Παίζουν με την “φωτιά” οι Τούρκοι ενώ Ελλάδα-Αίγυπτος παίρνουν μέτρα
Έκτακτα μέτρα λαμβάνει όπως όλα δείχνουν ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σίσι παράλληλα με την αποστολή ελληνικών μονάδων επιφανείας στην Α.Μεσόγειο, σε μια εξέλιξη που μας δείχνει την πρόθεση για “μπλοκάρισμα” όλων των τουρκικών ενεργειών.

Κινητικότητα στο τουρκικό ΠΝ; – Επιδιώκουν κρίση στο Αιγαίο
Στην πολεμική αεροπορική βάση Χαμπάτα εντοπίστηκαν περίπου 18 μαχητικά αεροσκάφη MIRAGE-2000-5, τα οποία αναπτύχθηκαν τελευταία, σε μια κίνηση που καταδεικνύει πολλά από την πλευρά του Καϊρου.

Η Αίγυπτος μετά τη ναυτική συμφωνία με την Ελλάδα “κοιτάζει” σε δύο μέτωπα, πρώτα στην Λιβύη (Σύρτη-Αλ Τζούφρα) και δεύτερον στην Α.Μεσόγειο.

Τα μαχητικά της αιγυπτιακής πολεμικής αεροπορίας από τις βάσεις Σίντι Μπαρανί και Χαμπάτα ελέγχουν πλέον και τους δύο στόχους που τους έθεσε ο Αλ Σίσι ο οποίος σαφώς και γνωρίζει τις προθέσεις του Τούρκου προέδρου.

Παράλληλα, αιγυπτιακές επίλεκτες ειδικές δυνάμεις που σταθμεύουν σε αυτές τις βάσεις είναι πανέτοιμες για δράση είτε στην Μεσόγειο, οποιαδήποτε στιγμή, είτε στην Σύρτη στην οποία οι Τούρκοι θα θελήσουν να αιφνιδιάσουν.

Ο λόγος φυσικά αφορά τα παιχνίδια με τη “φωτιά” τα οποία φαίνεται να ετοιμάζει ο Τούρκος πρόεδρος.
Αιγυπτιακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι τα τουρκικά πολεμικά πλοία που άρχισαν να κατευθύνονται προς την Ανατολική Μεσόγειο με πρωτοφανή τρόπο από προχθές το βράδυ, υποστηρίζονται μαζικά από τις ειδικές δυνάμεις του τουρκικού ναυτικού (SAT–SAS).

Η παρουσία των Τούρκων κομάντος μας δείχνει ότι πιθανόν η Άγκυρα να ετοιμάζεται για κάποιου είδους εντυπωσιακό “νταβαντούρι” στην Μεσόγειο για να κρύψει την κατακόρυφη πτώση της τουρκικής λίρας και τα προβλήματα με την πανδημία στη χώρα.

Κυρίως όμως η τουρκική κυβέρνηση θέλει να δείξει την ισχύ της στην περιοχή μετά την ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία θέλοντας να υλοποιήσει τη νεο-οθωμανική ατζέντα του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και του κόμματος του, αλλιώς το καθεστώς του κινδυνεύει με “ξήλωμα”.

Το ελληνικό γενικό επιτελείο έχει όλες τις πληροφορίες για τις τουρκικές κινήσεις και κινείται ανάλογα για την αναχαίτιση όλων των πιθανών σεναρίων από τουρκικής πλευράς με τις αντίστοιχες ελληνικές δυνάμεις.

Ως γνωστό μετά από πρόσφατη αμερικανική αξιολόγηση, οι Έλληνες κομάντος θεωρούνται από τους καλύτερους εντός του ΝΑΤΟ, κάτι που το οποίο οι ΗΠΑ δεν το αποκρύβουν.

Σύμφωνα με τα σενάρια μιας πιθανής ελληνο-τουρκικής “επαφής” στην Α.Μεσόγειο που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στον ελληνικό τύπο, το πιο πιθανό θεωρούμε το ενδεχόμενο αποστολής τουρκικού σεισμογραφικού και πλωτού γεωτρύπανου.

“Βόμβες” για την έκρηξη στον Λίβανο – Ελλάδα & Αίγυπτος “βγαίνουν” σε Α. Μεσόγειο
Σε αυτή την περίπτωση, οι εντολές όπως αναφέρθηκε είναι σαφείς. “Το τουρκικό τρυπάνι δεν πρέπει να αγγίξει ποτέ τον βυθό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται”.

Δεδομένου του όγκου που έχουν και τα τρία πλωτά γεωτρύπανα της ΤΡΑΟ, είναι αδύνατον να παρεμποδιστούν με τη φυσική παρουσία των ελληνικών φρεγατών, οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται η χρήση προειδοποιητικών πυρών για αποτροπή της γεώτρησης.

Το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα ”θερμό”, αλλά οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα επιτρέψουν επουδενί στους Τούρκους να ελπίζουν ότι θα αποκτήσουν δικαιώματα σε μια περιοχή στην οποία δεν είχαν ποτέ.

Αυτό που όμως προβλημάτισε την τουρκική στρατιωτική ηγεσία πρόσφατα, ήταν οι “απίθανοι χρόνοι” ετοιμότητας του συνόλου των ΕΔ της χώρας μας, μαζί με την αποφασιστικότητα της στρατιωτικής ηγεσίας μας να δώσει μία ακόμη νίκη στην ελληνική πλευρά.

Σε όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια οι Τούρκοι γνωρίζουν καλά ότι η χώρα μας δεν κάνει “πίσω” σε καμία περίπτωση και αυτό σημαίνει αυτόματα “απώλειες” παντός είδους για την τουρκική πλευρά από το ηθικό έως οπουδήποτε αλλού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »