Ποιος φαίνεται να είναι ο ρόλος των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Ρωσία για τον Covid-19. Ανησυχία και προβληματισμοί για εργαστήρια βιολογικού πολέμου

ΗΡωσία ανησυχεί για τα εργαστήρια βιολογικού πολέμου που χρηματοδοτούνται από το Πεντάγωνο και βρίσκονται στα σύνορά της την ώρα που δίνει τη μάχη με τον κορονοϊό, σύμφωνα με μια πηγή του υπουργείου Εξωτερικών.

Για τα εργαστήρια βιολογικού πολέμου, εκφράζει ερωτηματικά η ρωσική πλευρά, που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ και βρίσκονται στα σύνορά της Ρωσίας ,την ώρα που εκείνη δίνει τη μάχη με τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αξιωματούχος αντιτάσσεται στις αρχές των ΗΠΑ επειδή κατηγόρησαν την Κίνα για την πανδημία COVID-19 και χειραγώγησαν τα δεδομένα σχετικά με τον ιό.

«Έχουμε ερωτήσεις για τις ΗΠΑ, θα ήταν ωραίο να ακούσουμε την αιτιολόγησή της για την τοποθέτηση τόσων πολλών εργαστηρίων κοντά στη Ρωσία και την Κίνα, αντί να παίζουμε προπαγανδιστικά παιχνίδια με τον κορονοϊό», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Παραδέχτηκε ότι η Ρωσία δεν είχε αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τον ρόλο των ΗΠΑ στην εμφάνιση του θανατηφόρου ιού, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά δήλωσε ότι η παγκοσμιοποίηση έκανε τη μετάδοση των ιογενών νόσων «θέμα ωρών».

«Έτσι, ο κατηγορηματικός τόνος των παρατηρήσεων που απευθύνονται στην Κίνα από την Ουάσινγκτον είναι απόλυτα διασκεδαστικός», δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η πηγή του ιού δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί.

Η Κίνα κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτό το μήνα, λέγοντας ότι το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ μπορεί να διοχέτευσε τον νέο κορονοϊό στο Γουχάν κατά τη διάρκεια στρατιωτικών αγώνων, τον Οκτώβριο του 2019.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »