«Οι πολίτες της Γάζας θα πρέπει προσωρινά να μετακινηθούν νότια» – Υπηρεσίες τηλεφώνου και διαδικτύου αποκαθίστανται για να προειδοποιούν για βομβαριδσμούς

Οι ισραηλινές επιδρομές στην Γάζα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και τα θύματα του πολέμου είναι δεκάδες άμαχοι μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά την ίδια στιγμή που ο ισραηλινός στρατός με έκτακτη ενημέρωση προσπαθεί να προλάβει τις εικόνες των νεκρών, λέγοντας ότι προσπαθεί να προειδοποιήσει τους αμάχους να φύγουν πριν υποστούν πλήγματα οι περιοχές.

Οι εικόνες μικρών παιδιών – ακέφαλων στην Γάζα σοκάρουν, με τα ανήλικα σώματα να περισυλλέγονται από τις μονάδες υγείας των Παλαιστινίων και το δράμα των οικογενειών να μην έχει τέλος.

 

Και την ίδια στιγμή που οι μάχες στην Γάζα έχουν στόχο την Χαμάς όπως λέει η κυβέρνηση Μ.Νετανιάχου οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν ακόμα και κατά προσφυγικού οικισμού των Παλασιτινιών στην Δυτική Όχθη χωρίς αιτία.

Οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι δηλώνουν ότι η Χαμάς δεν βρίσκεται στην Δυτική Όχθη επομένως δεν δικαιολογείται η παρουσία των ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή, παρά μόνο ότι στην αναταραχή στην Γάζα θέλουν να επεκταθούν και στην Δυτική Όχθη.

Οι εικόνες από τα χτυπήματα στην Ναμπλούς έρχονται σε συνδυασμό με τα νεκρά παιδιά και οι Παλαιστίνιοι νιώθουν ότι χρησιμοποιείται πλέον η Γάζα ως δικαιολογία για μαζικά χτυπήματα κατά των Παλαιστινίων παντού.

 

 

 

 

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) αντιναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι, δήλωσε σε βίντεο που δημοσιεύθηκε το πρωί της Κυριακής (29/10) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως «οι άμαχοι στη βόρεια Γάζα, στην πόλη της Γάζας θα πρέπει προσωρινά να μετακινηθούν νότια της Γάζας σε μια ασφαλέστερη περιοχή».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι IDF θέλουν να «αυξήσουν τον επείγοντα χαρακτήρα» της προειδοποίησής τους προς τους αμάχους στη Γάζα να μετακινηθούν σε περιοχές νότια καθώς επεκτείνουν τις χερσαίες επιχειρήσεις στον θύλακα αλλά και να αιτιολογήσουν τις εικόνες των νεκρών που θα βγαίνουν στην δημοσιότητα.

 

«Οι τρομοκράτες της Χαμάς επιχειρούν μέσα και κάτω από πολιτικά κτίρια, ακριβώς επειδή γνωρίζουν ότι ο Ισραηλινός Στρατός κάνει διάκριση μεταξύ τρομοκρατών και αμάχων», αναφέρει η λεζάντα στο βίντεο του IDF, με τον εκπρόσωπο Τύπου να τονίζει πως θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση του πολέμου από αέρος, εδάφους και θαλάσσης.

Τη Δευτέρα «οι ανθρωπιστικές προσπάθειες προς τη Γάζα, με επικεφαλής την Αίγυπτο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα επεκταθούν», υποστήριξε ο Χαγκάρι, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι ο ισραηλινός στρατός έριξε νωρίτερα φυλλάδια στη βόρεια Γάζα προειδοποιώντας τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς τα νότια.

leaflets

Υπηρεσίες τηλεφώνου και διαδικτύου αποκαθίστανται σε μεγάλο μέρος της επικράτειας με σκοπό όσοι περισσότεροι κάτοικοι της Γάζας να λάβουν την πιο πρόσφατη κλήση από τον Ισραηλινό Στρατό για εκκένωση. Άγνωστο για την ώρα παραμένει πως θα προειδοποιηθούν οι αραβόφωνοι κάτοικοι της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός μεταδίδει ότι αυτήν τη στιγμή οι «καλύτεροι στρατιώτες και διοικητές του» βρίσκονται στη Γάζα.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Χέρζι Χαλεβί σε μήνυμά του, μέσω βίντεο, μετέδωσε ότι το Ισραήλ προχωρά στο επόμενο στάδιο του πολέμου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »