Κάτω από τη μύτη των Τούρκων επιχειρούν οι Κούρδοι αντάρτες, εντός τουρκικού εδάφους, ακόμα και σε τουρκικά στρατόπεδα, υλοποιώντας δολιοφθορές και αιφνιδιαστικές επιθέσεις που σταδιακά αποδομούν τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

“Παρανάλωμα του πυρός” η Τουρκία: Αστικός πόλεμος από τους Κούρδους του PKK
Η γνωστή πλέον Gerîla TV δημοσίευσε υλικό από επιχείρηση Κούρδων ανταρτών που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή ενός τεθωρακισμένου του τουρκικού στρατού στο Χακάρι, στο βόρειο Κουρδιστάν (τουρκική επαρχία, νοτιοανατολικά), εντός εδάφους ελεγχόμενου από τον τουρκικό στρατό.

“Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της HPG (Hêzên Parastina Gel – Λαϊκές Αμυντικές Δυνάμεις, στρατός του PKK), η δράση πραγματοποιήθηκε στις αρχές του Ιουνίου ως μέρος της επαναστατικής επίθεσης των ανταρτών, που πήρε το όνομά της από τους Μάρτυρες Bager και Ronya”, σύμφωνα με κουρδικό ΜΜΕ.

Το Γραφείο Τύπου της HPG αναφέρει ότι αντάρτες χτύπησαν ένα τεθωρακισμένο του τουρκικού στρατού που είχε αναπτυχθεί στο φυλάκιο Xevkê, στην περιοχή Dinemdinli (Şemzinan) της επαρχίας Χακάρι, δηλαδή εντός τουρκικού εδάφους και δη υπό τον έλεγχο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το τουρκικό τεθωρακισμένο καταστράφηκε πλήρως, ωστόσο ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των Τούρκων στρατιωτικών παραμένει απροσδιόριστος.
Το τουρκικό τεθωρακισμένο καταστράφηκε πλήρως, ωστόσο ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των Τούρκων στρατιωτικών παραμένει απροσδιόριστος.

Όπως αποκάλυψε χθες το Πενταπόσταγμα, τα “παιδιά της Φωτιάς” (κουρδική οργάνωση) εξέδωσαν γραπτή ανακοίνωση για τη συνολική δράση τους τον Ιούνιο κατά τουρκικών στόχων. Η κουρδική Πρωτοβουλία ανέφερε ότι επίλεκτες μονάδες της έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες δράσεις σε πολλές τουρκικές πόλεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουμε 88 εμπρηστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε ένα μήνα, με στόχο 23 εργοστάσια, 38 οχήματα, δύο τουριστικά μέρη, 7 χώρους εργασίας, ένα κυβερνητικό κτίριο, ένα δημοτικό εργοτάξιο, δύο στρατιωτικά καταλύματα, ένα λιμάνι, ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, ένα σκάφος και ένα σχολείο.

Ο ισολογισμός των επιθέσεων των Κούρδων ανταρτών περιλαμβάνει επίσης την κοπή των ελαστικών 45 στρατιωτικών οχημάτων, ενώ τρία φορτηγά υπέστησαν επίσης σοβαρές ζημιές.

Οι εμπρηστικές επιθέσεις έλαβαν χώρα σε Μπαλίκερ, Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Προύσα, Άδανα, Αττάλεια, Κοτσαέλι, Αντεπ, Τραπεζούντα, Μαγνησία, Ντενιζλί, Μούλα, Σπάρτη Πισιδίας (Ισπαρτα), Ικόνιο και Τσανάκαλε.

Μεταξύ των στόχων ήταν και ένας τριώροφος στρατιωτικός ξενώνας στη γειτονιά του Orhaniye, Sakarya την 1η Ιουνίου, μια στάση τραμ στο Bakirkoy Marmaray στις 3 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη, εγκαταστάσεις στην ακτή στην περιοχή Urla της Σμύρνης στις 14 Ιουνίου και το Balıkesir στις 15 Ιουνίου. Επιπλέον, το Γραφείο Τύπου HPG εξέδωσε μία ακόμα ανακοίνωση με λεπτομέρειες για τις τελευταίες αντάρτικες ενέργειες και τις τουρκικές επιθέσεις στο βόρειο Ιράκ.

Η ανακοίνωση του HPG:

Οι Κούρδοι καίνε συθέμελα την Τουρκία: Πάνω από 60 καταδρομικά σαμποτάζ στην Πόλη
«Την 1η Ιουλίου στο πλαίσιο της Επαναστατικής Επιχείρησης Cenga Heftanin, οι δυνάμεις μας στόχευσαν στρατιώτες στην περιοχή Tepê Dupişk για να αντιμετωπίσουν την επιχείρηση κατοχής που ξεκίνησε από τον τουρκικό στρατό εισβολής εναντίον της περιοχής Heftanin. Ως αποτέλεσμα αυτής της δράσης, οι θέσεις του εχθρού χτυπήθηκαν με επιτυχία: 3 θέσεις καταστράφηκαν, ωστόσο, ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών στρατιωτών δεν ήταν δυνατό να καθοριστεί.

Στις 29 και 30 Ιουνίου, τα πολεμικά αεροπλάνα που ανήκουν στον τουρκικό στρατό εισβολής βομβάρδισαν τον λόφο Koordine και την κοιλάδα του Σεράνις.

Στις 30 Ιουνίου στις 9 π.μ., ο τουρκικός κατοχικός στρατός βομβάρδισε την περιοχή γύρω από το χωριό Minine.

Στις 27 Ιουνίου, ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε επιχείρηση γύρω από το λόφο Koordine και το λόφο Martyr Şahan στην περιοχή Xakurkê. Αυτή η επιχείρση δεν είχε αποτελέσματα και ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου.

Στις 30 Ιουνίου, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τα Sininê στην περιοχή Xakurkê. Δεν έχουμε υποστεί απώλειες σε αυτούς τους βομβαρδισμούς».

Αυτό που παρατηρούμε λοιπόν, είναι η ανικανότητα της Τουρκίας να αμυνθεί απέναντι σε έναν γενικευμένο αστικό πόλεμο που έχουν κηρύξει οι Κούρδοι, και αποτελεί την αρχή του τέλους των εύθραυστων πυλώνων της τουρκικής κοινωνίας. Η τάση του Ερντογάν να εξωτερικεύει τις εσωτερικές κρίσεις, μετέτρεψε την Τουρκία σε στρατιωτικό στόχο πολλών λαών που έπεσαν θύματα του τουρκικού ιμπεριαλισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »