Σειρά ισχυρών επιθέσεων στα τουρκικά σύνορα
Πριν από λίγες ώρες, πολεμικά αεροσκάφη της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας ξεκίνησαν μια σειρά ισχυρών επιθέσεων εναντίον των θέσεων των φιλότουρκων μαχητών και Τζιχαντιστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συρία
Ένοπλες Συρράξεις 27.05.2020 – 19:0287
Συρία: “Τίναξαν στον αέρα” Τούρκους & Ουιγούρους στην Ιντλίμπ
Σύμφωνα με αραβικά μέσα ενημέρωσης, η αεροπορική επίθεση υλοποιήθηκε ακριβώς κατά μήκος των συρο-τουρκικών συνόρων, ενώ πηγές αναφέρουν ότι οι φιλότουρκοι μαχητές σχεδίαζαν επίθεση εναντίον των συριακών και ρωσικών στρατευμάτων.

Σύμφωνα με το συριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA, το οποίο δημοσίευσε φωτογραφίες, είχαμε και την καταστροφή ενός τουρκικού drone Anka-S, αξίας περίπου 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δεδομένης της ζημιάς, μόνο ο κινητήρας παρέμεινε από το τουρκικό UAV και μέρος της πτέρυγας, το drone, με υψηλό βαθμό πιθανότητας, καταρρίφθηκε με τη βοήθεια του συστήματος αεροπορικής άμυνας Buk-M2E, η χρήση του οποίου είχε αναφερθεί προηγουμένως από πηγές του συριακού στρατού, καθώς το τελευταίο είναι ικανό να χτυπήσει αερομεταφερόμενους στόχους από μεγάλες αποστάσεις.

Η ρωσική πολεμική αεροπορία εντοπίστηκε σε ολόκληρο το δυτικό τμήμα της επαρχίας Idlib, ενώ χτύπησε σε μέρη όπως την περιοχή Jisr al-Shugur κατά μήκος των τουρκικών συνόρων.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές από το Κυβερνείο του Ιντλίμπ, οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις πέταξαν πάνω από περιοχές που ελέγχονται από τις ισλαμικές ομάδες όπως το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκεστάν (TIP), η Hayat Tahrir al-Sham (KHT) και η Urras Al-Khatras.

Μεγάλη επίθεση από Δαμασκό, Ρωσία & Ιράν
Λίγες μέρες νωρίτερα, πηγές του συριακού στρατού ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν μια νέα επιθετική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας στην οποία θα συμμετάσχουν ο συριακός, ρωσικός και ο ιρανικός στρατός κατά των φιλοτουρκικών δυνάμεων.

Αυτό εγείρει σαφώς πολλά ερωτηματικά για την Άγκυρα και τα σχέδια της στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, ο συριακός στρατός (SAA) και οι σύμμαχοί του από τη δύναμη (NDF) και την Ταξιαρχία της Ιερουσαλήμ (Liwaa Al-Quds) ξεκίνησαν μια μεγάλη επίθεση στις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους μεταξύ των πόλεων της Αλ-Sukhnah και Al-Shoulah.

Ο στρατός της Συρίας και οι σύμμαχοί τους αναγκάστηκαν να αυξήσουν την παρουσία τους στα ανατολικά της Homs και στο δυτικό Deir Ezzor, μετά τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε αρκετές περιοχές εντός αυτών των κυβερνήσεων.

Το ISIS επανεμφανίστηκε σε αρκετές περιοχές εντός του Ιράκ και της Συρίας, καθώς συνεχίζουν να επωφελούνται από την κρίση COVID-19 που πλήττει μεγάλο μέρος του κόσμου.

“Υπόγειος πόλεμος” Μόσχας-Άγκυρας: Διχοτομεί το Ιρακινό Κουρδιστάν
Ο Αραβικός στρατός της Συρίας ανέπτυξε ενισχύσεις στην επαρχία της Αλ Ράκα αυτή την εβδομάδα για να αντιμετωπίσει τις φιλοτουρκικές ισλαμικές ομάδες που έχουν ξεκινήσει άνανδρες επιθέσεις εναντίον των συριακών στρατευμάτων και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Οι Τούρκοι τα έχουν βάλει όπως φαίνεται με όλες τις φατρίες των Σύριων κατόπιν εντολής της Άγκυρας, ενώ χθες έβαλαν φωτιά και σε χωράφια με σιτάρι για να πεινάσει ο συριακός λαός.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο συριακός στρατός ανέπτυξε την 148η Ταξιαρχία του στην Ayn Issa και στην Αλ Ράκκα.

Βίντεο από κινητό τηλέφωνο ενός στρατιώτη έδειξε την 148η συριακή Ταξιαρχία στο δρόμο προς την Al-Raqqa εν μέσω μιας νέας ανάπτυξης των συριακών δυνάμεων για να αντιμετωπίσει τις φιλοτουρκικές δυνάμεις.

Εφόσον λοιπόν έχουμε κοινό μέτωπο Ρωσίας, Συρίας και Ιράν κατά των φιλοτουρκικών δυνάμεων στη Συρία, τότε δεν είναι μακριά και η “μετωπική σύγκρουση” τους με την Τουρκία που επιζητεί “οθωμανικά εδάφη” λες και οι υπόλοιποι δεν καταλαβαίνουν τα σχέδια τους.

Ο Ερντογάν δεν θέλει μόνο να ελέγξει το Ιντλίμπ αλλά και να το προσαρτήσει όπως είχε κάνει η χώρα του με την Αλεξανδρέττα το 1939 και σήμερα ονομάζεται ως επαρχία Χατάι, την οποία όμως διεκδικούν ξανά οι Σύριοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »