Τη νέα ημερομηνία της ψηφοφορίας για τις τροποποιήσεις στο σύνταγμα της Ρωσίας, αναμένεται να ανακοινώσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Σε «ετοιμότητα» βρίσκεται η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας, περιμένοντας από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να ανακοινώσει τη νέα ημερομηνία για το δημοψήφισμα που αφορά στις συνταγματικές αλλαγές, δήλωσε στο πρακτορείο Sputnik ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Κορονοϊός: Ρωσία και Βραζιλία τα δύο νέα «καυτά» μέτωπα

Η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για τις συνταγματικές τροποποιήσεις, τις οποίες πρότεινε ο πρόεδρος Πούτιν στα μέσα Ιανουαρίου, ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου, ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού έφερε αλλαγές.

«Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ήταν έτοιμη να πραγματοποιήσει το δημοψήφισμα τον Απρίλιο. Όσο για τη νέα ημερομηνία, εξαρτάταται από τον πρόεδρο Πούτιν. Το ρωσικό εκλογικό σύστημα βρίσκεται σε ετοιμότητα» δήλωσε ο Νικολάι Μπουλάεφ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής κοινωνικής πολιτικής του Πολιτικού Επιμελητηρίου της Μόσχας, Αλεξέι Βενέντικτοφ, δήλωσε νωρίτερα πως, η 24 Ιουνίου είναι μια ενδεχόμενη ημερομηνία διεξαγωγής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »