Ο Ερντογάν κινείται εντελώς ανεξέλεγκτα δηλώνει Ρώσος σύμβουλος
Μετά τον Ρώσο ειδικό, Bagdasarov Semen Arkadievich και τις παραινέσεις του προς τον Πούτιν για την τουρκική εμπλοκή στο Ναγκόρνο, σειρά παίρνει ο έτερος συνταγματάρχης ε.α. σύμβουλος και εξέχον μέλος της ρωσικής κοινότητας των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών Αλεξάντερ Ιβάνοβιτς Ζιλίν.

Δεν μιλάμε για τυχαίους συμβούλους αλλά για τα “κεφάλια” της ρωσικής αντικατασκοπείας με την μορφή μελών και επικεφαλής αμυντικών ινστιτούτων, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα στον Ρώσο πρόεδρο για τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο “Το Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκε στην Αρμενία σε όλο το μήκος της γραμμής επαφής. Όπως πάντα, όλα συνέβησαν απροσδόκητα για τα δύο γειτονικά κράτη , αλλά νομίζω ότι η υπέροχη υπηρεσία ασφαλείας μας είχε όλες τις σχετικές πληροφορίες σχετικά με τις προετοιμασίες για αυτόν τον πόλεμο.

Αυτός ο πόλεμος έχει προετοιμαστεί εδώ και δύο χρόνια, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εκπαιδεύτηκαν από Τούρκους και Αμερικανούς ειδικούς. Δεν θεωρώ όμως αυτές τις στρατιωτικές ενέργειες ως πόλεμο μόνο για το Καραμπάχ (Artsakh).

Το Καραμπάχ είναι δευτερεύων στόχος σε αυτήν την περίπτωση. Αυτός είναι ο πόλεμος του Ερντογάν εναντίον της Ρωσίας για τον Καύκασο.

Αυτή η σύγκρουση είναι Casus belli (αιτία πολέμου) για την Ρωσία, ενώ ο τρόπος που οικοδομήσαμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία θα μας κοστίσει τώρα πολύ ακριβά.

Τι εννοώ; Κοιτάξτε τις δηλώσεις του ηγέτη της Τουρκίας. Είναι σκληρές αλλά ακριβείς. Στην πραγματικότητα ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι το Αζερμπαϊτζάν θα γίνει μία βάση για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων του. Οι στόχοι του είναι παγκόσμιοι.

Θα ήθελα να πω ότι, ανεξάρτητα από το πόσο διασκεδαστικά υλοποιεί τις δηλώσεις του ο Ερντογάν, σήμερα είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς πολιτικούς ηγέτες στον κόσμο.

Είναι κυνικός, είναι έξυπνος και μαζί με το συμβούλιο του είναι σε θέση να προβλέψουν καταστάσεις.

Αν απλά αξιολογήσουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία υπό την εξουσία του Ερντογάν (το λέω αυτό με αίσθηση κάποιας ντροπής), θα δούμε ότι μας “καπέλωσε” παντού, όπου ήταν δυνατόν.

Εργαστήκαμε για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού, τοποθετήσαμε αγωγούς, ανοίξαμε τις αγορές μας γι ‘αυτόν και ούτω καθεξής.

Σήμερα, μετά τα τεράστια έξοδα για την κατασκευή αυτών των αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου, στην πραγματικότητα, η παράδοση ρωσικού αερίου στην Τουρκία έχει σταματήσει.

Έχουμε απώλειες παντού. Επιπλέον, αυτός ο πόλεμος, τον οποίο προκάλεσε το Αζερμπαϊτζάν υπό την πίεση της Τουρκίας, είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Είμαστε ένα πολυεθνικό κράτος και ενώ όλοι αναλύουν εάν το Καραμπάχ είναι κατεχόμενο έδαφος ή όχι, ο κίνδυνος προέρχεται από την τουρκική πλευρά.

Ως εκ τούτου, το Αζερμπαϊτζάν μετατρέπεται άμεσα σε στρατηγικό εχθρό μας. Ας το πούμε με κάθε ειλικρίνεια, το Αζερμπαϊτζάν δεν είναι συνεργάτης μας. Δεν έχουμε συνεργάτες έχουμε αυτούς που είναι καταναλωτές ή εχθροί. Έτσι είναι η γεωπολιτική κατάσταση στον 21ο αιώνα.

Το να πούμε σήμερα ότι είναι δυνατό να συμβιβαστείς με τον πρόεδρο των Αζέρων κ. Aliyev μέσω κάποιων πολιτικών διαβουλεύσεων είναι παραλήρημα [ανοησία].

Κάποιος μπορεί να συμβιβαστεί μόνο με μια σκληρή θέση. Για παράδειγμα, μπορούμε να του πούμε πίσω από κλειστές πόρτες, ότι για 72 ώρες κλείνουμε όλες τις επιχειρήσεις των Αζέρων σε ολόκληρη τη ρωσική ομοσπονδία.

Ταυτόχρονα μπορούμε να επιλύσουμε πολλά προβλήματα με τους Κούρδους, ώστε να προκαλέσουμε σοκ και δέος στην Τουρκία.

Έχουμε επίσης και άλλους τρόπους που πρέπει να εφαρμόσουμε για να λήξουμε αυτόν τον [πόλεμο].

Η αναπτυσσόμενη κατάσταση εκεί είναι καταστροφική για εμάς. Τι εννοώ; Και οι δύο πλευρές αισθάνονται πλέον αμοιβαίο μίσος και αυτό είναι προφανές παντού.

Επεκτείνω περαιτέρω αυτήν την κατάσταση. Η πίεση συνεχίζει να αυξάνεται και θα αυξάνεται συνεχώς.

Εάν ο Ερντογάν καταφέρει να επιτύχει ορισμένους στόχους και αν ( Θεός φυλάξει) προδώσουμε την Αρμενία, τότε η επιρροή μας στον Καύκασο θα καταστεί τελείως άχρηστη.

Δεν θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση εκεί. Θα είμαστε υποχρεωμένοι… να δράσουμε αλλά δεν ξέρω το πώς και το πότε.

Επομένως, όταν μιλάμε για αυτόν τον πόλεμο θα πρέπει να δούμε, κατά την άποψή μου (μπορεί να κάνω λάθος) ότι πρώτα η Ουκρανία, μετά η Κεντρική Ασία, μετά η Ανατολική Ευρώπη, μετά η Λευκορωσία, μετά το Κιργιστάν και τώρα αυτός ο πόλεμος, αποτελούν ένα τεράστιο αντι-ρωσικό σχέδιο.

Ότι υπάρχει τέτοιο σχέδιο είναι αλήθεια, και ξέρω ότι οι υπηρεσίες μας το έχουν παραδώσει στο Κρεμλίνο.

Ένα από τα διακριτικά μυνήυματα μας ήταν ότι πραγματοποιήσαμε τις πρόσφατες στρατιωτικές ασκήσεις Kavkaz 2020 [Caucasus 2020] με σημαντικά αυξημένο ανθρώπινο δυναμικό.

Αυτές οι ασκήσεις Kavkaz 2020 ήταν μια μορφή προειδοποίησης, αφού τους λέγαμε “παιδιά, μην παίζετε με φωτιά, αλλά αυτοί δεν μας άκουσαν, ούτε ο Ερντογάν ούτε κανένας άλλος άκουσε [την προειδοποίηση].

Μιλώ για ένα τεράστιο σχέδιο που αφορά τον άξονα Ουάσιγκτον, Άγκυρα ,Μπακού, με σκοπό να δημιουργηθεί εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας μια εξέγερση που απλώς θα διαλύσει τη χώρα μας.

Σήμερα δεν έχουμε δυνατότητες να αντισταθμίσουμε αυτές τις διαδικασίες. Δεν υπάρχει ιδεολογία ή εικόνα του μέλλοντος. Σε αυτήν την περίπτωση, νομίζω ότι η κατάσταση πρέπει να θεωρηθεί κρίσιμη, και κάθε είδους δράση θα πρέπει να υλοποιηθεί πρωτίστως κατά της Τουρκίας.

Διότι, το υπογραμμίζω, ότι εάν δεν το κάνουμε και ,τότε δεν θα χάσουμε μόνο τον Καύκασο, αλλά μπορεί να χάσουμε και τη χώρα μας.

Θα ήθελα να απευθύνω ένα αίτημα στην ηγεσία μας. Ζητήστε από τους συμβούλους σας, τους ειδικούς σας να συντάξουν ένα ιστορικό έγγραφο για τις ρωσοτουρκικές σχέσεις.

Πόσες φορές έχει κινηθεί η Τουρκία εναντίον της Ρωσίας;

Ποιος σας είπε κύριοι ότι επειδή πουλήσαμε S-400 στους Τούρκους, ότι αυτοί οι πύραυλοι δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των αεροσκαφών μας που απογειώνονται από την βάση μας στο Γκιούμρι; Ποιος στο είπε αυτό;

Έχει εκπληρώσει ο Ερντογάν έστω μία υπόσχεση που έδωσε στον Πούτιν;

Δεν βλέπουμε πώς η Τουρκία μας επιτίθεται στη Συρία;

Δεν βλέπουμε ότι η Τουρκία μας επιτίθεται στη Λιβύη, προσπαθώντας να βουτήξει όλους τις πηγές πετρελαίου;

Δεν βλέπουμε τη συμπεριφορά της [Τουρκίας] σε άλλους τομείς;

Δίνω ένα παράδειγμα. Ποιος ενεργεί τόσο απροκάλυπτα στη Ρωσία σήμερα όπως η Τουρκία;

Ακόμη και οι ΗΠΑ δεν ενεργούν τόσο χονδροειδώς εναντίον μας όσο ο Ερντογάν. Θέλω να πω για άλλη μια φορά ότι ο Ερντογάν είναι πολύ δυνατός πολιτικός, όποιος μπορεί να τον κοροϊδεύψει μπράβο του. Μέχρι στιγμής όμως έχει μόνο νίκες, ενώ εμείς μπλοφάρουμε μόνο” κατάληξε ο ίδιος.

Νομίζουμε ότι ο Ρώσος ειδικός τα είπε όλα στην κυριολεξία προλέγοντας γεγονότα που θα αφορούν την ρωσική δράση κατά των Τούρκων, τους οποίους μόνο οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αντιμετώπισαν στα ίσα μέχρι τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »