Με “φωτιά και τσεκούρι” θα απειλείται σε λίγο η Τουρκία από την Ρωσία
Πυρ και μανία είναι η αποκαλούμενη “συντηρητική“ πτέρυγα του Πούτιν (η οποία δεν συμπαθεί τις σχέσεις του με τον Ερντογάν) με τις προκλήσεις της Άγκυρας σε δύο ή και τρία ταυτόχρονα μέτωπα, κάτι που προβληματίζει πλέον και τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο.

Ρώσος ειδικός επισημαίνει ότι “ενώ η Άγκυρα κινείται απειλητικά εναντίον των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο και είναι στο χείλος μιας σύγκρουσης, την ίδια στιγμή “μεταφέρει δυνάμεις” στο Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας”, για την οποία είναι γνωστή η θέση της Μόσχας.

“Η Τουρκία όσο και η Ελλάδα είναι μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την Άγκυρα να «κραδαίνει τα όπλα της» κατά της Αθήνας.

Επιπλέον, ο Ερντογάν “εμπλέκεται” στην εμφύλια σύγκρουση στη Λιβύη, υποστηρίζοντας γενναιόδωρα με άφθονο οπλισμό την “Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας” (GNA), αποστέλλοντας ταυτόχρονα χιλιάδες Σύριους Τζιχαντιστές να τον βοηθήσουν.

Η Τουρκία σκοπεύει όμως να επεκτείνει τα σύνορα του κράτους της (όχι μόνο σε Αιγαίο και Μεσόγειο) αλλά και προς την βόρεια κατεύθυνση. Η στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων την βοηθάει πάρα πολύ σε αυτό”, δηλώνει ο ίδιος.

Προς το παρόν, οι Τούρκοι προπαγανδιστές ξεκίνησαν μια εκστρατεία για να προετοιμαστούν για την ανάπτυξη του στρατιωτικού σώματος στο Αζερμπαϊτζάν, γράφουν τα ΜΜΕ στην Μόσχα.

Υποτίθεται ότι αυτό το σώμα θα είναι απαραίτητο για να προστατευτούν οι “αδελφοί” Αζέροι από τη ρωσική και την αρμενική επιθετικότητα.

“Τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια δείχνουν διαδηλώσεις συμπαράστασης στο Μπακού, όπου χιλιάδες Τούρκοι Αζέροι κυματίζουν τουρκικές σημαίες και ζητούν από τα στρατεύματα της Τουρκίας να τους σώσουν “από δήθεν επίθεση των Αρμενίων και των Ρώσων”.

Το στήσιμο τέτοιων εκδηλώσεων και η οργάνωση μαζικών ενεργειών δείχνει ότι οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν ειδικά για αυτόν τον λόγο” δηλώνει ο ίδιος Ρώσος.

Προς το παρόν στο Αζερμπαϊτζάν, η παλιά φυλή Aliyev, η οποία συνδέονταν με τη Μόσχα, αντικαθίσταται από την φιλο-τουρκική φυλή Pashayev. Αυτή εκπροσωπείται από τους συγγενείς της συζύγου του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν.

“Οι Τούρκοι έχουν ήδη δημιουργήσει μια στρατιωτική βάση στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ πληροφορίες των ρωσικών υπηρεσιών τονίζουν ότι μετά τις πρόσφατες τουρκο-αζέρικες αεροπορικές ασκήσεις, αρκετά τουρκικά μαχητικά δεν αποσύρθηκαν και παρέμειναν στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν.

Μιλάμε για μαχητικά αεροσκάφη F-16 με πιλότους και τεχνικό προσωπικό. Επιπλέον, παρέμεινε μια μοίρα τουρκικών επιθετικών drone Bayraktar.

Αυτό δίνει εμπιστοσύνη στον στρατό και την κοινωνία του Αζερμπαϊτζάν, η οποία συζητά ενεργά περί ρωσο-αρμενικής εισβολής, με το όλο σκηνικό να αφορά όμως το μπλοκάρισμα της κατασκευής ενός διαδρόμου μεταφορών μεταξύ της Κασπίας και της Μαύρης Θάλασσας”, καταλήγει ο ίδιος.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν εγκατέλειψε την ιδέα της αποκατάστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα προηγούμενα σύνορά της.

Ο τουρκικός στρατός, με το πρόσχημα της καταπολέμησης των Κούρδων τρομοκρατών, έχει ήδη καταλάβει τα βόρεια μέρη της Συρίας και του Ιράκ και δεν πρόκειται να φύγει από εκεί, ενώ σε τέσσερα σημεία του ορίζοντα ο ίδιος θέλει να “βάλει φωτιά” για να υλοποιήσει τα σχέδια του.

Εκτίμηση υπάρχει ότι η Μόσχα θα αντιμετωπίσει ταχύτατα μια ανεξέλεγκτη κατάσταση από την τουρκική ισλαμική ελίτ της Άγκυρας, η οποία έχει χάσει εντελώς την επαφή με την πραγματικότητα, και αυτό είναι τρομερά επικίνδυνο και για το Αιγαίο και την ελληνο-τουρκική κρίση, η οποία είναι πλέον στην “κόψη του ξυραφιού”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »