάμελλος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την Πλεύση Ελευθερίας»!

Θα περίμενα ωστόσο, από τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα (εκτός των Συστημικών κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ), δηλαδή των κομμάτων της “Ελληνικής Λύσης – Κυριάκος Βελόπουλος”, “Νίκης” και “Πλεύσης Ελευθερίας”, να αποδοκιμάσουν αυτόν τον φασιστικό αποκλεισμό κοινοβουλευτικού κόμματος από τη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου και να ανακοινώσουν πως και εκείνα – τα κόμματα – δεν θα παραβρεθούν στην εν λόγω εορταστική εκδήλωση!

Πληρωμένη απάντηση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

Πάντως ειλικρινά σας λέγω, με κάλυψε απόλυτα η ανακοίνωση που έκδωσε ο Πρόεδρος του κοινοβουλευτικού κόμματος “Σπαρτιάτες” Βασίλης Στίγκας προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου:

«Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

με τη μη πρόσκληση από μέρους σας, των “ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ”, στη Δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, καταπατείται ο ακρογωνιαίος λίθος του Θεσμού της Δημοκρατίας, καθώς εκμηδενίζει την Ισονομία όλων των πολιτών, και απαξιώνει ευθαρσώς την αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι ψήφισαν αυτό το νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα, στις πρόσφατες δημοκρατικές εκλογές.

Τα “όρια” της Δημοκρατίας τα καθορίζουν οι νόμοι του Συντάγματος, και δε νοείται να τα υπερβαίνει ΚΑΝΕΙΣ.

Η Ελλάδα φλέγεται και θα καταμετρά τις στάχτες της, όσο εσείς θα εκφωνείται τον πανηγυρικό σας λόγο, κι ενώ θα συντρώγουν σολομό και θα χαριεντίζονται με άφθονη Spumante, ο κος Μητσοτάκης με τους κους Ανδρουλάκη, Δένδια, Φλώρο και λοιπούς, που παρακολουθούσε…

Κάποτε, θα έρθει ο καιρός, που ο λαός θα επιλέγει να τον κυβερνούν εκπρόσωποι, που θα ΤΙΜΟΥΝ το Έθνος των Ελλήνων, την ιστορία του, και την πραγματική ερμηνεία του όρου “Δημοκρατία”, όπως μας την άφησαν κληρονομιά ο Κλεισθένης και ο Αριστοτέλης.

Πολύ λυπούμαστε για την απόφαση σας να αποβάλλετε από το Προεδρικό Μέγαρο διακόσιους πενήντα χιλιάδες Έλληνες πολίτες.

Τέτοιες ενέργειες ακρωτηριάζουν τη Δημοκρατία, στη χώρα, που τη γέννησε!»!

ΣΗΜ.:

Πληρωμένη απάντηση:

Απάντηση έξυπνη και πετυχημένη, που συνήθως δίνεται με επιθετική ή ειρωνική διάθεση, που και στις δυο περιπτώσεις δεν αφήνει κανένα περιθώριο για σχολιασμό από το συνομιλητή μας, που αποστομώνει το συνομιλητή μας!

ΕΠΊΛΟΓΟΣ:

Αν ο ελληνικός λαός δεν αφυπνιστεί, η Ελλάς θα είναι μια καμένη γη και τα όρια της οποίας θα είναι από τη Λάρισα έως τα Κύθηρα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »