Ρωσικοί πύραυλοι στην Κριμαία θα σημαδεύουν τον Μάιο εκατοντάδες Τούρκους πεζοναύτες που θα αποβιβαστούν στην Ρουμανία
Οι εξελίξεις στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας θα είναι ραγδαίες εκτιμούν πολλοί Ρώσοι ειδικοί, λόγω της στάσης του Ερντογάν σε Μολδαβία, Ουκρανία και Κριμαία, οι οποίες αποτελούν περιοχές στρατηγικών συμφερόντων της Μόσχας.

Το νέο γεγονός που θα ρίξει “μπόλικο νερό στον μύλο της γεωπολιτικής αντιπαράθεσης” Μόσχας και Άγκυρας αφορά στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ, η οποία στρέφεται σαφέστατα κατά της Μόσχας, σύμφωνα με αξιωματούχους του Κρεμλίνου.
Πρόκειται για την νατοϊκή άσκηση “Steadfast Defender- 2021”, η οποία αποτελεί ”κόκκινο πανί” για την Ρωσία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τουρκική εκστρατευτική δύναμη πραγματοποίησε ταχεία εκπαίδευση ετοιμότητας μάχης, για να συμμετάσχει στην άσκηση του ΝΑΤΟ.

Η τουρκική δύναμη πεζοναυτών που θα συμμετάσχει στη μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ με την επωνυμία “Steadfast Defender – 2021”, πραγματοποίησε εκπαίδευση ετοιμότητας μάχης με πρακτική εκπαίδευση φόρτωσης των δυνάμεων του σε αποβατικά πλοία.

Η αναχώρηση του τουρκικού στρατού στη Ρουμανία για την συμμετοχή στην άσκηση “Steadfast Defender – 2021” έχει προγραμματιστεί για τον μήνα Μάιο.

Η Ρουμανία κατά την Ρωσία, είναι η κύρια βάση πυραύλων κατά της Κριμαίας και της Υπερδνειστερίας, ενώ η χώρα τείνει να γίνει η μεγαλύτερη βάση του ΝΑΤΟ κατά της μελλοντικής αναμέτρησης ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι, όλες αυτές τις “νόμιμες”, κατά άλλα μετακινήσεις τουρκικών δυνάμεων (λόγω ΝΑΤΟ) κοντά στα ρωσικά σύνορα, δεν τις θεωρούν καλό σημάδι για πολλούς λόγους, ειδικά από τους Τούρκους που “παίζουν” εδώ και μεγάλο διάστημα με τις τουρκόφωνες μειονότητες ( πχ Γκαγκαούζοι Μολδαβία και Τάταροι στην Κριμαία).

Η Μόσχα και πολλές άλλες χώρες ανησυχούν για τα νεο-Οθωμανικά σχέδια της τουρκικής ελίτ.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα, το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TGRT, προσκείμενο στον πρόεδρο Ερντογάν, παρουσίασε χώρες-περιοχές που θα πρέπει να ενταχθούν στην τουρκική σφαίρα επιρροής έως το 2050.

Μεταξύ των “Οθωμανικών” εδαφών ήταν επίσης η Αρμενία, η Ελλάδα, η Γεωργία, οι νότιες περιοχές της Ρωσίας (συμπεριλαμβανομένου του Καυκάσου), ορισμένες περιοχές του Καζακστάν και του Ουζμπεκιστάν, εδαφών της Ελλάδας, οι πετρελαϊκές χώρες του Περσικού Κόλπου, το Ιράκ, η Αίγυπτος και Λιβύη.

Η ρωσική εφημερίδα «Moskovsky Komsomolets» ανέφερε ότι «ο Ερντογάν δεν θεωρεί σίγουρα την Κριμαία ρωσική. Αλλά ταυτόχρονα, δεν τη θεωρεί ουκρανική. ”Είναι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και πρέπει να επιστραφεί στην κληρονόμο αυτής της αυτοκρατορίας, στη σύγχρονη Τουρκία.”

Φυσικά, η απόδοση αυτού του αποσπάσματος στην τουρκική έκδοση ήταν λάθος, αλλά δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν πολλοί υποστηρικτές του Ερντογάν στην Τουρκία που ονειρεύονται την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στην οποία συμμετείχε η Κριμαία.

Για αυτό και επειδή η ιστορία μεταξύ Τούρκων και Ρώσων εμπεριέχει αρκετές πολεμικές διενέξεις, κάθε παρουσία τουρκικών δυνάμεων κοντά στα ρωσικά σύνορα ξυπνά μνήμες και αντανακλαστικά, για ύποπτα τουρκικά σχέδια τα οποία όντως υπάρχουν σύμφωνα και με τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο που επιζητά αναβίωση της πάλαι ποτέ Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Για αυτό εκτιμάται ότι οι ρωσικοί πύραυλοι εδάφους-εδάφους τύπου “Αλέξανδρος” στην Κριμαία , θα σημαδεύουν Τούρκους πεζοναύτες τον επόμενο μήνα στην Ρουμανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »