Συνέντευξη που θα συζητηθεί

Αποκαλύψεις που θα συζητηθούν έρχονται στη δημοσιότητα για τον Έβρο. Κάποια ΜΜΕ εδώ και ημέρες έπεσαν στην ”παγίδα” και έγραφαν για εισβολή των Τούρκων σε ελληνικό έδαφος! 

Άλλοι από συμφέρονται και άλλοι από κόμπλεξ έπαιξαν και παίζουν με τα εθνικά ζητήματα. Άλλοι δεν πήραν κρατική διαφήμιση και γράφουν fake news.

Δεν έχουμε διάθεση να υπερασπιστούμε την Κυβέρνηση, διότι απλά δεν τα ”τσεπώνουμε”. Εξάλλου έχουμε αποδείξει εδώ στο Πενταπόσταγμα πως κάνουμε κριτική σε όλους!  

Η απόκαλυψη που θα συζητηθεί 

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, τοποθετήθηκε για το θέμα, διασαφηνίζοντας τι ακριβώς συνέβη στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Όσο εντείνουμε φύλαξη των συνόρων μας και την καταπολέμηση των κυκλωμάτων των λαθροδιακινητών, βρίσκουμε μια προπαγάνδα να μας χτυπά πισώπλατα, έτσι ώστε να σταματήσουμε την προσπάθεια για φύλαξη των συνόρων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ψεύτικη η φωτογραφία με τους Τούρκους στον Έβρο! – Δεν είναι τραβηγμένη από το επίμαχο σημείο

Αναφερόμενος μάλιστα στην αγγλική εφημερίδα, έκανε λόγο πως «εμείς γνωρίζουμε τα σύνορα. Έχει κάποια ζικ ζαγκ το ποτάμι που μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση σε όποιον δεν τα γνωρίζει. Δεν μπορεί μια αγγλική εφημερίδα να γνωρίζει τα σύνορα στον Έβρο. Όμως λαμβάνει από εκεί που θέλει πληροφόρηση» τόνισε σχετικά.

Έτσι, ο κ. Χαρελάς, επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά ανέμενε και αναμένει προπαγανδιστικές πρακτικές από τουρκικής πλευράς. Τόσο στο σημείο του Έβρου, όσο και στο μέτωπο της ενημέρωσης.

«Δεν θα ήταν ποτέ εφικτό να καταληφθεί ελληνικό έδαφος» ξεκαθάρισε, υπενθυμίζοντας το παράδειγμα της φύλαξης των ελληνικών συνόρων προ δύο μηνών.

«Στον Έβρο, παλεύαμε, για να μην αφήσουμε ούτε εκατοστό ελληνικής γης. Οι ίδιοι συνάδελφοι πάλευαν τότε οι ίδιοι και τώρα» τόνισε με νόημα.

Ακόμα, ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να δεχθεί εκ νέου πίεση στον Έβρο αλλά και τα νησιά από την Τουρκία, μέσω της ώθησης μεταναστών.

Fake news των Άγγλων για τον Έβρο – Συνοριοφύλακες: ”Δεν θα επιτρέπαμε ποτέ κατάληψη ελληνικού εδάφους”

«Η λύση είναι να είμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Έτσι θα απαντήσουμε σε κάθε πίεση μεταναστευτική, είτε τον στον Έβρο είτε στα νησιά» υπογράμμισε.

«Εμείς θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται για να διατηρήσουμε τα σύνορά μας ασφαλή» σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Χαρελάς. 


Άσκηση-μήνυμα  


 
Την ίδια στιγμή,  η ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΕΒΡΟΥ» ανακοινώνει ότι από την Τρίτη 2 Ιουνίου έως την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 και από 09:00 μέχρι 18:00 θα εκτελούνται βολές στο θαλάσσιο χώρο της παραλίας των «ΠΕΤΡΩΤΩΝ».
 
Επικίνδυνη περιοχή χαρακτηρίζεται η θαλάσσια ζώνη η οποία περιλαμβάνεται μεταξύ Ακρωτηρίου Αγ. Χαράλαμπου και Ανατολικά μέχρι Ακρωτηρίου Μάκρης , σε απόσταση 31.000 μέτρα από την ακτή.
Στην παραπάνω περιοχή απαγορεύεται κάθε κίνηση ή παραμονή πλωτού μέσου κατά την ώρα των βολών, για την αποφυγή ατυχημάτων. Να μην μετακινηθούν αντικείμενα, τα οποία εντοπίζονται στη θάλασσα.
 
Σε περίπτωση ανεύρεσης αντικειμένων να ειδοποιηθούν ΑΜΕΣΩΣ τα Λιμεναρχεία Αλεξανδρούπολης και Πόρτο Λάγος. Επίσης παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι της περιοχής της παραλίας «ΠΕΤΡΩΤΩΝ» για την μετακίνηση μελισσιών (κυψελών) από την παραπάνω
περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »