Το Κρεμλίνο μέσω του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ έριξε «πόρτα» στον Τζο Μπάιντεν και στη συνάντηση που πρότεινε καθώς χαρακτήρισε την πρόταση του Αμερικανού προέδρου ως «πρόωρη» επικαλούμενος διαδικαστικούς λόγους.

«Είναι ακόμη πρόωρο να μιλήσουμε γι’ αυτή τη συνάντηση με συγκεκριμένο τρόπο. Είναι μια νέα πρόταση που θα μελετηθεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους

«Το προηγούμενο διάστημα υπήρχε έλλειψη πληροφοριών σχετικά με το πώς θα πραγματοποιηθεί [η ενδεχόμενη συνάντηση], με ποια σειρά, ποιος θα μιλήσει, ποιος θα προεδρεύει, ποιο είναι το αποτέλεσμα που αναμένεται, εάν θα εκδοθεί ένα τελικό έγγραφο και άλλα. Μόλις αρχίσουμε να παίρνουμε απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα που μελετάμε ακόμα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας.

Φυσικά οι διαδικαστικοί λόγοι δεν είναι αυτοί που οδήγησαν τη Μόσχα να ρίξει «άκυρο» στον υπέργηρο πρόεδρο των ΗΠΑ αλλά η ασέβεια που δείχνει προς τον πρόεδρο Πούτιν. Μάλιστα πηγές από τη Μόσχα αναφέρουν πως αν ο Μπάιντεν δεν ανασκευάσει τα περί «δολοφόνου Πούτιν» δεν πρόκειται να υπάρξει συνάντηση.

Παράλληλα ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον γύρω από την Ουκρανία, ο Πεσκόφ τόνισε ότι η αποκλιμάκωση θα έρθει μόνο εάν ο ουκρανικός στρατός τερματίσει τις προκλητικές ενέργειες.

«Θεωρούμε ότι η έκφραση τυχόν ανησυχιών από οποιαδήποτε εμπλεκόμενη πλευρά, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, σε σχέση με τις κινήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας εντός της Ρωσίας, είναι αβάσιμη. Η αποκλιμάκωση μπορεί να συμβεί μόνο εάν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις τερματίσουν προκλητικές ενέργειες» είπε.

Χθες, ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως η τηλεφωνική συνομιλία της Τρίτης μεταξύ Πούτιν και Μπάιντεν αποτέλεσε ευκαιρία για να εκφράσει η Ουάσινγκτον τις «ανησυχίες» της για την Ουκρανία.

Καταληκτικά, σε ότι αφορά την υπόθεση Ναβάλνι, ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου είπε πως οι δύο άνδρες δεν αναφέρθηκαν στο θέμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »