Τους ενόχλησε η συμμαχία με τις Αραβικές χώρες
Ενοχλήθηκε η Άγκυρα από την διεξαγωγή του Philia Forum που διεξήχθη χθες στην Αθήνα με τη συμμετοχή επτά Υπουργών Εξωτερικών χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, με τον εκπρόσωπο του τουρκικού Υπουργείο Εξωτερικών να βγάζει ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί την Ελλάδα και την Κύπρο ότι με τις ενέργειές του απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ο Χαμί Ακσόι στην ανακοίνωση του αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: “κανένα φόρουμ στο οποίο δεν συμμετέχουν οι Τ/κ και η Τουρκία, η οποία αποτελεί χώρα-κλειδί στην περιοχή, δεν θα καταφέρει να καταστήσει δυνατή τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού και επιτυχημένου μηχανισμού συνεργασίας και φιλίας”.

Στη συνέχεια τονίζει ότι: “Οι αβάσιμες κατηγορίες και συκοφαντίες εναντίον της χώρας μας από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας στη συνέντευξη Τύπου στο τέλος του φόρουμ, που όπως ειπώθηκε δεν στόχευε καμιά χώρα, στην πραγματικότητα δείχνει ότι δεν ήταν μια πρωτοβουλία φιλίας, όπως χαρακτηρίστηκε, αλλά μια επιχείρηση να καλλιεργήσουν έχθρα κατά της Τουρκίας”.

 

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι “δεν είναι μέσα στα δικά τους όρια να επικρίνουν την ανθρώπινη και βασισμένη στο δίκαιο πολιτική της Τουρκίας στην περιοχή. εκείνοι που αγκαλιάζουν πραξικοπηματίες για τις δικές μαξιμαλιστικές τους αξιώσεις και τα κοντόφθαλμα συμφέροντά τους, εκείνοι που προσπαθούν να προσπαθούν να δημιουργήσουν διάδρομο τρομοκρατίας, διαιρώντας τη Συρία και το Ιράκ και εκείνοι που σιωπούν εδώ και χρόνια στην κατοχή των εδαφών του Αζερμπαϊτζάν. Σε μια περίοδο που η Τουρκία προσπαθεί να εγκαθιδρύσει μια ειλικρινή και περιεκτική συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο με την πρότασή της για διεθνή διάσκεψη, η στάση αυτή απέναντι στη χώρα μας είναι εχθρική και υπονομεύει τις προσπάθειες της ΕΕ για τη Μεσόγειο”.

Επίθεση Καλίν σε Μητσοτάκη

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, αντέδρασε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κ. Μητσοτάκη.

“Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη είναι προκλητικές για την Κύπρο!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »