Η….δεξιοποίηση Μακρόν συνεχίζεται!
Ηαπάντηση του Γάλλου προέδρου Μακρόν στις εσωτερικές πιέσεις συνεχίζεται με δεξιά στροφή στην πολιτική του. Μετά τις εκκαθαρίσεις γκέτο μεταναστών στο Καλαί, που γράφαμε χθες, σήμερα ήρθε μια ακόμη είδηση που επιβεβαιώνει τις προθέσεις του Γάλλου προέδρου ενόψει εκλογών.

Στις 14 Ιουλίου επιστρέφει και η παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση στα Ηλύσια Πεδία!

Διπλό μήνυμα

Η απόφαση αυτή έχει διπλή σημασία. Από την μια είναι μια ακόμη κίνηση προκειμένου να απαντήσει στο “κίνημα” των στρατηγών και των υπολοίπων εκπροσώπων του στρατεύματος που τον έχουν στριμώξει για τα καλά με τις επαναλαμβανόμενες εθνικές παρεμβάσεις τους, και από την άλλη είναι ένα μήνυμα πως η πολύπαθη χώρα από τις συνέπειες της πανδημίας , αφήνει πίσω σιγά σιγά την ζωή με τον κορονοϊό και επανέρχεται στην -έστω και μερική-κανονικότητα.

“Η παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση της εθνικής ημέρας της 14ης Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί φέτος χάρη στη μείωση της επιδημίας”, ανακοίνωσαν χθες οι διοργανωτές της.
«Βρισκόμαστε σε ένα μάλλον ευνοϊκό πλαίσιο για την έξοδο από την κρίση στην υγεία. Με την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί, αυτή η δυναμική θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στα κλασσικά, με μια όμορφη 14η Ιουλίου στα Champs-Elysées» , εξήγησε στον Agence France-Presse (AFP) ο στρατιωτικός κυβερνήτης του Παρισιού (GMP), στρατηγός Christophe Abad.

Το 2020, η μορφή της παρέλασης αντικαταστάθηκε από μια περιορισμένη τελετή στο Place de la Concorde , με ειδικό αφιέρωμα στους στρατιώτες και τους φροντιστές που κινητοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης υγείας. Η περσινή απουσία της παρέλασης στη Γαλλία στις 14 Ιουλίου ήταν η πρώτη μετά το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Φέτος, τα περίπτερα αναμένεται να φιλοξενήσουν περίπου 25.000 άτομα. Για καθήμενους και ορθίους θα τηρηθούν μέτρα αποστάσεων. Το κοινό με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα πρέπει να επιτρέπεται στα Champs-Elysées. Η παρέλαση θα κινητοποιήσει περίπου 5.000 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων 4.300 στρατιωτών, 71 αεροπλάνα, 25 ελικόπτερα, 221 οχήματα και 200 ​​άλογα της Δημοκρατικής Φρουράς. Η «νίκη του μέλλοντος» θα είναι το θέμα αυτής της έκδοσης του 2021. Διπλή αναφορά στη «συλλογική ικανότητα του έθνους να ξεπεράσει τις δυσκολίες που συνδέονται με την κρίση υγείας» και «για τις ένοπλες δυνάμεις, στο γεγονός ότι στρέφονται προς σκληρότερες, λεγόμενες δεσμεύσεις υψηλής έντασης, βασισμένες σε εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας », εξηγεί ο GMP.

Ο θωρακισμένος μεταφορέας προσωπικού της Griffon θα κάνει παρέλαση για πρώτη φορά, ενώ στον αέρα, το νέο αεροσκάφος αναγνώρισης και παρακολούθησης θα λάβει μέρος για πρώτη φορά επίσης στην παραδοσιακή εναέρια παρέλαση.

Μεταξύ των στρατευμάτων στο επίκεντρο θα είναι η ομάδα των ευρωπαϊκών ειδικών δυνάμεων Takuba, που ξεκίνησε από την Γαλλία για να συνοδεύσει τις δυνάμεις του Μάλι στη μάχη και στην οποία οκτώ έθνη συνεισφέρουν, που πέραν της Γαλλίας είναι το Βέλγιο, η Εσθονία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Πορτογαλία και η Σουηδία.

Από την πλευρά του ναυτικού, θα δοθεί βάρος στις τιμές του πληρώματος του υποβρυχίου πυρηνικής επίθεσης (SNA) Emeraude , που επέστρεψε από μια αποστολή οκτώ μηνών στην πολύ στρατηγική περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης μιας διέλευσης από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Θα προσκληθεί επίσης το πλήρωμα του υποβρυχίου νέας γενιάς SNA Suffren, το οποίο θα ξεκινήσει αποστολή το φθινόπωρο.

Η Πολεμική Αεροπορία θα συμμετάσχει με τη νέα διοίκηση του διαστήματος, καθώς και αεροσκάφη που συμμετείχαν στις αρχές του έτους στην άσκηση «Σκύρος2021», κατά τη διάρκεια των οποίων τέσσερα Rafale, δύο A400Ms και ένα A330 Phoenix συνεργάστηκαν με δυνάμεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και βέβαια την Ελλάδα.

Τέλος, ανακοινώνονται δύο καινοτομίες. Η Εθνική Χωροφυλακή θα παρελαύνει με τους «καθημερινούς ήρωες» της, με «χωροφύλακες από όλες τις μονάδες, που είχαν υποδειγματική συμπεριφορά» σαν απάντηση στις αντιδράσεις της αστυνομίας οι οποίες είχαν εκδηλωθεί και με μεγάλη διαδήλωση πρόσφατα ενώ παράλληλα με τον τρόπο αυτό ο Μακρόν δείχνει να στηρίζει τα Σώματα Ασφαλείας, στελέχη των οποίων έχουν δεχθεί τρομοκρατικές επιθέσεις.

Και η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Παρισιού [BSPP] θα διαδηλώσει για πρώτη φορά στο μπλοκ του στρατού. “Ο στόχος είναι να δοθεί νόημα στη στρατιωτικότητα που ενσαρκώνει το BSPP”, εξήγησε ο στρατηγός Abad.

Η παρέλαση, διάρκειας περίπου δύο ωρών, θα τελειώσει με μουσική από μια χορωδία 120 νέων. Την… μπάντα θα αποτελούν στρατιωτικοί, μαθητές γυμνασίου, μέλη της αστικής υπηρεσίας, εθελοντές πυροσβέστες κ.α. Στο τέλος της παρέλασης, πολλές δραστηριότητες θα προσφερθούν στους κατοίκους της Ile-de-France στο Esplanade des Invalides και σε πολλές άλλες περιοχές της πρωτεύουσας στην λογική του…. “άρτος και θεάματα”!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »