Έρχεται η απόλυτη σύγκρουση Μόσχας-Άγκυρας

ΗΑφρικανική Διοίκηση των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων με επίσημη ανακοίνωσή αναφέρει ότι η Ρωσία ότι έστειλε αεροσκάφη της στη Λιβύη για να στηρίξει τις δυνάμεις του Εθνικού Λιβυκού Στρατού του Χαλίφα Χαφτάρ απέναντι στην Άγκυρα, κάτι που επιβεβαιώνει όσα έγραφε εδώ και μέρες το Πενταπόσταγμα. 

Τα ρωσικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 και τα βομβαρδιστικά Su-24 μεταστάθμευσαν από την ρωσική βάση Khmeimim στην Συρία στις δυνάμεις του LNA με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαφτάρ πριν μερικές ημέρες προκαλώντας πανικό στους Τούρκους. 

Μετά τη μεταφορά αυτού του τύπου αεροσκαφών, ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Πτέραρχος Saker al-Jorushi, τόνισε ότι μια μεγάλη επιχείρηση του LNA θα ξεκινήσει μέσα σε λίγες ημέρες.

Στο θέμα παρενέβη ο Ρώσος σύμβουλος του ΥΠΑΜ και ειδικός στη Μέση Ανατολή, Kirill Semenov αναφέροντας ότι:

”Το MiG-29 θα εξουδετερώσουν τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar, τα οποία θα είναι πολύ ευάλωτα σε σχέση με τα μαχητικά μας. Χωρίς αυτά τα μη επανδρωμένα οχήματα, τα στρατεύματα του GNA δεν θα μπορούν να διεξάγουν αποτελεσματικές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Επομένως, με την καταστροφή των Bayraktars, η ισορροπία των δυνάμεων στην Λιβύη σίγουρα θα αλλάξει, και ο τουρκικός στρατός δεν θα είναι πλέον σε θέση να επιτύχει σημαντική στρατιωτική  επιτυχία‘.

Ρωσικό ΜΜΕ: ”ΜIG-29 εξαπέλυσε επίθεση κατά τουρκικής φρεγάτας στην Λιβύη”

Ο Semenov τόνισε επίσης ότι η τουρκική αντιαεροπορική άμυνα δεν καλύπτεται από επανδρωμένα αεροσκάφη από το έδαφος, και τα ρωσικά μαχητικά θα πετούν όπου θέλουν. Η τουρκική αντιαεροπορική άμυνα είναι σχετικά ανίσχυρη στην Λιβύη.

Ταυτόχρονα, ο ειδικός πιστεύει ότι η Άγκυρα μπορεί να στείλει αρκετά αεροσκάφη F-16 στη Λιβύη ως απάντηση στην άφιξη των MiG-29.

”Οι Τούρκοι δεν θα διακινδυνεύουν τώρα να καταστρέψουν MiG-29, ενώ τα ρωσικά μαχητικά δεν θα πετάξουν σε αποστολές υπό τη ρωσική σημαία, αλλά πιθανότατα με αναγνωριστικά σήματα  του LNA”, κατέληξε ο ίδιος.

Ο Semenov πιστεύει ότι η στρατιωτική σύγκρουση στη Λιβύη δεν έχει στρατιωτική ή πολιτική λύση και αποτελεί γρίφο δυσεπίλυτο.

Σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν από το The War Zone, τα MiG-29 βρίσκονταν πράγματι στην αεροπορική βάση της Ρωσίας στη δυτική Συρία πριν προσγειωθούν στην Λίβύη.

Γενική επίθεση Τούρκων στη Μιζντά: Σύγκρουση Άγκυρας-Ρώσων μισθοφόρων

Αυτή η αποκάλυψη φαίνεται να ταιριάζει σε αναφορές ότι τα μαχητικά  είχαν προσγειωθεί στη βάση στο δρόμο τους προς τη Λιβύη και ότι η Ρωσία έχει σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή τους στην χώρα αυτή της Βόρειας Αφρικής.

Ο επικεφαλής ασφαλείας του GNA Α. Μπασάγκα δήλωσε ότι τα MiG 29 και SU24S έφτασαν στην Λιβύη από τη ρωσική ελεγχόμενη βάση της Συρίας.

Αυτό που φοβίζει Τούρκους και δυτικούς είναι τι άλλο ”άσσο” μπορεί να βγάλει από μανίκι του ο Ρώσος πρόεδρος, ενώ ορισμένοι λένε και για αποστολή κομάντος ακόμα και με ρωσικά υποβρύχια που είναι στην Μεσόγειο και περιπολούν.  

Η κόντρα Τουρκίας-Ρωσίας έχει ήδη λάβει νέες διαστάσεις και ίσως να δούμε και νέα ρωσικά οπλικά συστήματα στην Λιβύη, με τα οποία να νιώσουν ‘αδύναμοι‘ οι Τούρκοι οι οποίοι τα θέλουν όλα δικά τους στην κυριολεξία. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »