Το «μήνυμα» του Υπουργού Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου
ΗΡωσία έχει στόχο αυτό το χρόνο να προχωρήσει στην υλοποίηση μεγάλων εξοπλιστικών προγραμμάτων που αφορούν την παραγωγή και την ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων μεγάλης ακριβείας, στο βαθμό που ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και περιμένει αποτελέσματα.

Αυτό είναι το «μήνυμα» που έδωσε ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους αναφορικά με τα όσα συζητήθηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση, τονίζοντας ότι τους επόμενους μήνες ο Πρόεδρος Πούτιν θα ενημερωθεί για την πρόοδο των εν λόγω εξοπλιστικών προγραμμάτων.

 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, η παράδοση υπερηχητικών όπλων μεγάλης ακριβείας στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτέλεσε κεντρικό ζήτημα της συνεδρίασης που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή παρουσία του Ρώσου Υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.
Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Το θέμα της παραγωγής και της ανάπτυξης υπερηχητικών όπλων μεγάλης ακρίβειας βρίσκεται υπό ειδική παρακολούθηση από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Πρέπει να αναφέρουμε την πρόοδο στον τομέα αυτό στον αρχηγό του κράτους τον Απρίλιο».

Σύμφωνα με τον Σόιγκου: «δρομολογήθηκε πρόσθετη προμήθεια υπερηχητικών όπλων μεγάλης ακρίβειας και εμβέλειας, βάσει των υπολογισμών του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, μαζί με το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου. Επίσης συζητήθηκαν προτάσεις για πηγές χρηματοδότησης, καθώς και για την κατάσταση των δυνατοτήτων παραγωγής για την εκπλήρωση αυτού των των προγραμμάτων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »