Νέα σύγκρουση.

ΗΡωσία έχει προειδοποιηθεί από το ΝΑΤΟ με τελεσίγραφο ότι η συμμαχία είναι έτοιμη ακόμα και με επίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων αν και εφόσον αυτό απαιτηθεί παρά την κρίση του κορονοϊού, μετά την πρόσφατη ρωσική ανθυποβρυχιακή άσκηση στην Α.Μεσόγειο η οποία προκάλεσε όπως φαίνεται αναταράξεις. 

Πρόκειται για μία είδηση που παρουσίασε πρώτο το Πενταπόσταγμα. Μάλιστα από σήμερα ξεκίνησαν ασκήσεις του Ρωσικού ΠΝ στην Κυπριακή ΑΟΖ.
 

Οι αρχηγοί του ΝΑΤΟ δήλωσαν ότι θα αντισταθούν σε οποιαδήποτε απειλή από τη Ρωσία, αφού οι ναύτες του Πούτιν έκαναν επίδειξη καταδιώκοντας εχθρικά «υποβρύχια του εχθρού» στην Α. Μεσόγειο Θάλασσα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι εντόπισε “ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα” δραστηριότητας στη Μάγχη από ρωσικά πολεμικά πλοία, ενώ σχετικά πρόσφατα ρωσικά  βομβαρδιστικά  πέταξαν κατά μήκος του εναέριου χώρου του Ηνωμένου Βασιλείου στη Σκωτία. Blake Lively’s ‘The Rhythm Section’ Is One Of The Biggest Bombs Of All Time

Κινητικότητα ρωσικών πολεμικών πλοίων στην Κυπριακή ΑΟΖ – ”Κλειδώνουν” περιοχές για ασκήσεις με πραγματικά πυρά

Η Ευρώπη είναι εκτεθειμένη στη Ρωσία και οι νατοϊκοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες φοβούνται ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την πανδημία του κορονοϊού ως κάλυψη για να ξεκινήσει στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία, Συρία ή αλλού.

Η Ρωσία διαθέτει σήμερα πολεμικά πλοία και υποβρύχια στη Μεσόγειο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη πετούν κοντά στον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ έχουν κλιμακωθεί στην Ευρώπη καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιεί το Υπουργείο Άμυνας για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ επέμεινε ότι η «επιχειρησιακή ετοιμότητα» δεν έχει διακυβευτεί λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού, και αφορά την προστασία περίπου 1 δις ανθρώπων.

Ο ίδιος δήλωσε σε μια τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου ότι: “Κύριος στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι αυτή η κρίση στην υγεία δεν θα γίνει κρίση ασφάλειας”.

Σε μια ακόμη προειδοποίηση προς τον Πούτιν ο ίδιος ανέφερε ότι, “τα πρόσφατα ρωσικά πολεμικά παιχνίδια κοντά στα σύνορα του ΝΑΤΟ, αποτελούν μια υπενθύμιση ότι η συμμαχία δεν πρέπει να χάσει τον προσανατολισμό της για την υπεράσπιση της Ευρώπης”.

Τον περασμένο μήνα ο Στόλτενμπεργκ είχε δηλώσει: “Είναι πολύ πιθανό ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να αναλάβει δράση ενώ οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα είναι απασχολημένοι με τον  Covid-19, αναμφισβήτητα την πρώτη φορά που έχουμε μια τόσο σοβαρή απειλή  που επηρεάζει την ετοιμότητά μας.

Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει όμως ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα έχει αντίκτυπο στις κινήσεις των στρατιωτών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου κατά συμβατικών υποβρυχίων (σαν αυτά που έστειλε η Τουρκία σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο) διεξήγαγε ρωσικός στολίσκος στην Α.Μεσόγειο την περίοδο που οι Τούρκοι απειλούν ταυτόχρονα τόσο τη Λιβύη όσο και τη Συρία, που αποτελούν περιοχές ρωσικών συμφερόντων. 

Στολίσκος που ανήκει οργανικά στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας και αποτελούνταν από τις φρεγάτες “Ναύαρχος Γκρηγορόβιτς”, “Ναύαρχος Μακάροφ” και “Ναύαρχος Έσεν”, πραγματοποίησαν ασκήσεις για την αναζήτηση και καταστροφή συμβατικών υποβρυχίων του “εχθρού” στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει η ρωσική πλευρά. 

Οι Ρώσοι περικυκλώνουν την Τουρκία: Δεσμεύουν περιοχή της Α. Μεσογείου

 “Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, τα ρωσικά πλοία επεξεργάστηκαν τακτικές για την ανίχνευση και τη συνεχή καταδίωξη υποβρυχίων με την εφαρμογή των προτύπων για την υπό όρους χρήση τορπιλών και βομβών με τη βοήθεια αεροσκαφών”, ανέφερε η διοίκηση του ρωσικού στόλου.

Η αναζήτηση των υποβρυχίων του «εχθρού» πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων Ka-27PL και συστημάτων της αεράμυνας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Συμβατικά υποβρύχια στην Α.Μεσόγειο διαθέτουν η Ελλάδα, η Αίγυπτο, το Ισραήλ και η …Τουρκία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »