Κίνηση-ματ
Δύο εταιρείες ρωσικής προέλευσης θα ξεκινήσουν τις δραστηριότητες εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Δαμασκού, υπέγραψε συμφωνίες με τις ρωσικές εταιρείες εξερεύνησης πετρελαίου Capital Limited και East Med Amrit για αναζήτηση πετρελαίου.

Το όλο θέμα αφορά συμφωνία με την Capital Limited Company, η οποία θα αναζητήσει πετρέλαιο σε μια περιοχή 2.250 τετραγωνικών χιλιομέτρων έξω από το λιμάνι της Ταρτούς στις ανατολικές ακτές της Συρίας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία συνήφθη για 25 συν 5 χρόνια, ενώ τονίστηκε ότι είχε προγραμματιστεί μια μελέτη εξερεύνησης 48 μηνών, η διάρκεια της οποίας θα μπορούσε να παραταθεί για 36 μήνες εάν χρειαστεί και εάν το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο βρεθεί, θα μοιραζόταν ανάλογα με την παραγόμενη ποσότητα.

Δεν έχει γίνει ακόμη καμία ανακοίνωση από τη Ρωσία σχετικά με το θέμα.

 

 

Με λίγα λόγια, η Ρωσία μπαίνει στο ενεργειακό ”παιχνίδι” της Α. Μεσόγείου, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να ξεκινήσει την μοιρασιά και των λιβυκών κοιτασμάτων, έναντι του συμμάχου του Τούρκου προέδρου και ετοιμάζει έρευνες μέσω ρωσικού ενεργειακού κολοσσού εκτός όλων των άλλων και στην περιοχή του τουρκολιβυκού συμφώνου.

Η Ρωσία προφανώς ετοιμάζει διπλό κτύπημα στην θάλασσα σε Λιβύη και Συρία.Στις ακτές της Α.Λιβύης τονίζεται ότι υπάρχουν δύο από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο, για τα οποία θα κονταροκτυπηθούν ΗΠΑ-Ρωσία και Τουρκία πιθανότατα το επόμενο διάστημα.

Η Ρωσική πυραυλική επίθεση στη Βόρεια Συρία ήταν το πρώτο μήνυμα

Η συγκεκριμένη επίθεση, φαίνεται να αποσκοπεί στην άρνηση συνέχισης των τουρκικών υποστηριζόμενων συριακών ομάδων του εμπορίου πετρελαίου, από το οποίο φυσικά προσπορίζεται χρηματικά οφέλη και η Τουρκία.

Όμως πέραν αυτών η επίθεση αυτή αποσκοπεί στο να υποδηλώσει στις ΗΠΑ και το Ισραήλ να “αποφεύγουν” την Βόρεια Συρία, η οποία αποτελεί τμήμα του Συριακού εδάφους, το οποίο επιθυμούν να ελέγχουν πλήρως οι Ρώσοι.

Ο νέος ”ψυχρός πόλεμος”, μόλες ξεκίνησε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »