Τους κλάδους της οικονομία που δεν θα ανοίξουν στις εορτές ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ανακοινώσεις που είναι πιθανόν να σημάνουν το “τέλος” για έναν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, που θα πρέπει να χωνέψουν ότι θα χάσουν την εορταστική περίοδο. Σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης – που ανοίγει ξανά – στην Ελλάδα επιμένουμε στα παρατεταμένα lockdown, αποτεφρώνοντας την οικονομία. Τις ανακοινώσεις είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την συνέχιση του lockdown που ισχύει μέχρι και σήμερα στα σχολεία και στην εστίαση, τα οποία θα ανοίξουν με τη νέα χρονιά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανακοίνωσε την επέκταση των μέτρων διασποράς κορωνοϊού σε ό,τι αφορά στα σχολεία μέχρι και τις διακοπές των Χριστουγέννων, κάτι που σημαίνει ότι η παρουσία των μαθητών στις σχολικές αίθουσες όλων των βαθμίδων μετατίθεται για την 7η Ιανουαρίου του 2021.

Αναφορικά με την εστίαση, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι συνεχίζει να υφίσταται το «λουκέτο» λόγω της διαμορφωθείσας επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, η οποία δεν επιτρέπει το ασφαλές άνοιγμα των επιχειρήσεων του κλάδου, που συνεχίζει να πλήττεται ανεπανόρθωτα.

Παράλληλα, κλειστή παραμένει η ψυχαγωγία, τα χιονοδρομικά κέντρα, τα δικαστήρια.

Παρατείνεται η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό. Παραμένει η τηλεργασία στο 50% και η ατομική άσκηση υπό όρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »