Η απόλυτη ”κόλαση” στην περιοχή
Αν και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, αρνήθηκε τις επίσημες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, ότι η χώρα του αλλά και η Ρουμανία αποθηκεύουν πυρηνικές κεφαλές και πυραύλους για μελλοντικές επιχειρήσεις εναντίον της Ρωσίας, το θέμα φαίνεται να παίρνει άλλες διαστάσεις.

“Δεν υπήρξε ποτέ πυρηνικό όπλο στη Βουλγαρία”, τόνισε ο Μπορίσωφ, χωρίς όμως να πείθει κανέναν.
Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εκτενώς τις δηλώσεις της Ζαχάροβα, η οποία ανέφερε ότι σύμφωνα με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, οι Ηνωμένες Πολιτείες υλοποιούν διαπραγματεύσεις για την ανάπτυξη 2.500 στρατιωτών στην Βουλγαρία ενώ μετέφεραν πυρηνικές κεφαλές στην χώρα, ενώ κάτι αντίστοιχο υλοποιείται και στην Ρουμανία.

“Ο ισχυρισμός ότι η Βουλγαρία διαθέτει όπλα, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών κεφαλών για να προετοιμαστεί μια μελλοντική επίθεση στην Μαύρη Θάλασσα κατά των ρωσικών δυνάμεων είναι προκλητική”, τόνισε ο Μπορίσοφ.

Ο ίδιος εξήγησε επίσης ότι η μόνη αλλαγή που λαμβάνει χώρα στις βουλγαρικές ένοπλες δυνάμεις είναι “ο εκσυγχρονισμός της αεροπορίας, των χερσαίων δυνάμεων και του ναυτικού, ο οποίος έχει προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό”.

Ο Μπορίσοφ πρόσθεσε ότι σε σχέση με την αγορά οκτώ αμερικανικής κατασκευής μαχητικών F-16, βρίσκονται σε εξέλιξη προγράμματα για τον εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών αεροδρομίων. Η Βουλγαρία πλήρωσε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 για νέα μαχητικά τα οποία αναμένει να παραλάβει την περίοδο 2022-2023.

Η πιθανή μεταφορά πυρηνικών κεφαλών στις χώρες αυτές όμως δημιουργεί πολλαπλά κύματα ανησυχίας, ενώ στο όλο θέμα εμπλέκεται και η βάση του Ιντσιρλίκ σύμφωνα και με άρθρο μας με το οποίο πιθανότατα επιβεβαιωνόμαστε .

Εκεί αναφέραμε μόλις πριν τρεις μήνες πόρισμα-σοκ για τις εξελίξεις στην περιοχή μας,

Οι Ισραηλινοί αναφέρουν πως έρχεται νέα σοβαρή επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας, λόγω της ειλημμένης απόφασης για απόσυρση και μεταφορά των πυρηνικών βομβών B-61 από τη βάση του Ιντσιρλίκ.

Επιπλέον, οι Ισραηλινοί αναφέρουν ξεκάθαρα στην έκθεση-πόρισμα πως «η Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν απειλεί τα συμφέροντα του Ισραήλ». Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρουν πως η αποδόμηση της Τουρκίας θα ξεκινήσει με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρξει διαχωρισμός της τουρκικής κοινωνίας από την ηγεσία της, η οποία αναφέρεται στην έκθεση ως ισλαμική με το κόμμα AKP να είναι το «alter ego» της μουσουλμανικής αδελφότητας

Σύμφωνα με ξένες πηγές, οι αμερικανο-τουρκικές σχέσεις έχουν επιδεινωθεί τόσο πολύ μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, ώστε οι ΗΠΑ να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη στο τουρκικό καθεστώς για να φιλοξενεί στο έδαφός της τα συγκεκριμένα όπλα.

 

Επίσης υπάρχουν ρωσικές πληροφορίες που αναφέρουν πυρηνικά οπλικά συστήματα μεταφέρονται και στην αεροπορική βάση Ντεβέσελου στη Ρουμανία. Πρόκειται για την βάση του ΝΑΤΟ δίπλα στο Καρακάλ, που είναι η περιοχή που έχουν τοποθετηθεί στοιχεία της αμερικανικής πυραυλικής ασπίδας, η οποία στοχοποιεί την Κριμαία.

Το ρουμανικό υπουργείο εξωτερικών διέψευσε και αυτό κατηγορηματικά την πληροφορία για την μεταφορά των πυρηνικών όπλων, αλλά ο “καπνός” υπάρχει και μεγαλώνει.

Οι Ρώσοι επιμένουν και μάλιστα η δήλωση της Ζαχάροβα δείχνει ότι η Μόσχα έχει τις δικές της πληροφορίες για το θέμα αυτό.

Την ίδια στιγμή η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις της στο Καλίνινγκραντ αποστέλλοντας μηχανοκίνητες δυνάμεις και πυραυλικά συστήματα.Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο του νέου “ψυχρού πολέμου” ο οποίος είναι σε πλήρη εξέλιξη σε Μαύρη Θάλασσα, Α.Ουκρανία, αλλά και Βαλκάνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »