Ευθεία σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ Μόσχας-Άγκυρας.

Ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου κατά συμβατικών υποβρυχίων (σαν αυτά που έστειλε η Τουρκία σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο) διεξήγαγε ρωσικός στολίσκος στην Α.Μεσόγειο την περίοδο που οι Τούρκοι απειλούν ταυτόχρονα τόσο τη Λιβύη όσο και τη Συρία, που αποτελούν περιοχές ρωσικών συμφερόντων. 

Στολίσκος που ανήκει οργανικά στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας και αποτελούνταν από τις φρεγάτες “Ναύαρχος Γκρηγορόβιτς”, “Ναύαρχος Μακάροφ” και “Ναύαρχος Έσεν”, πραγματοποίησαν ασκήσεις για την αναζήτηση και καταστροφή συμβατικών υποβρυχίων του “εχθρού” στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει η ρωσική πλευρά.

“Σφυροκοπούν” τους Τούρκους στη Λιβύη: Ο Εθνικός Στρατός πολιορκεί το αεροδρόμιο & το λιμάνι της Τρίπολης

 “Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, τα ρωσικά πλοία επεξεργάστηκαν τακτικές για την ανίχνευση και τη συνεχή καταδίωξη υποβρυχίων με την εφαρμογή των προτύπων για την υπό όρους χρήση τορπιλών και βομβών με τη βοήθεια αεροσκαφών”, ανέφερε η διοίκηση του ρωσικού στόλου σήμερα Τετάρτη.

Η αναζήτηση των υποβρυχίων του «εχθρού» πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων Ka-27PL και συστημάτων της αεράμυνας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Οι ασκήσεις των Ρώσων στην Α.Μεσόγειο αφορούν εκτός από τα τετριμμένα όμως και δύο σημερινές κινήσεις της Τουρκίας πρώτα στη Λιβύη και μετά στη Συρία, οι οποίες προβληματίζουν έντονα τη Μόσχα για τα επερχόμενα.

Σήμερα, όπως αναφέρ αμε, τουρκικό πολεμικό πλοίο εκτόξευσε έναν αμερικανικό αντιαεροπορικό πύραυλο RIM-66 στην ακτή της περιοχής Alwitya στα νότια της Τρίπολης, περισσότερο ως προειδοποίηση στον στρατηγό Χαφτάρ για τις αληθινές προθέσεις του Ερντογάν στη χώρα αυτή.

Την ίδια περίοδο αεροσκάφη Cargo μεταφέρουν τζιχαντιστές και όπλα στο λιβυκό έδαφος με σαφή πρόθεση ελέγχου μέρους της χώρας. Επίσης εκκρεμεί η απόβαση τουρκικών δυνάμεων στη χώρα με στόχο τα πετρέλαια που αξίζουν τρισ. δολάρια.

Δεύτερον, τουλάχιστον 350 τουρκικά στρατιωτικά οχήματα και αρματοφορείς μετέφεραν στρατεύματα και άρματα μάχης στη επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσαν τοπικές πηγές εν μέσω προειδοποιήσεων της Άγκυρας προς τη Δαμασκό, περί δήθεν σεβασμού της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε πριν από ένα μήνα την οποία οι Τούρκοι την έχουν κάνει κουρελόχαρτο στην κυριολεξία.

Ανάφλεξη στον Καύκασο: Οι ΕΔ του Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκαν σε επαρχία της Αρμενίας – Κούρδοι ανατίναξαν αγωγό Τουρκίας-Ιράν

Ο τουρκικός στρατός έχει τοποθετήσει στρατεύματα και όπλα σε περισσότερα από 50 παρατηρητήρια στη Συρία. Σύμφωνα με πηγές των φιλότουρκων ανταρτών, η Τουρκία έχει εγκαταστήσει και αμερικανικά συστήματα πυραύλων HAWK στο Ιντλίμπ από την περασμένη εβδομάδα, για να καταρρίψει συριακό ή ρωσικό αεροσκάφος.

Τον Μάρτιο, οι τουρκικές δυνάμεις δημιούργησαν έξι νέα παρατηρητήρια στις περιοχές al-Ghassaneyah, Bidama, al-Najiyeh και al-Zainiya, al-Misherfah και Tel Khattab, μια σειρά χωριών που βρίσκονται στην περιοχή Jisr al-Shughour, κατά παράβαση της συμφωνίας της Αστάνα.

Όλες οι ενδείξεις μας δείχνουν ευθεία πολεμική αναμέτρηση συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και Τούρκων, εν μέσω όμως ρωσικών δυνάμεων, οι οποίες είναι άγνωστο το πως θα αντιδράσουν.

Μιλάμε για το τέλειο σκηνικό πιθανής ρήξης Ρωσίας και Τουρκίας λόγω κυρίως της αλλαγής στάσης του Ερντογάν προς τη Δύση, μετά το οικονομικό κραχ που ήδη βιώνει η Άγκυρα λόγω της πανδημίας.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι ο τουρκικός στόλος παρά την κρίση του ιού θα συνεχίσει κανονικά τις ασκήσεις σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, ενδεικτικό των προθέσεων της Άγκυρας που αναζητά από κάπου να πιαστεί ενώ εκατοντάδες Τούρκοι πολίτες πεθαίνουν και χιλιάδες νοσούν. 
 
Θα κάνουμε μια πρόβλεψη λέγοντας ότι πιθανότατα τα ρωσικά πλοία και υποβρύχια θα αυξηθούν στην Α.Μεσόγειο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, διότι η ολική ανάφλεξη όλων με όλους είναι πλέον αρκετά κοντά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »