Στην Α.Ουκρανία συγκρούονται Ρώσοι και Αμερικανοί με ανεξερεύνητες συνέπειες για ολόκληρο τον πλανήτη
Συναγερμός επικρατεί στο Ντονμπάς. Οι Ρώσοι βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς περιμένουν κλιμάκωση τις επόμενες ημέρες. Ταυτόχρονα, το ρωσικό πρακτορείο ”Ria Novosti” προχώρησε σε μία αποκάλυψη-”βόμβα”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ”οι Ηνωμένες Πολιτείες άλλαξαν το επίπεδο συναγερμού στις βάσεις τους στην Ευρώπη και το επίπεδο «πιθανής κρίσης» εγινε «δυνητικά αναπόφευκτη κρίση». Η αμερικανική έκδοση των New York Times αναφέρει ότι το Πεντάγωνο το αποφάσισε λόγω της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας, καθώς και της «αυξανόμενης στρατιωτικής δραστηριότητας της Μόσχας στην περιοχή».”

Την ίδια στιγμή, η η ουκρανική αντιπροσωπεία δεν θα πάει πλέον στο Μινσκ, όπου θα λάβουν χώρα για διαπραγματεύσεις για το Ντονμπάς.

 

”Η ουκρανική αντιπροσωπεία δεν σκοπεύει να πάει στο Μινσκ για διαπραγματεύσεις σχετικά με τον Ντονμπάς, λόγω της «εχθρικής ρητορικής της Λευκορωσίας» και της επιρροής της Ρωσικής Ομοσπονδίας”, ανακοίνωσε το Κίεβο.

Εν τω μεταξύ, ένα RQ-4A Global Hawk της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, βρίσκεται αυτή την στιγμή στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, όπου παρακολουθεί την κατάσταση στη γραμμή επαφής στο Ντονμπάς.

Πριν λίγα 24ωρα μάλιστα, αεροσκάφος C-17A Globemaster III με αριθμό 95-0107, απογειώθηκε από βάση Αμερικανών πεζοναυτών του ΝΑΤΟ και πριν από την προσγείωση του στην Ουκρανία, προσγειώθηκε και ανεφοδιάστηκε σε καύσιμα στην αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ Moron de la Frontera στη Σεβίλλη.

Επίσης αεροσκάφη της Lockheed Martin C-130J που ανήκουν στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία και στην πορεία τους για την Ουκρανία ανεφοδιάστηκαν και αυτά στη Σεβίλλη της Ισπανίας, ενώ προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Λβίβ. Πηγές αναφέρουν ότι το ΝΑΤΟ μεταφέρει άγνωστου τύπου εξοπλισμό με όλα αυτά τα αεροσκάφη, ως βοήθεια για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, κάτι που προηγουμένως είχε αναφερθεί από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.

Ένα τέτοιο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ είναι ικανό όχι μόνο να πραγματοποιεί στρατηγική μεταφορά φορτίου και στρατευμάτων με τη μορφή αρμάτων μάχης κά, αλλά και να ρίχνει φορτίο απευθείας στο έδαφος από το αεροσκάφος. Επισημαίνεται ότι έτερο αεροσκάφος του ΝΑΤΟ τύπου C-17, είχε προσγειωθεί στο Κίεβο, μεταφέροντας και αυτό εξοπλισμό για τους Ουκρανούς.
Ειδικοί σημείωσαν ότι η αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας είναι σύμφωνη πλέον με τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος, σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βόλοτυρ Ζελένσκι, επιβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα συνεχίσουν να παρέχουν ακλόνητη υποστήριξη για την ουκρανική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα ενόψει της συνεχιζόμενης ρωσικής επιθετικότητας στο Ντονένσκ και Κριμαία.

Στα ”κάγκελα” οι Ρώσοι με Τούρκους

”Ο ρόλος της Τουρκίας στην πολιτική ζωή όχι μόνο της Μέσης Ανατολής, αλλά και της Ανατολικής Ευρώπης αυξάνεται ραγδαία. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν είναι ένας φιλόδοξος πολιτικός. Η Τουρκία έχει επίσης τα δικά της συμφέροντα στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου, ειδικά επειδή η Οθωμανική Αυτοκρατορία κάποτε έλεγχε αυτά τα εδάφη και η Μαύρη Θάλασσα.

 

Στις 10 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία. Οι πρόεδροι των δύο χωρών πρόκειται να συζητήσουν την κατάσταση στο Ντονμπάς και την Κριμαία, καθώς και για την οικονομική και στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των κρατών. Σημειώστε, ότι ο Ερντογάν έχει επανειλημμένα αναφέρει ότι η Κριμαία είναι έδαφος της Ουκρανίας.”
Ουκρανικός στρατός και Bayraktar

”Στις 14 Δεκεμβρίου 2020, υπογράφηκε άλλη συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία θα προμηθεύσει την Ουκρανία με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar. Επιπλέον, τώρα η ουκρανική πλευρά εμπνέεται από το παράδειγμα του Αζερμπαϊτζάν και την επιτυχή χρήση τουρκικών UAV από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν και χωρίς αμφιβολία προβάλλει αυτήν την εμπειρία σε μια πιθανή επανάληψη των εχθροπραξιών στο Ντονμπάς.

”O Ζελένσκι προσπαθεί να εμπλέξει τον Ερντογάν σε έναν πόλεμο κατά της Ρωσίας. Η υποστήριξη του Ερντογάν στο Κίεβο, έχει σαν στόχο να αποδυναμώσει τη Ρωσία και να επηρεάσει την ισορροπία ισχύος στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου”, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »