Πυρά” κατά της Τουρκίας από τον εκπρόσωπο του LNA
Οεκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Στρατηγός Ahmed Al-Mismari επιβεβαίωσε ότι η λιβυκή κρίση έχει μετατραπεί σε έναν διεθνή πόλεμο εναντίον της Τουρκίας και ότι η τουρκική απειλή δεν αφορά μόνο τη Λιβύη αλλά ολόκληρη την περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, υποδεικνύοντας ότι η κρίση στη Λιβύη δεν είναι καθαρά πολιτική, αλλά τίθεται και ζήτημα διεθνούς ασφάλειας λόγω της ανεξέλεγκτης τρομοκρατίας.

Λιβυκές φυλές: “Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε την Τουρκία”
Ο Al-Mismari, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Al-Bayan, ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος και οι υποστηρικτές του στοχοποιούν την αραβική ασφάλεια, σημειώνοντας ότι ο στρατός (LNA) δεν θα εγκαταλείψει τις εθνικές αρχές και δεν θα ενδώσει σε διάλογο εκτός εάν η Τουρκία απομακρυνθεί από τη Λιβύη.

Τόνισε ότι είναι απαραίτητη μια πολιτική λύση, αλλά και να μην εμποδιστεί το έργο του στρατού κατά της τρομοκρατίας, υπογραμμίζοντας πως η Σύρτη είναι ασφαλής και ότι ο στρατός θα αποκρούσει κάθε προσπάθεια των φιλοτουρκικών πολιτοφυλακών για κατάληψη της Σύρτης και της Αλ Τζούφρα.

Αποκάλυψε επίσης το γεγονός ότι λαμβάνουν χώρα αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των πολιτοφυλακών της GNA, καθώς οι πολιτοφυλακές της Μισράτα επιδιώκουν να διαλύσουν τις πολιτοφυλακές της Τρίπολης.

Παρατίθεται το επίμαχο απόσπασμα της συνέντευξης στην Al Bayan:

Πώς αξιολογείτε την κατάσταση στη Λιβύη και συγκεκριμένα στη Σύρτη;

– Η περιοχή των επιχειρήσεων εκτείνεται από το Al-Washaka έως το Abu Najim και τη Μισράτα. Η Πολεμική Αεροπορία ασφαλίζει έναν κύκλο με διάμετρο 500 km, οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στο απαιτούμενο επίπεδο ετοιμότητας και το μέγεθος των επιχειρησιακών ικανοτήτων είναι πολύ υψηλό, έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανά πάσα στιγμή.

Ένας μεγάλος αριθμός νεαρών προσλήφθηκαν και προσχώρησαν στις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού, ενώ ενισχύσαμε επίσης την παρουσία μας στη Σύρτη. Επιβάλλαμε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, ξεκινώντας από τα ανατολικά της Σύρτης, και πέρα ​​από την περιοχή Al-Haisha, και στη Jafra και το νότο. Ο εθνικός στρατός της Λιβύης έστειλε ενισχύσεις από το 128ο τάγμα πεζικού στην κεντρική περιοχή της Σύρτης για να αποκρούσει οποιαδήποτε απόπειρα της κυβέρνησης κατάληψης της Σύρτης, της Αλ Τζούφρα και της πετρελαϊκής ημισελήνου. Εκμεταλλευτήκαμε την απόσυρση από την Τρίπολη για να γεφυρώσουμε κενά στην περιοχή.

Η Σύρτη είναι απρόσβλητη σε μία πιθανή τουρκική παρέμβαση;

– Οι κυβερνητικές δυνάμεις του Al-Wefaq, με την υποστήριξη των Τούρκων, ενισχύονται εδώ και εβδομάδες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την κατάληψη της Σύρτης. Γνωρίζουμε ακριβώς τις τοποθεσίες τους. Εντοπίστηκαν τέσσερα τουρκικά στρατιωτικά φορτηγά αεροπλάνα, τα οποία έχουν φτάσει στα αεροδρόμια της Μισράτα και Μίτιγκα, με στρατιωτικό εξοπλισμό και μισθοφόρους.

Στις 6, 7 και 8 Ιουνίου, η Τουρκία υπέστη πολύ μεγάλες απώλειες σε ζωές και εξοπλισμό. Η επίθεση απωθήθηκε “ακόμη και πριν ξεκινήσει, στα αρχικά της στάδια”, αυτό δείχνει την ικανότητα του Εθνικού Στρατού της Λιβύης να εντοπίζει και να αποτρέπει κάθε σενάριο πριν αυτό ξεκινήσει, ενώ αντικατοπτρίζει και την ικανότητά μας στον έλεγχο και τη διατήρηση της κυριαρχίας στον εναέριο χώρο.

Λιβύη: Έκτακτη επίσκεψη του αρχηγού του τουρκικού ΠΝ στην Τρίπολη
Ο Τούρκος πρόεδρος ονειρεύεται τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών στη Λιβύη, αλλά δεν θα το επιτύχει, όπως απέτυχε στις προσπάθειές του να εισέλθει στη Σύρτη. Στις περιοχές πετρελαίου περιλαμβάνονται ξένες εταιρείες και αυτό σημαίνει διεθνή παρέμβαση σε αυτές τις περιοχές.

Περιμένουμε ένα διεθνές μέτωπο ενάντια στην παρέμβαση της Τουρκίας;

– ΗΛιβύη έχει μετατραπεί σε μια διεθνή μάχη εναντίον της Τουρκίας και η λιβυκή κρίση έχει μετατραπεί σε έναν διεθνή πόλεμο εναντίον της Τουρκίας και η τουρκική απειλή δεν αφορά μόνο τη Λιβύη αλλά ολόκληρη την περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Τίθεται και ζήτημα διεθνούς ασφάλειας λόγω της ανεξέλεγκτης τρομοκρατίας..

Επομένως, η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, τους μισθοφόρους και τις τουρκικές φιλοδοξίες να εισβάλει στη Λιβύη, δεν θα σταματήσει μέχρι την απελευθέρωση όλου του λιβυκού εδάφους και την επιβολή της εθνικής κυριαρχίας.

Όλος ο κόσμος γνωρίζει τους κινδύονους που ελλοχεύουν στη Λιβύη και είναι καιρός να σταματήσουμε τις τουρκικές επιθέσεις, με μια σταθερή διεθνή απόφαση. ο Τούρκος πρόεδρος και οι υποστηρικτές του στοχοποιούν την αραβική ασφάλεια, και υπάρχουν επίσης διεθνείς φιλοδοξίες στη Λιβύη, δεδομένου του τεράστιου πλούτου, καθιστώντας απαραίτητο, πρώτα να διατηρηθεί η κυριαρχία της Λιβύης και ο πλούτος της από τις Τουρκικές φιλοδοξίες, να βγει η Λιβύη από τις διεθνείς συγκρούσεις και να μετατραπεί σε μια χώρα που είναι σε θέση να κανονίσει τα του οίκου της.

Κινητικότητα από Ρωσία-Τουρκία
Η Ρωσία και η Τουρκία αύξησαν πρόσφατα τις πτήσεις τους προς τη Λιβύη εν μέσω μεγάλης στρατιωτικής συσσώρευσης κατά μήκος της Σύρτης.

Σύμφωνα με τα δεδομένα των διεθνών ραντάρ, που καταγράφουν τις πτήσεις, τόσο η Ρωσία όσο και η Τουρκία έχουν στείλει αεροπλάνα γεμάτα όπλα στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη, καθώς η Μόσχα συνεχίζει την υποστήριξή της στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) και η Τουρκία στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Οι δύο πλευρές τώρα βρίσκονται στα περίχωρα της Σύρτης, εκεί όπου ο Μουαμάρ Κατάφι αιχμαλωτίστηκε και σκοτώθηκε το 2011, σε μια εξέλιξη που άλλαξε τους συσχετισμούς του πολέμου και έθεσε εν αμφιβόλω την δυνατότητα του Χαφτάρ να ανατρέψει την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Το GNA έχει τώρα φτάσει στα 30 χλμ από τη Σύρτη, καταλαμβάνοντας θέσεις κοντά στον σταθμό παραγωγής ενέργειας της πόλης, ενώ ο LNA, που υποστηρίζεται από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Ρωσία, βρίσκονται στις αστικές περιοχές όπου ο Λίβυος ηγέτης και οι άνθρωποί του κρύβονταν το 2011, καθώς κατέρρεε η τεσσάρων δεκαετιών εξουσία του από τη στρατιωτική επιχείρηση υπό τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »