Τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια, η Σαουδική Αραβία ήταν μια από τις κύριες πηγές ειδήσεων για τους πόρους που αφορούν την κλιματική αλλαγή.

Πραγματικά, κάτι άγριο συμβαίνει εκεί: καμήλες που κολυμπούν μέχρι το λαιμό στο χιόνι, ποτάμια που ρέουν μέσα στις ερήμους, λουλουδιασμένοι αμμόλοφοι, χαλιά εντόμων στη Μέκκα και ούτω καθεξής.

Και τώρα, κάτι νέο εμφανίστηκε σήμερα στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης – ένας νέος καταρράκτης στη μέση της ερήμου:

Και αυτό, όπως γράφουν οι άνθρωποι στο νήμα, είναι περίπου η 50η πηγή που έχει ανοίξει στη μέση του πουθενά τον τελευταίο καιρό. Για παράδειγμα:

 

Ένα άλλο παράδειγμα:

 

Όπως δείχνουν οι δορυφορικές φωτογραφίες, μέχρι σχετικά πρόσφατα η Αραβική Χερσόνησος έμοιαζε κάπως έτσι (αναπαράσταση από φωτογραφία του 1993):

Ο ποταμός που σημειώθηκε με ένα στον χάρτη είχε μέσο πλάτος 5 μίλια, μήκος 650 μίλια και μέσο βάθος 50 πόδια. Ο ποταμός με τον αριθμό 2 ήταν μεγαλύτερος.

Οι βροχές από μόνες τους δεν μπορούν να δημιουργήσουν τέτοια ποτάμια και λίμνες, πρέπει να υπάρχουν υπόγειες πηγές. Και τώρα αναδύονται. Αλλά το πώς θα εξελιχθεί περαιτέρω η κατάσταση είναι ένα μεγάλο ερώτημα.

Έτσι, οι κάτοχοι δισεκατομμυρίων ή και τρισεκατομμυρίων δολαρίων χρημάτων είναι μεγάλοι αισιόδοξοι. Γνωρίζουν κάτι για τις επικείμενες γεωγραφικές αλλαγές και επενδύουν πολλά χρήματα στη χερσόνησο και στη Μέση Ανατολή γενικότερα.  Έτσι, η Σαουδική Αραβία έχει αρχίσει να χτίζει μια τειχισμένη πόλη μήκους 170 χιλιομέτρων, η οποία σαφώς δεν είναι ακόμη απαραίτητη. Αλλά αν οι επενδυτές έχουν τρέξει να επενδύσουν χρήματα, το έργο έχει προοπτική, πράγμα που σημαίνει ότι όταν ολοκληρωθεί τα μπαλκόνια των νεόδμητων κτιρίων θα έχουν θέα σε μια νέα λίμνη ή κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον αυτό προβλέπουν οι γεωλόγοι.

Από την άλλη πλευρά, αν η έρημος Σαχάρα, η οποία ήδη πρασινίζει, δεν αναφέρεται στην Αποκάλυψη, η αραβική έρημος αναφέρεται επίσης ως – πριν από το τέλος του κόσμου θα καλυφθεί από γρασίδι.

Και η Νεκρά Θάλασσα, η οποία δεν είναι πολύ μακριά από αυτήν, αναφέρεται επίσης. Και δεδομένου ότι άρχισαν να υπάρχουν πηγές στη Σαουδική Αραβία στη μέση μιας ορεινής ερήμου – οπότε οι ίδιες πηγές ρέουν τώρα σε όλη τη Μέση Ανατολή, το νερό βρίσκει τον παλιό του δρόμο προς την επιφάνεια και η Νεκρά Θάλασσα μπορεί πολύ σύντομα να γίνει σχεδόν μια λίμνη γλυκού νερού επίσης.  Οι ντόπιοι θα ξυπνήσουν το πρωί και θα υπάρχει η Βαϊκάλη.  Αλλά ίσως να μην χαρούν και πολύ, καθώς η αφαλάτωση της Νεκράς Θάλασσας είναι επίσης ένα από τα σημάδια του τέλους του κόσμου.

Κανένας εσχατολόγος δεν αμφιβάλλει καν ότι η Αποκάλυψη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μόνο η κλίμακα και ο χρόνος της είναι ασαφείς, γι’ αυτό συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »