Σημαντικός στόχος για τον SAA
Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) αυξάνει ταχέως την παρουσία του κατά μήκος της νότιας γραμμής του Idlib αυτό το μήνα, ενώ γίνονται αναφορές και για μια νέα επίθεση στην περιοχή Jabal Al-Zawiya.

Σύμφωνα στρατιωτική πηγή στη Δαμασκό, ο Συριακός Στρατός μετέφερε αρκετές μονάδες στις πρώτες γραμμές του νότιου Ιντλίμπ, με μεγάλο αριθμό αυτών των στρατευμάτων να συγκεντρώνονται κοντά στην πόλη Kafr Nabl.

Η πηγή ανέφερε ότι η νέα επίθεση θα επικεντρωθεί στο εναπομένον έδαφος που βρίσκεται ακόμη υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών ανταρτών και των μαχητών που υποστηρίζονται από τους Τούρκους, στην περιοχή Jabal Al-Zawiya.

Συρία: Οι δυνάμεις του Άσαντ “πολιορκούν” το Ιντλίμπ – Ξεκινησε η επίθεση
Προσθέτει ότι η επίθεση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τον Συριακό Στρατό να “σπρώχνει” βόρεια, κατά μήκος της πεδιάδας Al-Ghaab, προς τη στρατηγική πόλη Jisr Al-Shughour, την οποία κατέλαβε ο Jaysh Al-Fateh (Army of Conquest) κατά την επίθεση στο Ιντλίμπ, την άνοιξη του 2015.

Το Jisr Al-Shughour είναι αναμφισβήτητα ο πιο σημαντικός στόχος για τον Συριακό Στρατό και τους Ρώσους συμμάχους τους, καθώς η ίδια η πόλη βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν (TIP) και των συμμάχων τους.

Η πόλη βρίσκεται κατά μήκος της εθνικής οδού M-4 (Aleppo-Latakia Highway), η οποία καθιστά την κατάληψή της ζωτικής σημασίας για τις Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις.

Στο παρελθόν, ο Συριακός στρατός προσπάθησε να προχωρήσει προς τον Jisr Al-Shughour από την περιοχή Jabal Al-Akrad της Latakia. Ωστόσο, οι επιθέσεις τους ήταν ανεπιτυχείς, καθώς οι τζιχαντιστές στην πόλη-“κλειδί” Κομπάνι, αρνήθηκαν να παραχωρήσουν κανένα έδαφος στον στρατό.

Εάν ο Συριακός στρατός επιλέξει να σπρώξει προς τον Τζισρ Αλ-Σούγκουρ, πιθανότατα θα ακολουθήσουν το μονοπάτι της Κυβέρνησης του Ιντλίμπ προς την πόλη.

Λίγες μέρες πριν, όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο, φαίνεται πως τόσο η Ρωσία όσο και η Αίγυπτος, στηρίζουν ενεργά, με κάθε τρόπο τις επιθέσεις του Συριακού Στρατού σε σημεία-”κλειδιά” στο Βόρειο μέρος της χώρας, στο οποίο υπάρχουν δεκάδες ενεργά μέτωπα. Είναι γνωστό ότι η Αίγυπτος, μετέφερε τουλάχιστον 150 στρατιώτες της στη Συρία, μετέφερε επίσης και θωρακισμένα όπλα στο μέτωπο απέναντι στην Τουρκία.
“Σφυροκοπούν” τους τζιχαντιστές κοντά στα σύνορα με την Τουρκία
Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) εξαπέλυσε επιθέσεις στις θέσεις των τζιχαντιστών κοντά στα σύνορα Λατακίας-Τουρκίας, την Πέμπτη, “χτυπώντας” μια σειρά από τοποθεσίες που ανήκουν στους αντάρτες μαχητές στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πεδίο, έκθεση από το Κυβερνείο της Λατακίας, ο Συριακός Στρατός χρησιμοποίησε βαρύ πυροβολικό και πυραύλους για να χτυπήσει τις τζιχαντιστές κοντά στο Αλ-Χαντάντεχ την Πέμπτη.

Ο Συριακός στρατός θα συνεχίσει την επίθεσή του εκτοξεύοντας αρκετούς πυραύλους προς τις τζιχαντιστικές θέσεις στις περιοχές Jabal Turkmen και Jabal Al-Akrad στη βόρεια Λατάκια.

Οι τζιχαντιστές αντάρτες και οι και οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία μαχητές απάντησαν με ένα πλήθος πυροβολισμών προς τις θέσεις του Συριακού Στρατού, χτυπώντας κάποιες τοποθεσίες κοντά στην πόλη Kinsibba.

Το Κυβερνείο της Λατακίας γνώρισε πρόσφατα αύξηση της βίας, μετά από μια προσπάθεια των τζιχαντιστών ανταρτών να επιτεθούν στην αεροπορική βάση Hmeimim, στην οποία φιλοξενούνται ρώσοι στρατιώτες, κατά μήκος της ακτής.

Μετά από αυτή την απόπειρα επίθεσης στην αεροπορική βάση Hmeimim, οι τζιχαντιστές αντάρτες βρέθηκαν να είναι οι παραλήπτες των καθημερινών επιθέσεων του Συριακού Στρατού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »