Κρίσιμες ώρες – Ο Ορθόδοξος κόσμος παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις
Κρίσιμες πλέον οι στιγμές. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, αύριο θα βγει η επίσημη απόφαση για την Αγία Σοφία. Όπως σας ανέφερε χθες πρώτο το Πενταπόσταγμα, το ΣτΕ έχει ήδη αποφασίσει.

Τι αναφέραμε:

”Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις με την Αγία Σοφία. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Mehmet Ardıç, ο οποίος είναι μυστικοσύμβουλος του Ερντογάν, το τουρκικό ΣτΕ αποφάσισε να ακυρώσει την απόφαση του Κεμάλ, η οποία από το 1934 όριζε πως το σύμβολο της Ορθοδοξίας είναι μουσείο.

Με λίγα λόγια η Αγία Σοφία θα γίνει τζαμί, με τον ίδιο να γράφει πως ο ”χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα”.

Μάλιστα εκπρόσωπος του AKP δήλωσε πως στις 15 Ιουλίου θα ανοίξει σε τζαμί η Αγία Σοφία!”

Πατριάρχης Μόσχας σε Ερντογάν: ”Μην κάνεις τζαμί την Αγία Σοφία” -“Γέφυρα” σε Φανάρι

Σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ προκαλούν και αναφέρουν πως ήρθε η μεγάλη στιγμή για τον ισλαμικό κόσμο. Μάλιστα δημιουργήθηκαν hastag στο twitter από Τούρκους, με την λέξη Αγία Σοφία να είναι χθες για αρκετές ώρες πρώτο στα trends!

Ήδη πολίτες, οργανώσεις και κόμματα ανατριχιάζουν με όσα γράφουν: ”Ελπίζουμε να γίνει η Αγία Σοφία Τζαμί-Ήρθε η στιγμή να μπούμε μέσα-Ελπίζουμε σύντομα να ακούσουμε το Αλλάχ Ακμπάρ, προσευχόμαστε γι’αυτό”.

Η διεθνής κοινότητα απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις και η Ελληνική Κυβέρνηση μιλάει για πολιτιστικό μνημείο και όχι για σύμβολο της Ορθοδοξίας! Είμαστε απλά άξιοι της μοίρας μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »