Στο στόχαστρο της Άγκυρας το Κασμίρ με σαφείς προθέσεις κατά της Ινδίας
Ητουρκική παραστρατιωτική οργάνωση SADAT συνεργάστηκε με καταδικασμένο κακοποιό στις ΗΠΑ εναντίον της Ινδίας προετοιμάζοντας το έδαφος για εξελίξεις στη γνωστή περιοχή του Κασμίρ, την οποία οι Τούρκοι θεωρούν ήδη το επόμενο “Ναγκόρνο”.

Πληροφορίες φέρουν την Άγκυρα να έχει πάρει σοβαρά το σχέδιο κατά του Ν. Δελχί σχετικά με το Κασμίρ, σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ως “ηγέτιδα δύναμη” στην κεντρική Ασία.

Η μυστική παραστρατιωτική οργάνωση SADAT του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με επικεφαλής τον Adnan Tanrıverdi, προσέλαβε τον Syed Ghulam Nabi Fai, γεννημένο στο Κασμίρ, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης σε ομοσπονδιακή φυλακή των ΗΠΑ, για να υλοποιήσει επιχειρήσεις στο έδαφος των ΗΠΑ, με σκοπό την στρατολόγηση μισθοφόρων κατά της Ινδίας, αναφέρει το Nordic Monitor.

Ο Fai είναι μέλος του αμερικανικού συμβουλίου του Κασμίρ (KAC), που αποτελεί μια οργάνωση-βιτρίνα που χρηματοδοτείται από τις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν (ISI).

Η οργάνωση αυτή συνεργάζεται πλέον με την τουρκική SADAT και την ΜΚΟ Ισλαμικός Κόσμος (lamslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, İDSB).

Ο Fai συμμετείχε συχνά σε εκδηλώσεις που διοργανώνει η SADAT και μάλιστα συναντήθηκε αυτοπροσώπως με τον Tanrıverdi, έναν Τούρκο πρώην στρατιωτικό αξιωματούχο που εξακολουθεί να συμβουλεύει τον Τούρκο πρόεδρο.

Ο επικεφαλής της τουρκικής παραστρατιωτικής οργανώσεως ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές σε εκδήλωση και συναντήθηκε με τον Φάι για να συζητήσει κοινά προγράμματα και να συντονίσει δράσεις ειδικά κατά του ινδικού Κασμίρ.

Η μισθοφορική παραστρατιωτική οργάνωση SADAT λειτουργεί ως κέντρο κατάρτισης και υλικοτεχνικής υποστήριξης των τζιχαντιστών στην Τουρκία, τη Συρία, τη Λιβύη και άλλες χώρες.

Ο αρχηγός της Tanrıverdi στοχεύει να μετατρέψει το κοσμικό σύστημα της Τουρκίας σε ισλαμικό καθεστώς που θα βασίζεται στη Σαρία, ενώ ονειρεύεται να δημιουργήσει έναν ισλαμικό στρατό με τη συμμετοχή χιλιάδων μελών από μουσουλμανικές χώρες.

Τον Δεκέμβριο του 2019 μετά από μια σύνοδο της Διεθνούς Ισλαμικής Ένωσης που διοργανώθηκε από την SADAT, ο Tanrıverdi είπε ότι η οργάνωσή του εργαζόταν για να ανοίξει το δρόμο για την άφιξη του Mahdi (προφητευμένος σωτήρας και λυτρωτής του Ισλάμ).

Ο ίδιος ασκεί μια σημαντική επιρροή στην κυβέρνηση Ερντογάν και βοηθά στη διαμόρφωση πολιτικών σε στρατιωτικά θέματα ασφάλειας.

Ο πρώην Ταξίαρχος του τουρκικού στρατού ήταν επίσης ο κύριος αρχιτέκτονας της μαζικής εκκαθάρισης των φιλοδυτικών αξιωματικών στον τουρκικό στρατό.

Σχεδόν το 80 τοις εκατό των στρατηγών και των ναυάρχων και σχεδόν όλοι οι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού απολύθηκαν και / ή φυλακίστηκαν και αντικαταστάθηκαν από ισλαμιστές και νεοεθνικιστές.

Το σίγουρο είναι ότι η ισλαμική παραστρατιωτική “μηχανή” του Ερντογάν έχει ξεκινήσει να προετοιμάζει το έδαφος για επιχειρήσεις στην Ινδία σε σχέση με το αμφισβητούμενο καθεστώς του Κασμίρ.

Το FBI ισχυρίζεται ότι το η ένωση Kashmir American Council χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από την υπηρεσία κατασκοπείας ISI του Πακιστάν.

«Οι χειριστές του στο Πακιστάν φέρεται να διοχετεύουν εκατομμύρια μέσω του Κασμίρ για να επηρεάσουν εκλεγμένους αξιωματούχους των ΗΠΑ, ενώ χρηματοδοτούν συνέδρια υψηλού επιπέδου, σκορπώντας αφειδώς χρήμα για να προωθήσουν την υπόθεση του Κασμίρ στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στην Ουάσινγκτον», πρόσθεσε ο Αμερικανός ειδικός MacBride.

Η Τουρκία κινείται πλέον σε επίπεδα Γερμανίας του 1940, ξεφεύγοντας από τα στενά πλαίσια της Α.Μεσογείου σε μια προσπάθεια να υλοποιήσει το σχέδιο της αναβίωσης μιας πανίσχυρης νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Η κατάληξη όμως αυτών των σχεδίων θα είναι ακριβώς η ίδια με αυτή του Βερολίνου το 1945, και αυτό είναι σχεδόν απολύτως βέβαιο από πολλούς ειδικούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »