Οι σεισμοί συμβαίνουν οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς καμία προειδοποίηση, επομένως η προετοιμασία είναι το κλειδί, οι σεισμοί είναι απότομοι και καταστροφικοί και αυτό που τους κάνει χειρότερους είναι ότι συμβαίνουν σε μια στιγμή, χωρίς προειδοποίηση, οποτεδήποτε, οπουδήποτε, επομένως  πρέπει να γνωρίζουμε τι να κάνουμε κατά τη διάρκεια ενός σεισμού, καθώς και πώς να προετοιμαστούμε για έναν σεισμό, εάν συμβεί ποτέ.

Όσο επικίνδυνα και καταστροφικά κι αν είναι, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους σας, καθώς και να μειώσετε τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει ένας σεισμός στην οικογένειά σας κατά τη διάρκεια και μετά το συμβάν.

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στο τι πρέπει να κάνετε σε έναν σεισμό.

Οι σεισμοί, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, προκαλούν την κατάρρευση των κτιρίων, την κατάρρευση βαρέων αντικειμένων που μπορούν να σας παγιδέψουν, να σας τραυματίσουν ή να σας σκοτώσουν, οι σεισμοί επίσης έχουν δευτερεύουσες επιπτώσεις:

Προκαλούν πυρκαγιές, Καταστρέφουν δρόμους, προκαλούν τσουνάμι, πλημμύρες και κατολισθήσεις, προκαλούν καταστροφές στην  λειτουργία της Υδατοπρομήθειας του ηλεκτρισμού, και άλλων, εάν βρίσκεστε σε ένα όχημα όταν συμβαίνει ένας σεισμός, σταματήστε σε ένα χώρο μακριά από δέντρα, κτίρια, γέφυρες και καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος, εάν είστε στο κρεβάτι, μείνετε σε αυτό και καλύψτε το κεφάλι και το λαιμό σας με μαξιλάρια, εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, μείνετε σε εξωτερικούς χώρους, μην τρέχετε σε ένα κτίριο, ο μεγαλύτερος κίνδυνος σεισμού υπάρχει ακριβώς έξω από κτίρια, εξωτερικούς τοίχους και εξόδους σε οποιαδήποτε εγκατάσταση.

Πώς να προετοιμαστείτε για σεισμό, πόλεμο και αναταραχές….. οι Γέροντες εδώ και πολύ καιρό μας προειδοποιούν ότι με τον πόλεμο θα υπάρχει μεγάλη πείνα, μας προειδοποιούν ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα υποφέρουν από ΠΕΙΝΑ, και ότι τις πρώτες μέρες θα είναι πολύ τραγικά διότι όλοι θα προσπαθούν να προμηθευτούν τρόφιμα και νερό. 

Βασικές προμήθειες  που μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε:

Φαγητό που διαρκεί τουλάχιστον ένα μήνα….το ίδιο και για το νερό

Ένας  φακός  με επιπλέον μπαταρίες για όταν σβήσει το ρεύμα, καθώς και για να βοηθήσει σε τυχόν προσπάθειες έρευνας μέσα από ερείπια. Πυροσβεστήρας για τυχόν πυρκαγιές που μπορεί να προκληθούν. Σφυρίχτρα για ομάδες έρευνας και σκύλους διάσωσης. Φάρμακα που μπορεί να χρειαστείτε. Ένα  κιτ πρώτων βοηθειών  για την αντιμετώπιση τυχόν μικροτραυματισμών. Είδη υγιεινής για προσωπικό καθαρισμό. Βρεφικά είδη (μπουκάλια, παιδικές τροφές, πάνες)

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέλη της οικογένειας γνωρίζουν πού φυλάσσεται το κιτ επιβίωσης

Μείνετε μακριά από κατεστραμμένα κτίρια…….Βοηθήστε άτομα που χρειάζονται ειδική βοήθεια, όπως βρέφη, παιδιά και ηλικιωμένους ή άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τα πράγματα θα πάνε άσχημα γεωλογικά η τεχνικά και το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε όσο καλύτερα μπορείτε

ΕΡΕΙΠΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΠΕΙΝΑ, ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ, ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΜΑΧΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ…ΛΑΪΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ και εμφύλιοι πόλεμοι σε διάφορες χώρες.

θα είναι φοβερές οι δοκιμασίες, θα περάσουμε μέσα από την ‘’φωτιά’’ του πολέμου της μεγάλης πείνας, της επίθεσης των λαθρομεταναστών και των πρακτόρων  των τούρκων, την προδοσία από την πολιτική ηγεσία και των ιεραρχών, και μέσα από αυτήν την ‘’φωτιά’’ που θα καίει τα πάντα δεν πρέπει εμείς να χάσουμε την ανθρωπιά μας και την αγάπη προς τους συνανθρώπους μας που θα υποφέρουν από πείνα από αρρώστιες και από φόβο…..Θα δώσουμε όλοι εξετάσεις, πολύ δύσκολες εξετάσεις ΟΧΙ στην θεωρία αλλά στην πράξη, όσες νηστείες και αν έχεις κάνει, όσες γονυκλισίες και όσες εξομολογήσεις έκανες δεν θα έχουν αξία αν δεν βοηθήσεις τον συνάνθρωπο σου, όχι μόνο αυτούς που αγαπάς αλλά όλους που θα χρειαστούν την βοήθεια σου για  λίγο φαγητό για  λίγο νερό για  ψυχολογική στήριξη κλπ

Σισανίου & Σιατίστης, Αντώνιου : “μεγάλη πείνα θα πέσει στην Ελλάδα, παιδί μου, μεγάλη πείνα…”

Μητροπολίτη Καντιώτη : «Σε μια μέρα θα αδειάσει η Αθήνα και όλοι στα χωράφια θα σκοτώνονται για μια πατάτα».

Συγκλονίζουν τα λόγια των Πατέρων του Αγίου Όρους: …….’’ δέσμευση των καυσίμων από τον στρατό και επίταξη των οχημάτων προμήθειας τους…Τέρμα δηλαδή οι μετακινήσεις, τέρμα το πετρέλαιο καύσης και κίνησης….Κρύο λοιπόν, κακουχίες και όχι μονό.

Τέλος στον ανεφοδιασμό των σούπερ μάρκετ, στις λαϊκές αγορές ……Επίταξη των μέσων μαζικής μεταφοράς και των πλοίων.

Η ευδαπ και η δέη θα περιορίσουν τη λειτουργία τους….Λίγες μόνο ώρες το 24ωρο μέχρι που κάποια στιγμή θα σταματήσουν τελείως…….Η Αθήνα και οι μεγάλες πόλεις θα πεινάσουν, το 90% από τα χόρτα που υπάρχουν στα χωράφια μπορούμε να τα φάμε, μάθετε να τα ξεχωρίζετε από τώρα,

Τα άγρια χόρτα που φυτρώνουν στους αγρούς είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες, ω-3 λιπαρά οξέα και σε α-λινολενικό οξύ, υπάρχουν πολλά είδη στην κατηγορία των άγριων βρώσιμων χόρτων, πολλά από αυτά έχουν πικρή γεύση και άλλα πιο γλυκιά. Μερικά από αυτά είναι τα ακόλουθα:

  • Ραδίκια: Έχουν πολλές χρήσεις τόσο ως πηγή τροφής, όσο και ως φαρμακευτικό φυτό. Τα φύλλα μπορούν να καταναλωθούν ωμά σε σαλάτα, ενώ οι ρίζες μπορούν να βράσουν και να καταναλωθούν ως βραστά λαχανικά.
  • Σπαράγγια: Είναι μια μεγάλη πηγή πηγής βιταμίνης C, θειαμίνης, καλίου και βιταμίνης Β6. Μπορεί να καταναλωθεί είτε ωμό, είτε βραστό.
  • Σέσκουλα: Είναι χόρτο με γλυκιά γεύση, που μπορείτε να το καταναλώσετε ωμό σε σαλάτα μαζί με άλλα λαχανικά, ή βραστό.
  • Μολόχα: Τα φύλλα του συγκεκριμένου χόρτου τρώγονται βραστά σε συνδυασμό με άλλα άγρια χόρτα.
  • Ζοχός: Άγριο χόρτο Ζοχός ή ζόχια:Το συναντάμε σε όλους σχεδόν τους ακαλλιέργητους τόπους και τρώγεται βραστό, άλλες ονομασίες: Πικρίθρα, Κουφολάχανο
  • Αγριοκαρδαμούδα : Άλλες ονομασίες: Αγριοκάρδαμο, τζουρκάς, ραγιάς
  • Αντίδια • Αντράκλα – Γλιστρίδα • Ασκόλυμπρος • Βλήτο, άλλες ονομασίες: Βλίστρος, γλίστρος, γλίντρος, βλιταράκι • Σίλυβο το μαριανό, άλλες ονομασίες: Γαϊδουράγκαθο, κουφάγκαθο, κάρδος, σίλυβο, άκανθο. •Κάπαρη

Θα βρείτε στο Google όλα τα φαγώσιμα άγρια χόρτα με εικόνες και επεξηγήσεις, μια υπενθύμιση όμως, όλες τις πληροφορίες και εικόνες να τις φυλαξεται διότι ίσως εκείνες τις ημέρες που θα τις χρειαστούμε να μην λειτουργά το Internet…

Τα φάρμακα της φύσης στο σπίτι σας:

Πονοκέφαλο: μήλο-αγγουράκι, σελερι κ.α

Έλκος: λάχανο, καρότο σελερι κ.α

Υπέρταση: παντζάρι, μήλο, σελερι, αγγουράκι, κ.α

Διαβήτης: καρότο, σπανάκι, σελερι κ.α

Μέλι και χυμός λεμονιού: για την ανακούφιση του πονόλαιμου. Το λεμόνι καθαρίζει και απολυμάνει την λοίμωξη και το μέλι κατευνάζει τον πόνο.

Ελαιόλαδο: για μολύνσεις στα αυτιά η και για πόνο, εφαρμογή ζεστών επιθεμάτων έως και 20 λεπτά για να μειωθεί η φλεγμονή του εσωτερικού αυτιού.

Κόλιανδρος : επιταχύνει την πεπτική διεργασία και ανακουφίζει από την δυσπεψία, τις κοιλιακές κράμπες, τη διάρροια και τον μετεωρισμό. Είναι διουρητικό και ρυθμίζει την πίεση, παρασκευή αφεψήματος: Βράζουμε φύλλα κόλιανδρου για τουλάχιστον πέντε λεπτά, προσθέτουμε μέλι, εάν θέλουμε, και στραγγίζουμε.

Μάραθος: Ο μάραθος καταπραΰνει τους σπασμούς και ενδείκνυται για βρεφικούς κολικούς, καούρες, δυσπεψία και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου αλλά και σε συμπτώματα προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.

Σκόρδο : είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδες, αποτελεσματικό εντός και εκτός οργανισμού. Προσθέστε το στο φαγητό (ή καταναλώστε το ωμό εάν μπορείτε για μεγαλύτερο όφελος).

Πράσινο τσάι : όλα τα είδη τσαγιού (που δεν είναι βότανα) περιέχουν αντιφλεγμονώδη φυτοχημικά συστατικά. Το πράσινο τσάι έχει περισσότερα φλαβονοειδή (έναν τύπο αντιοξειδωτικού) από τα άλλα είδη τσαγιού και αυτή η ουσία είναι που του χαρίζει την αντιφλεγμονώδη του δράση

Δεντρολίβανο : έχει αντιμυκητιακή, αντιβιοτική και αντιβακτηριδιακή δράση. Τα αντιοξειδωτικά συστατικά του δενδρολίβανου προστατεύουν το ήπαρ από βλάβες και ενίοτε θεραπεύουν και την κίρρωση.

Ευκάλυπτος για το αναπνευστικό: ο ευκάλυπτος θεωρείται ένα πολύ ισχυρό αντιβιοτικό, οι εισπνοές ατμών ευκαλύπτου ανακουφίζουν το αναπνευστικό και καταπραΰνουν τις βρογχίτιδες.

Ελιά: Η ελαιοροπίνη είναι μια ουσία που βρίσκεται στα φύλλα της ελιάς και σε συνδυασμό με μέταλλα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία εμποδίζει την ανάπτυξη ή και σκοτώνει τα στελέχη πολλών ειδών βακτηριδίων, ιών, μυκήτων και άλλων μολυσματικών παραγόντων του ανθρώπινου οργανισμού. Αποτελεί το εναλλακτικό αντιβιοτικό για το άνω αναπνευστικό και η λήψη του ενδείκνυται σε περιπτώσεις κοινού κρυολογήματος, φαρυγγίτιδας και λαρυγγίτιδας. Βράζουμε περίπου 20 φύλλα ελιάς σε ένα γεμάτο φλιτζάνι νερό για 15 λεπτά, μέχρι να μείνει το μισό νερό. Το σουρώνουμε και είναι έτοιμο. Πίνουμε από ένα φλιτζάνι, ζεστό, πρωί και βράδυ.

Τα πιο γνωστά βότανα που έχουν θεραπευτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες είναι: Δίκταμο Καταπραΰνει τους πόνους του στομαχιού και των εντέρων. Ρίγανη Πολύ καλό φάρμακο για το στομάχι. Χαμομήλι Είναι ιδανικό για ερεθισμένο στομάχι, δυσπεψία, ενώ καταπραΰνει και τους κολικούς. Χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό, κυρίως για τα μάτια και τα γεννητικά όργανα. Λουΐζα Καταπραΰνει τις στομαχικές ανωμαλίες, διώχνει τον πονοκέφαλο, και τους πόνους των ρευματισμών. Φασκόμηλο Ανακουφίζει από τον βήχα και το κρυολόγημα και βοηθά την κυκλοφορία του αίματος. Δάφνη Η τριμμένη δάφνη λειτουργεί σαν αιμοστατικό. Πιπερόριζα Το γνωστό τζίντζερ, καταπολεμά τους πόνους περιόδου και την ημικρανία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »