Δείτε εικόνες
Έντονη κινητικότητα παρατηρείται εδώ και ώρες στη Λιβύη. Ο Ερντογάν στέλνει συνεχώς ενισχύσεις με μεταγωγικά αεροσκάφη, τα οποία ”ξεφορτώνουν” Τούρκους στρατιώτες και οπλισμό στη Μισράτα.

Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα έστειλε εκατοντάδες μισθοφόρους -που μόλις στρατολόγησε- στην Σύρτη στη Λιβύη για να πολεμήσουν μαζί με τις δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) εναντίον του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, ανέφερε το Παρατηρητήριο της Συρίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η Τουρκία έστειλε 400 μισθοφόρους στη Λιβύη την περασμένη εβδομάδα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των Σύρων μισθοφόρων στη Λιβύη σε 16.500, δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Μήνυμα Αιγύπτου στην Άγκυρα: Στα σύνορα με Λιβύη ο αρχηγός του στρατού
Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη από το Πεντάγωνο ανέφερε ότι η Τουρκία έστειλε από 3.500 ως και 3.800 Σύρους μισθοφόρους για να υποστηρίξει το GNA τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.

Μέσα σε όλα αυτά, σε φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, Ρώσοι μισθοφόροι της ομάδας Wagner, ακροβολίζονται σε θέσεις ”κλειδιά” στη Λιβύη.

Μάλιστα εδώ και λίγα λεπτά ένα μεγαλό κονβόι με μισθοφόρους έφθασε στη Σύρτη.

Όπως φαίνεται όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη σύγκρουση, η οποία ενδιαφέρει έμεσα και την Ελλάδα, καθώς τυχόν νίκη του Ερντογάν, θα σημαίνει ταυτόχρονα και στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »