Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για τις κοινωνικές εκδηλώσεις όπως είναι οι γάμοι, οι βαπτίσεις
Ηαύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού οδήγησε τις υγειονομικές αρχές να λάβουν μέτρα ακόμα και ως προς την τέλεση γάμων και βαπτίσεων από σήμερα (03/08) έως και τις 15 Αυγούστου.

Με περιορισμένο αριθμό ατόμων θα τελούνται από σήμερα (03/08) έως και τις 15 Αυγούστου οι γάμοι και οι βαπτίσεις, καθώς τίθενται σε ισχύ νέα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού.

Όριο ατόμων σε γάμους και βαπτίσεις
Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για τις κοινωνικές εκδηλώσεις όπως είναι οι γάμοι, οι βαπτίσεις, αλλά και οι κηδείες, καθώς πολλά κρούσματα εντοπίστηκαν σε γαμήλια γλέντια, στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες.

Ως εκ τούτου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την Παρασκευή (31/07) πως από σήμερα έως και τις 15 Αυγούστου θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδειών με τήρηση όλων των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων.

Υπενθυμίζεται πως τα πανηγύρια έχουν ανασταλεί για όλο τον Αύγουστο.

Τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας που είναι ήδη σε ισχύ
Ο κ. Χαρδαλιάς, επισήμανε το εξής στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης στις 31 Ιουλίου:

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται χαλάρωση ως προς την τήρηση των μέτρων και φαινόμενα συγχρωτισμού και συνωστισμού, τα οποία αποτυπώνονται στην αυξητική τάση των κρουσμάτων γι’ αυτό κρίνεται επιβεβλημένο να ληφθούν κάποια επιπλέον μέτρα».
Έτσι τα μέτρα που ήδη ισχύουν από την 1η Αυγούστου είναι τα εξής:
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας (εκτός χώρων εστίασης για τους πελάτες και ιατρικών εξαιρέσεων για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα, παιδιά κάτω των 3 ετών).
Αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων (π.χ. γηροκομεία), δομές ευάλωτων ομάδων (π.χ. άστεγοι, πρόσφυγες κ.ο.κ.) και νοσοκομεία. Επιπλέον, όσον αφορά στα νοσοκομεία όπου κρίνεται αναγκαίο δύναται να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια. Επίσης, δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού (πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή). Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής απόστασης, την απολύμανση των χεριών και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας. Επιπρόσθετα, δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές μονάδες έως τις 15/08.
Καθώς και:

Έχουν παραταθεί τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε παραλίες έως τις 31/08.
Έχουν παραταθεί έως τις 31/08 τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία.
Έχουν παραταθεί έως τις 31/08 υφίσταται και για τα μέτρα προστασίας στα ΚΥΤ.
Από σήμερα έως και την Κυριακή, 9 Αυγούστου απαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κ.ο.κ.), με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.
Επίσης:

Έως τις 31/08 έχει παραταθεί και η γενική απόφαση για κανόνες τήρησης αποστάσεων (ΧΑΜ).
Επιπλέον, έχει παραταθεί μέχρι τις 15/08 η αναστολή αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.
Έως τις 15/08 έχει παραταθεί, επίσης, η απόφαση για τις χερσαίες συνδέσεις (συνοριακά σημεία εισόδου/αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών για Προμαχώνα), καθώς και η απόφαση για αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών για τους προερχόμενους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (έως 15/08).
Έως και τις 15/08 υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »