Τι και αν παραδέχονται πως το lockdown έχει αποτύχει; – Οι «ειδικοί» συνεδριάζουν σήμερα και αναμένεται να ανακοινώσουν παράταση του lockdown για δύο εβδομάδες
Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται! Μπορεί τις τελευταίες ημέρες οι «ειδικοί» να έχουν «πηδήξει από το καράβι» και να παραδέχονται πως το lockdown έχει «αποτύχει», ενώ παράλληλα υποστηρίζουν πως η επιτροπή… κουράστηκε, όμως όπως όλα δείχνουν θα εισηγηθούν για την παράταση του lockdown, πιθανότατα για δύο εβδομάδες.

Οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν στις 10, όπως κάθε Παρασκευή, για να αποφασίσουν για την παράταση του lockdown αλλά και τα όποια τυχόν θέματα προκύψουν με την Καθαρά Δευτέρα.

Το lockdown λήγει τυπικά την Κυριακή, ωστόσο δεν τίθεται θέμα για άρση των μέτρων, καθώς τα κρούσματα παραμένουν αυξημένα, με την παράταση να θεωρείται δεδομένη, αυτό που μένει να εξακριβωθεί είναι εάν θα είναι για δύο εβδομάδες ή μία.

Πέρα από την παράταση του lockdown, οι ειδικοί της επιτροπής θα συζητήσουν και το θέμα της Καθαράς Δευτέρας.

Το περίεργο είναι όμως πως ενώ οι ίδιοι δηλώνουν «κουρασμένοι» γιατί δεν ακούν τις απόψεις άλλων επιστημόνων, οι οποίοι από την αρχή της πανδημίας έχουν προτείνει διαφορετικά μέτρα.

Αντιθέτως επιμένουν στην αποτυχημένη -όπως οι ίδιοι την χαρακτηρίζουν πλέον- συνταγή των lockdowns. Κάτι τέτοιο δημιουργεί πολλά ερωτήματα για το ποιος τελικά παίρνει τις αποφάσεις; Μήπως ότι ανακοινώνεται είναι πολιτική και όχι υγειονομική απόφαση;

Με SMS και χαρταετό… μόνο στο πάρκο (εάν έχεις) του δήμου σου η Καθαρά Δευτέρα

Καθαρά Δευτέρα… για λίγους, καθώς χαρταετό θα πετάξουν μόνο όσοι έχουν πάρκο στο δήμο τους, δεδομένου ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός δήμων.

Με την κυβέρνηση να εμπαίζει παράλληλα του πολίτες κάνοντας τους «χάρη», υπό το φόβο κατακραυγής, και δεν κλείνει τελικά τα μεγάλα πάρκα, παρά τις εισηγήσεις που υπήρχαν από κάποια μέλη της επιτροπής.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να εντατικοποιηθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, προκειμένου να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις εκτός δήμου και νομού κατοικίας.

Πάντως, στην απογευματινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να κάνει ειδική αναφορά στο θέμα, απευθύνοντας σύσταση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Πάει πιο πίσω το άνοιγμα

Δύσκολο θεωρείται και το οποιοδήποτε άνοιγμα στις 22 Μαρτίου.

Αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί πως στις 22 Μαρτίου θα γίνει ένα πρώτο άνοιγμα με το λιανεμπόριο, το άνοιγμα αναμένεται να πάει αρκετά πιο πίσω, όπως παραδέχθηκε χθες και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Φοβάμαι ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση για οποιοδήποτε άνοιγμα μέσα στον Μάρτιο δεν είναι της παρούσης», δήλωσε επί του θέματος, κάτι που υποστήριξε μία ημέρα πριν και ο Αδωνις Γεωργιάδης. «Αν συνεχίζει να καλπάζει η πανδημία, το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Με τη δεδομένη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και έτσι είναι πλέον πολύ πιθανό να εισηγηθούν και νέα παράταση του lockdown έως το τέλος του μήνα.

Lockdown: Καμία εισήγηση για τα σχολεία

Με το λιανεμπόριο, που ήταν πρώτο στη λίστα για επανεκκίνηση, να μην είναι σίγουρο πλέον το πότε θα ανοίξει, αυτομάτως τα σχολεία μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Και προς το παρόν δεν υπάρχει καμία εισήγηση για το άνοιγμά τους, όπως επιβεβαίωσε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων», είπε η υπουργός, που πρόσθεσε ότι στο άνοιγμα θα προηγηθούν τα λύκεια και τα γυμνάσια.

«Το έχουμε πει επανειλημμένα ότι έχουμε ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου. Πότε βέβαια θα ανοίξουν όλα τα σχολεία, θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί», τόνισε, σημειώνοντας πως «είμαστε στην τελική ευθεία».

Λιανεμπόριο και σχολεία παραμένουν πρώτα για άνοιγμα στη λίστα της κυβέρνησης μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, ενώ μετά θα ακολουθήσουν σταδιακά και οι άλλοι κλάδοι, όπως η εστίαση που παραμένει κλειστή για πέντε μήνες, αλλά και ο τουρισμός, με τα μπαρ και τα γυμναστήρια να αναμένεται να ανοίξουν τελευταία.

Εμείς παραθέτουμε τα όσα είπε η Α.Κοτανίδου και τις υποσχέσεις που είχε δώσει ο Κ.Μητσοτάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »