Οι Ρώσοι προδιαγράφουν το μέλλον των Τούρκων στη Συρία
“Οσυριακός στρατός είναι πλέον σε θέση να καταρρίψει τα εχθρικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Τουρκίας που εισέρχονται στην επικράτεια της Συρίας”, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ, προδιαγράφοντας το μέλλον των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε περίπτωση που δεν αποχωρήσουν από τα εδάφη της βόρειας Συρίας.

Διεθνή ΜΜΕ: ”Η Συρία ενισχύεται με MiG-29 – Έρχεται συρο-τουρκική σύγκρουση
“Ωστόσο, οι ειδικοί δίνουν προσοχή στο γεγονός ότι ο επανεξοπλισμός της Συριακής Πολεμικής Αεροπορίας μπορεί να δείχνει ότι στο εγγύς μέλλον η Συρία μπορεί να γίνει μία από τις χώρες της Μέσης Ανατολής όπου είναι παρόν από τα πιο σύγχρονα μαχητικά, καθώς πέρα από τα ίδια τα MiG-29, ειδικότερα οι εκσυγχρονισμένες εκδόσεις τους, υπερβαίνουν σημαντικά τις δυνατότητες των μαχητικών αεροσκαφών F-16, τα οποία είναι και το κύριο όπλο για ορισμένες χώρες (Τουρκία-Ισραήλ)”, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με Ρώσο αναλυτή, “ενώ η Συρία μπορεί να μην είναι σε θέση να αμυνθεί απέναντι σε όλα τα όπλα του ισραηλινού οπλοστασίου, θα έχει πλέον ισχυρά μαχητικά που θα οδηγούν τον εχθρό σε αμφιβολίες πριν από κάποια επίθεση στην Αραβική Δημοκρατία”.

“Η Συρία, φυσικά, δεν είναι σε θέση να αμυνθεί πλήρως απέναντι στο Ισραήλ, αλλά, προφανώς, για ορισμένες άλλες χώρες (Τουρκία), αυτή μπορεί να είναι η καλύτερη οικοδόμηση (MiG-29) για να μην παρεμβαίνουν στην Αραβική Δημοκρατία, ειδικά επειδή είναι ακόμα άγνωστο ποιοι πύραυλοι θα ενταχθούν στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας μαζί με αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη”, σημειώνει ο ίδιος αναλυτής.

Η Συρία έλαβε τη νέα παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 την περασμένη εβδομάδα μετά από τελετή που πραγματοποιήθηκε στην κύρια βάση του ρωσικού στρατού στην Αραβική Δημοκρατία.

Η μεταφορά αυτών των αεροσκαφών MiG-29 θεωρήθηκε αρχικά ως πιθανή μεταφορά από τη Ρωσική Ομοσπονδία στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) στη Βεγγάζη. Ωστόσο, αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν παράδοση στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, με την ενίσχυση του LNA να ακολουθεί.

Ιντλίμπ: Ο Άσαντ καραδοκεί και οι Τούρκοι μεταφέρουν οπλισμό
Όπως αποκαλύψαμε στο Πενταπόσταγμα προ ημερών, σύμφωνα με διεθνείς πηγές, μια μοίρα τουλάχιστον 6 μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 παρέδωσε η Ρωσία στον Άσαντ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικά πρόσφατα ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε στη στρατιωτική αεροπορική βάση της Συρίας, όπου εντοπίστηκε η ύπαρξη αεροσκαφών MiG-29 της συριακής αεροπορίας.

Ρώσοι ειδικοί αναφέρουν ότι στην πραγματικότητα, η Μόσχα ενισχύει την Δαμασκό προμηθεύοντάς την με επιπλέον πολεμικά αεροσκάφη λόγω των επικείμενων πολεμικών γεγονότων στο συριακό έδαφος με τις τουρκικές δυνάμεις. Τοπικές πηγές να εκτιμούν την πολύ μεγάλη πιθανότητα ενός συρο-τουρκικού με κύριο θέμα το Ιντλίμπ.

Η μεταστάθμευση ρωσικής κατασκευής αεροσκαφών, μετά την μεταφορά 150 αρμάτων μάχης Τ-90Α, αφορά σαφώς σχέδιο της Μόσχας για να ενισχυθεί ο στρατός του Άσαντ, στην κυοφορούμενη σύγκρουση με τους Τούρκους το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για ρωσικού τύπου proxy war με την βοήθεια των συριακών ενόπλων δυνάμεων κατά των τουρκικών σχεδίων του Ερντογάν, οποίος έκανε νέα κυβίστηση προς τις ΗΠΑ, οι οποίες με την σειρά τους δείχνουν ότι θα εμπλακούν εκ νέου ενεργά σε Συρία και Λιβύη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »