Σε κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 η συνεδρίαση της «Συμμαχίας για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» στην πόλη του Πύργου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης αφού ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία, επεσήμανε τη σημασία της απρόσκοπτης συνέχισης των μεγάλων έργων που θα συμβάλλουν τόσο στην ανάπτυξή της Δυτικής Ελλάδος, όσο και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον Ψηφιακό Κόμβο Καινοτομίας – Rebrain Western Greece που παρουσίασε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Παντελής Νικολαΐδης από το Υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα στη συνεδρίαση εξετάστηκαν ζητήματα όπως η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων μέσω αντίστοιχων προσκλήσεων της Περιφέρειας, ενώ συζητήθηκε εκτενώς ο σχεδιασμός του Επιχειρηματικού Πάρκου Ηλείας για την υποδοχή και φιλοξενία επιχειρήσεων. Εκτιμήθηκε ότι η ίδρυση του θα συμβάλλει στην προσέλκυση επενδύσεων, στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Ηλείας, όπως επίσης στη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την παραγωγή.

Στη συνέχεια, ο Αριστείδης Μαμασιούλας στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» αναφέρθηκε διεξοδικά στα βήματα που γίνονται μέσω της δράσης «Σύγχρονη Μεταποίηση στη Δυτική Ελλάδα» για την ενίσχυση του μεγέθους μεταποιητικών και λοιπών επιχειρήσεων της Περιφέρειας, καθώς και την αύξηση της παραγωγικότητάς τους. Ο συνολικός προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης της δράσης είναι 10 εκατ. ευρώ, ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος ενισχύονται έργα προϋπολογισμού που κυμαίνονται (επιχορηγούμενος π/υ) από 20.000 έως 1 εκατ. ευρώ.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για την αξιοποίηση του αεροδρομίου Επιταλίου.

Στη συνεδρίαση της «Συμμαχίας» συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλειος Γιαννόπουλος, εκ μέρους του Επιστημονικού Πάρκου ο Δημήτρης Τραχύλης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Κωνσταντίνος Νικολούτσος, το στέλεχος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ηλείας Κωνσταντίνος Τζαμαλούκας, αρκετοί υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΔΕ και τοπικοί φορείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »