Αν θέλουμε να προλάβουνε δραστικά το τρίτο κύμα
«Αν θέλουμε να προλάβουνε δραστικά το τρίτο κύμα, πρέπει να πάμε σε lockdown τύπου Μαρτίου για ακριβώς τρεις εβδομάδες, ούτε δύο ούτε τέσσερις» ξεκαθάρισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής.

Ένα lockdown τύπου Μαρτίου με διάρκεια τριών εβδομάδων θεωρεί ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τη λύση για να ανακοπεί το τρίτο κύμα της πανδημίας.

 

«Αν θέλουμε να προλάβουνε δραστικά το τρίτο κύμα, πρέπει να πάμε σε lockdown τύπου Μαρτίου για ακριβώς τρεις εβδομάδες, ούτε δύο ούτε τέσσερις» είπε στον ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε, αναφέρεται σε περιορισμό πολλών δραστηριοτήτων και τόνισε πως μιλάμε «για ήπια μέτρα για πολύ καιρό ή σκληρότερα για τρεις εβδομάδες».

Ο καθηγητής ενημέρωσε πως αυτή η πρόταση έχει γίνει, ωστόσο ξεκαθάρισε πως «δεν το προτείνω ακόμα».

Χαρακτήρισε ημίμετρο μία πιθανή απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, ενώ σε σχέση με τα σχολεία εξέφρασε την εκτίμησή του πως είναι λάθος να κλείσουν τελευταία εάν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων. Είναι «ανησυχητικό ότι δρουν ως πολλαπλασιαστής» των κρουσμάτων, σημείωσε.

Τέλος, υπογράμμισε σχετικά με τις μεταλλάξεις σημείωσε πως «πρέπει η κυβέρνηση να έχει καλύτερη εικόνα σε όλη τη χώρα» και ζήτησε να χρησιμοποιηθούν εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη για την ανάλυση δειγμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »