Στήνουν νέα ένταση εν μέσω πανδημίας οι Τούρκοι

Την στιγμή που η παγκόσμια κοινότητα ασχολείται μόνο με τον Covid-19, η Άγκυρα παίζει ένα ύπουλο παιχνίδι. 

Παρά την απόφαση της Διάσκεψης του Βερολίνου, ο Ερντογάν συνεχίζει να στέλνει ενισχύσεις στους ισλαμιστές της Τρίπολης. 

Βέβαια πλέον δεν μεταφέρει όπλα, στρατιώτες και τζιχαντιστές με καράβια, διότι πλέον υπάρχει ειρηνευτική δύναμη στην Α. Μεσόγειο, με ελληνικά και γαλλικά πολεμικά να βρίσκονται σε επιφυλακή, αλλά η αποστολή γίνεται με αεροπλάνα. 

Πάντως η τελευταία εξέλιξη όπως την μεταδίδουν ΜΜΕ που πρόσκεινται στον στρατάρχη Χαφτάρ πρέπει να προβληματίσουν και την χώρα μας.  

Aίγυπτος προς Τουρκία: ”Θα σας συντρίψουμε στην Λιβύη” – Ρωσικός πύραυλος κατέρριψε μαχητικό του GNA!

Σύμφωνα με αναρτήσεις που έγιναν στα social media, η Άγκυρα έχει χτίσει μία μίνι-βάση στη Τυνησία, όπου από εκεί σηκώνονται UAV, ενώ εκεί στάλθηκαν και μαχητικά του GNA.

Δεν γνωρίζουμε εάν έχει γίνει και αποστολή μαχητικών. Κάτι τέτοιο το θεωρούμε δύσκολο, καθώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει αναφορά περί επιχείρησης τουρκικών F-16 στην περιοχή. 

Το ζήτημα είναι βέβαια πως η Τύνιδα έδωσε χώρο στην Άγκυρα και έτσι συνεχίζεται η προσπάθεια του Ερντογάν για περικύκλωση της χώρας μας. 
 
Μην ξεχνάμε πως υπάρχει στα ”σκαριά” η δημιουργία βάσης στα Κατεχόμενα, υπάρχει λιμάνι στην Αλβανία που υποστηρίζει ναυτικά τους Τούρκους, ενώ τώρα έχουμε και το θέμα της Τυνησίας. 

Πρόκειται για μία εξέλιξη που δεν θα έπρεπε να μας αιφνιδιάζει. ΤΟ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ήταν το πρώτο ελληνικό ΜΜΕ που σας είχε ενημερώσει για αυτή την εξέλιξη.  

Αλλά δεν τελειώνουν εδώ οι προκλήσεις των Τούρκων. Πρώην Τούρκοι ναύρχοι και σύμβουλοι του Ερντογάν, προτείνουν να σταλούν τις επόμενες ημέρες πολεμικά πλοία στη Λιβύη για να στηριχθεί το καθεστώς της Τρίπολης.

Μάλιστα ο γνωστός πρώην ναύρχος Cem Gürdeniz, υποστηρίζει πως στα πλαίσια της Μεσογειακής Ασπίδας, η Τουρκία θα πρέπει να επεκτείνει τις βλέψεις της και να στραφεί και προς την Τυνησία.

Εκεί όπως αναφέρει, ο Ερντογάν θα πρέπει να στέλνει πολεμικά πλοία, με σκοπό τον έλεγχο της Μεσογείου, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενά του οι Έλληνες θα πρέπει να μπλοκαριστούν.’‘  

Γενική επίθεση στην Τρίπολη διέταξε ο Χαφτάρ – Αρνούνται να πολεμήσουν οι τζιχαντιστές του Σάρατζ

Η Τουρκία κινείται βάσει σχεδίου στην χώρα αυτή, με στόχο την στρατηγική περικύκλωση Ελλάδος, αλλά και της Αιγύπτου.   

Ταυτόχρονα οι συγκρούσεις συνεχίζονται στην Λιβύη και οι απώλειες της Τουρκίας διαδέχονται η μία την άλλη, καθώς άλλο ένα Bayraktar χάθηκε. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »