Οι «ειδικοί» παραδέχονται πως δεν αποδίδει το lockdown και σκέφτονται… την επιβολή διπλής μάσκας
Συνεδριάζει σήμερα το πρωί η επιτροπή των «ειδικών» του υπουργείου Υγείας, όπου και αναμένεται να κάνει τις απαραίτητες εισηγήσεις για τα νέα μέτρα που θα ακολουθηθούν.

Αυτό στο οποίο συμφωνούν -πλέον- οι περισσότεροι «ειδικοί» είναι πως το lockdown δεν αποδίδει και ήδη αρκετοί από αυτούς ζητάνε την άμεση άρση του, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να βγει έξω.

Παρόλα αυτά επαναφέρεται το «ανέκδοτο» της διπλής μάσκας, καθώς ακούστηκε σαν πρόταση και σήμερα το πρωί από την πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη. Μπορεί έρευνα να υποστηρίζει πως η διπλή μάσκα έχει ελάχιστα οφέλη, όμως η Μ.Παγώνη την παρουσίασε σήμερα ως ένα μέτρο που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

H κυρία Παγώνη ισχυρίστηκε ότι το lockdown δεν αποδίδει και ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις για να σταματήσει η πίεση του κόσμου και να ξεκινήσει η χαλάρωση των μέτρων. Για την μετακίνηση από νομό σε νομό, είπε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα.

Ενώ έκανε λόγο για αύξηση των τεστ και χρήση διπλής μάσκας, ενώ τόνισε πως στόχος είναι τα εμβόλια.

Στην εκπομπή του Mega μίλησε και ο καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Όπως είπε ο κ. Σαρηγιάννης, η πορεία τις επόμενες δυο βδομάδες θα είναι αυξητική, ενώ καλό θα ήταν να διατηρηθεί ένα επίπεδο περιορισμού για αυτή τη χρονική περίοδο, αλλά με στόχο την κατάλληλη προετοιμασία για άνοιγμα με μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια. Υποστήριξε δε ότι υπάρχουν τρόποι για να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες, αλλά χρειάζεται προγραμματισμός.

Ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι δεν είναι ότι δε λειτουργεί το lockdown, αλλά ότι υπάρχει διασπορά σε συγκεκριμένα σημεία. Για την αύξηση ιικού φορτιού στην Κρήτη, υποστήριξε ότι αυτή οφείλεται στα μεταλλαγμένα κρούσματα και τη χαμηλή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων. «Στοχεύουμε στον ελεύθερο χρόνο, ενώ θα έπρεπε να στοχεύσουμε εκεί που περνάμε τον περισσότερο χρόνο, δηλαδή στο χώρο εργασίας», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »