Τέθηκε σε «λαβίδα» το Λίπτσι και καταλήφθηκε το Βόλτσανσκ

Συνεχίζεται η ρωσική προέλαση στην περιφέρεια του Χάρκοβο ενώ οι Ρώσοι μέσα σε τρεις μέρες έχουν καταλάβει 12 κωμοπόλεις και έκταση 225 τετραγωνικών χιλιομέτρων!

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της επιτυχίας τους οι Ουκρανοί κατά την αντεπίθεση τους το καλοκαίρι, κατέλαβαν 14 κωμοπόλεις και 370 τετραγωνικών χιλιομέτρων μετά από επιχειρήσεις πέντε μηνών!

Εάν αντιστοιχίσουμε τα «επιτεύγματα» των Ρώσων και των Ουκρανών, οι πρώτοι έχουν ήδη πετύχει το 60% από ότι είχαν πετύχει οι δεύτεροι, αλλά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και με σαφώς πολύ λιγότερες απώλειες.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την νύχτα την κωμόπολη Λουκιάντσι και πλέον έχουν τη δυνατότητα να θέσουν σε «λαβίδα» το Λίπτσι.

Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι έχουν ήδη μπει στο Βόλτσανσκ και έχουν καταλάβει το κέντρο της πόλης και εκκαθαρίζουν κάποιος τομείς της.

https://twitter.com/search?q=%23VOLCHANSK&src=typed_query&f=live

Βόλτσανσκ και Λίπτσι, προσφέρουν εύκολη και άμεση πρόσβαση στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο Ε40, το οποίο μόλις θέσουν υπό έλεγχο θα μπορούν να αποκλείσουν το Χάρκοβο στο σύνολό του.

Οι Ρώσοι ξέρουν ότι δεν μπορεί να καταληφθεί μία πόλη ενός εκατομμυρίου κατοίκων με έφοδο και θα την πολιορκήσουν για όσο χρειαστεί μέχρι να παραδοθούν οι ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονται εντός αυτής.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »