Σε δύσκολη θέση οι ΤΕΔ.

Μπορεί η Άγκυρα να προκαλεί πλέον στο Αιγαίο τόσο με τα πολεμικά της πλοία, όσο και με τα ”σαπιοκάραβα” για να ”πνίξει” τα νησιά μας με μετανάστες, όμως προκύπτουν αρκετά ζητήματα για την Πολεμική τους Αεροπορία, με τον Ερντογάν να θέλει να ”κρύψει” κάτω από το ”χαλάκι” το θέμα. 

η Άγκυρα προετοιμάζεται εντατικά εν μέσω πανδημίας το τουρκικό πολεμικό ναυτικό στο Αιγαίο, διεξάγοντας ασκήσεις με πραγματικά πυρά κατά επίγειων στόχων, θέλοντας να προσομοιώσει ύποπτα σενάρια κατά του ελληνισμού σύμφωνα και με τις εξαγγελίες περί ερευνών στην Α.Μεσόγειο. Την ίδια στιγμή μειώνει στο ελάχιστο τις κινήσεις του ο τουρκικός στρατός στην Συρία.   

Σε τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία: Ανακοινώθηκαν γεωτρήσεις σε θαλάσσιες περιοχές Ελλάδας & Κύπρου

Ελληνικό σκάφος στο Αιγαίο άνοιξε πυρ κατά πλοίου με τουρκική σημαία”, υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα Υenicag Gazetesi.

“Προχθές πρωινές ώρες συνέβη ένα γεγονός που προκάλεσε εντύπωση. Σύμφωνα με πληροφορίες σκάφος με τουρκική σημαία που βρισκόταν αγκυροβολημένο σε ακτή του Αιγαίου, δέχθηκε πυρά από σκάφος του ελληνικού λιμενικού”. 

Βέβαια ίσως αυτές οι κινήσεις να είναι και οι τελευταίες στη σκακιέρα του Ερντογάν, διότι οι ”γείτονες”, βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της απόλυτης κατάρρευσης. 

Προβλήματα στην Πολεμική τους Αεροπορία 

Η καθημερινή εικόνα της τουρκικής αεροπορίας στο Αιγαίο όσο και οι πληροφορίες που διαθέτει το Ελληνικό επιτελείο συντείνουν στο συμπέρασμα ότι ο «γολγοθάς» που άρχισε για  το αεροπορικό όπλο των γειτόνων πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια συνεχίζεται. 

Νέα προβλήματα φαίνεται ότι έχουν προστεθεί στην βεβαρυμένη κατάσταση την οποία προκάλεσαν οι συνέπειες της απόπειρας πραξικοπήματος με την απομάκρυνση εκατοντάδων ιπτάμενων αλλά και η απόκτηση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, αναφέρει το newpost.gr

Ήδη από πέρυσι ανεξάρτητες πηγές, όπως το πρακτορείο Bloomberg, αλλά ακόμα και ελεγχόμενα από τον Ταγίπ Ερντογάν μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για συγκέντρωση ανταλλακτικών τα οποία προορίζονται για τα τουρκικά μαχητικά f-16. H τουρκική αεροπορία αναμένοντας ένα άτυπο εμπάργκο από τις ΗΠΑ φρόντισε, όπως αναφερόταν, να «στοκάρει» ανταλλακτικά για τα μαχητικά της.

Το τελευταίο διάστημα όλο και μικρότερος αριθμός τουρκικών μαχητικών φαίνεται ότι πετά τόσο στο Αιγαίο για τις γνωστές προκλήσεις όσο και πάνω από τα τουρκικά εδάφη, σύμφωνα με την εικόνα που φτάνει στα ραντάρ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ταυτόχρονα, πληροφορίες αναφέρουν ότι σημαντικός αριθμός αεροσκαφών βρίσκεται για μεγάλο διάστημα εκτός αποστολών με τα υπόστεγα συντήρησης στις τουρκικές βάσεις να έχουν γεμίσει. 

”Θρίλερ” στο Αιγαίο με τουρκικό εμπορικό πλοίο: Σε ετοιμότητα ΠΑ & ΠΝ – Ετοίμαζε προβοκάτσια η Άγκυρα

Την ώρα που η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία απογειώνει καθημερινά δεκάδες μαχητικά, τόσο για αποστολές αναχαίτισης όσο και για εκπαιδευτικές δραστηριότητες, η TuAF έχει στον αέρα σαφώς λιγότερα αεροσκάφη. Έτσι, σε πολλές περιπτώσεις δύο ή ακόμα και περισσότερα «μπλε» γεράκια αναλαμβάνουν να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν ένα και μόνο τουρκικό αεροσκάφος. 

Ακόμα και στις προκλητικές υπερπτήσεις που εκτελούν μαζικά τις τελευταίες εβδομάδες οι γείτονες, τόσο πάνω από ακριτικά νησιά του Αιγαίου όσο και στον Έβρο, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει πάντα πέρα από ποιοτική και αριθμητική υπεροχή.

Ίδια εικόνα έχουν οι Έλληνες επιτελείς και από τις ασκήσεις των γειτόνων ανατολικά των συνόρων από τον Έβρο έως και το Καστελόριζο. Μικροί σχηματισμοί και απλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες συντήρησης για την ΤuAF την ώρα που τα ελληνικά «γεράκια» απογειώνονται μαζικά παρά τα περιορισμένα οικονομικά της χώρας και προχωρούν σε σύνθετες ασκήσεις υψηλής δυσκολίας. 

Πάντως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βρισκόμαστε επιφυλακή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »