Σε νέα «περίπτωση Λιακουνάκου» εξελίσσεται ο περιβόητος επιχειρηματίας Δημήτρης Δάφνης, υποστηρίζει ρεπορτάζ της κυριακάτικης εφημερίδας Real News μέχρι πριν μερικά χρόνια από στέλεχος του ΚΚΕ και σήμερα, λόγω των σχέσεων που καλλιέργησε με τον, επίσης προερχόμενο από το ΚΚΕ, αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Βίτσα, σε ισχυρό άνδρα των εξοπλισμών.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ο επιχειρηματίας είχε επιχειρήσει επί ΣΥΡΙΖΑ να θέσει υπό τον έλεγχό του την… ΕΑΒ, δωρεάν, παρουσιάζοντας ένα σχέδιο που του έδινε τον έλεγχό της χωρίς ουσιαστικά να καταβάλλει ούτε ένα ευρώ!

Το γεγονός ότι εν συνεχεία εμφανίστηκε η περίφημη προμήθεια των ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων ΜΗ-60R ως «επιβεβλημένη» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και από το νούμερο 15 των εξοπλιστικών αναγκαιοτήτων πέρασε στο νούμερο 1, προφανώς είναι συμπτωματικό θέμα.

Σύμπτωση που έχει σχέση με το ότι τα -πολλά- εκατομμύρια ευρώ από τις FOS των ελικοπτέρων θα τα υλοποιήσει η εταιρεία Aeroservices του συγκεκριμένου.

Από εκεί και πέρα εμφανίζεται ως «ο άνθρωπος της Lockheed Martin» στην πώληση των πανθομολογούμενα, εντελώς ακατάλληλων για τις ανάγκες του ΠΝ, σκαφών παράκτιων επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως «φρεγάτες» και επιχειρούνται να πουληθούν «στου ζητιάνου του κεφάλι», όπως χαρακτήρισε τους Έλληνες και ειδικότερα το Πολεμικό Ναυτικό ο πρώην ακόλουθος Άμυνας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ του Pronews TV που αποκάλυψε το θέμα τον περασμένο Μάρτιο:
Και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Δήμου Βερύκιου, ο Δ.Δάφνης μπλόκαρε το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών F-16 Block 50 τον περασμένο Ιούλιο, προκειμένου να μην δαπανηθούν τα κονδύλια για τα F-16 και διατεθούν στην «φρεγατομαούνα» MMSC, όταν ο Δ.Βίτσας αρνήθηκε να δώσει την παραδοσιακή συναίνεση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών στο πρόγραμμα.
Και αν ο Δ.Δάφνης είναι ο «νέος Λιακουνάκος», ποιος είναι ο «νέος Σμπώκος» και ο «νέος Άκης» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »