Ήχησαν ξανά οι σειρήνες της αεράμυνας στο βόρειο Ισραήλ
Οισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εκτοξεύτηκαν έξι πύραυλοι από το Λίβανο με στόχο το Ισραήλ, αλλά όλοι έπεσαν στο λιβανικό έδαφος. Ο στρατός ανακοίνωσε τη Δευτέρα το απόγευμα ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις απώθησαν την επίθεση με πυροβολικό και στόχευσαν τις ομάδες που ήταν υπεύθυνες για την εκτόξευση των εν λόγω πυραύλων
Οι αστυνομικές μονάδες του Λιβάνου και η προσωρινή ειδική ομάδα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) που σταθμεύουν στο Λίβανο επιβεβαίωσαν επίσης ότι ένας πύραυλος εκτοξεύτηκε εναντίον του Ισραήλ από το έδαφος του Λιβάνου.

Από την άλλη πλευρά, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι κάτοικοι της πόλης Μίσγκαφ, κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, άκουσαν μια έκρηξη και ότι οι αρχές κάλεσαν τους ανθρώπους να μείνουν στα σπίτια τους.

“Τελ Αβίβ, ερχόμαστε”
Εν τω μεταξύ, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στη Βηρυτό, την πρωτεύουσα του Λιβάνου.Συμμετέχοντες στην πορεία διαμαρτυρίας φώναζαν συνθήματα «Τελ Αβίβ, ερχόμαστε».

Επιπλέον, τρεις πύραυλοι εκτοξευτήκαν εναντίον του Ισραήλ στον Λίβανο την περασμένη Πέμπτη.
Η οργάνωση της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, βρίσκεται σε συμμαχία με το Ιράν, έναν από τους χειρότερους εχθρούς του Ισραήλ. Το 2006 υπήρξε ένας πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, ο οποίος, με την πολιτοφυλακή του, έλεγχε τον νότο του Λιβάνου και επομένως τις περιοχές κοντά στα σύνορα του Ισραήλ.

Μια απόπειρα κατάπαυσης του πυρός από το Μπάιντεν
Ανακοινώθηκε ότι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν, σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου εξέφρασε την επιθυμία του να συμβάλει σε πιθανή εκεχειρία. Σε δήλωση του Λευκού Οίκου, αναφέρεται ότι ο Μπάιντεν εξέφρασε την πρόθεσή του να επιχειρήσει κατάπαυση του πυρός με την Αίγυπτο και άλλους συμμάχους. Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστούν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας τη Δευτέρα.

 

“Η οδηγία είναι ότι τα χτυπήματα εναντίον τρομοκρατικών στόχων θα συνεχιστούν”, δήλωσε ο Νετανιάχου και υποστήριξε ότι το ζήτημα ήταν “η αποκατάσταση του περιβάλλοντος ειρήνης και εμπιστοσύνης για ολόκληρο τον ισραηλινό λαό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »