Με δύο ημέρες καθυστέρηση το παραδέχθηκε η αδερφή του πρωθυπουργού
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, έπειτα από δύο ημέρες από το σοκαριστικό δυστύχημα που σημειώθηκε έξω από τη Βουλή, αποφάσισε να παραδεχθεί πως άμεσα εμπλεκόμενο ήταν όχημα της ασφαλείας της, το οποίο οδηγούσε οδηγός που ανήκει στην φρουρά της! Επιπλέον και με 48ωρη καθυστέρηση ανακοίνωση τελικά εξέδωσε και η Αστυνομία. Το περιστατικό ότι το αυτοκίνητο πέρασε με κόκκινο στο κεντρικότατο αυτό σημείο της Αθήνας δείχνει την κυβερνητική αλαζονεία
καταδεικνύοντας τον τρόπο που βλέπουν τους πολίτες οι κυβερνητικοί ακόμα και όταν είναι υπαίτιοι δυστυχήματος.

Το αυτοκίνητο κατεβαίνοντας από το Χίλτον, επιχείρησε να στρίψει αριστερά για να μπει στη Βουλή από την πύλη της Βασιλίσσης Σοφίας όταν συγκρούστηκε με τη μοτοσικλέτα, που είχε πράσινο φανάρι και χτύπησε τον άτυχο οδηγό.

Ο 23χρονος οδηγός της μηχανής, που φορούσε κράνος όπως κάνουν λόγω οι πληροφορίες, τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη στο νοσοκομείο καθώς υπάρχει επιθυμία των γονέων του άτυχου νέου να γίνει δωρεά των οργάνων. Η Ντόρα Μπακογιάννη εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στη Βουλή, όπου ήταν σε εξέλιξη η ώρα του Πρωθυπουργού, ενώ το υπηρεσιακό όχημα επέστρεφε από κάποια δουλειά πίσω στο κοινοβούλιο.

Επίσης τεράστιο είναι και το ζήτημα και της αργοπορίας παραδοχής της ευθύνης καθώς έπρεπε να περάσει ένα 48ωρο για να γίνει μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η αναφορά της κ.Ν.Μπακογιάννη ότι το επίμαχο αυτοκίνητο ανήκει στην φρουρά της.

Την προανάκριση διενεργεί η Τροχαία Αθηνών προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο. Από την Τροχαία δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε το σημείο του τροχαίου, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας.

Σήμερα έγινε γνωστό πως ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα.
Δείτε την ανακοινωσή της Ν.Μπακογιάννη:

«Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την «ώρα του πρωθυπουργού» υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα. ⠀

Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. ⠀

Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. ⠀

Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν», αναφέρει η Ντόρα Μπακογιάννη.
Ανακοίνωση για το τροχαίο που σημειώθηκε την Παρασκευή έξω από τη Βουλή και στο οποίο εμπλέκεται υπηρεσιακό αυτοκίνητο, εξέδωσε η Αστυνομία 48 ώρες μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και ώρα 12.25΄, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της.

Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το πέρας της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.

Σημειώνεται ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »