Οι αρχές κάλεσαν όσους είναι μέσα στο κτίριο να αποφύγουν τα παράθυρα
Ανανέωση:

Το συγκρότημα του Καπιτωλίου των ΗΠΑ έκλεισε για περίπου μία ώρα σήμερα, για λόγους ασφαλείας, καθώς μια φωτιά εκδηλώθηκε σε κοντινή απόσταση.

Το σημερινό lockdown ακολουθεί την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου εναντίον του Καπιτωλίου από υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ορισμένοι εκ των οποίων ζητούσαν τον θάνατο του Ρεπουμπλικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς, που προέδρευε κατά την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Δημοκρατικού Μπάιντεν.

Αρχικό κείμενο:

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το Καπιτώλιο μπήκε και πάλι σε ‘”lockdown”, μρ μάρτυρες να λένε στο Reuters ότι είχε εντοπιστεί «απειλή εξωτερικής ασφάλειας».

Οι αρχές κάλεσαν όσους είναι μέσα στο κτίριο να αποφύγουν τα παράθυρα και να προσπαθήσουν να καλυφθούν με όποιον τρόπο μπορούν.

 

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι συμβαίνει, ωστόσο όλα έγιναν στην τελική πρόβα για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
Το Δυτικό Μέτωπο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ που γινόταν η πρόβας της 59ης Προεδρικής ορκωμοσίας εκκενώθηκε.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία της Ουάσινγκτον δήλωσε στη συνέχεια ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε έναν κοντινό δρόμο, αλλά σβήστηκε γρήγορα. «Αυτό οφείλεται στον καπνό που έχουν δει πολλοί» ανακοίνωσε η υπηρεσία.

Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην περιοχή, μεταφέρουν ότι ακούγεται μια ανακοίνωση έκτακτης ανάγκης και έχει διακοπεί η πρόβα για τα εγκαίνια του Μπάιντεν.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυστηρά, με χιλιάδες μέλη της Εθνικής Φρουράς που έχουν αναπτυχθεί.

Και οι 50 πολιτείες των ΗΠΑ και η Περιφέρεια της Κολούμπια (DC) είναι σε επιφυλακή για πιθανές βίαιες διαμαρτυρίες, πριν από την ορκωμοσία του Μπάιντεν την Τετάρτη.

Το FBI έχει προειδοποιήσει για πιθανές ένοπλες πορείες από υποστηρικτές του Τραμπ σε όλες τις πολιτειακές αρχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »