Ο στρατός του Πακιστάν ταυτόχρονα στηρίζει το Αζερμπαϊτζάν
Τελεσίγραφο σε Άγκυρα-Μπακού έστειλε ο Πρόεδρος του Αρτσάχ. Σε δηλώσεις του ανέφερε πως εάν το Αζερμπαϊτζάν δεν επιλύσει ειρηνικά την όλη κατάσταση, θα ζητήσει την ανεξαρτησία του Αρτσάχ από την Αρμενία και άλλες χώρες.

Οι δηλώσεις:

”Εάν τις προσεχείς μέρες το Αζερμπαϊτζάν αποτύχει να βρει μια πορεία εξεύρεσης λύσεων με ειρηνικά μέσα, θα ζητήσω από τη Δημοκρατία της Αρμενίας και άλλες χώρες να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Artsakh” δήλωσε ο Πρόεδρος Arayik Harutyunyan σε συνέντευξη Τύπου σήμερα.

”Οι άνθρωποι του Artsakh θέλουν την ειρήνη περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο. Ωστόσο, δεν μπορούμε να δεχτούμε τους όρους που μας επιβάλλονται από μια χώρα, η οποία στοχεύει στην εξόντωση της ιστορίας του Artsakh και του λαού της”, δήλωσε ο Πρόεδρος.

Ταυτόχρονα το ΥΠΑΜ Αρμενία αναφέρει ότι cargo με UAV στέλνονται από το Ισραήλ και την Τουρκία προς το Αζερμπαϊτζάν.
Ισλαμικός άξονας της Τουρκίας-Πακιστάν κατά Χριστιανικών χωρών
Ο επικεφαλής του στρατού του Πακιστάν ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι η χώρα του υποστηρίζει πλήρως στρατιωτικά την θέση του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, διευρύνοντας την λίστα των έμμεσα συμμετεχόντων σε μία πολεμική αναμέτρηση που τείνει να εξαπλωθεί σε μια περιφερειακή σύγκρουση με θρησκευτικές προεκτάσεις.

Ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στο Πακιστάν Ali Alizada συναντήθηκε με τον Α/ΓΕΕΔ του Πακιστάν στρατηγό Nadeem Raza στην έδρα της διοίκησης στην πόλη Ρουαλμπάντ για να συζητήσουν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και περιφερειακής ασφάλειας.

Ο Πακιστανός Α/ΓΕΕΔ επιβεβαίωσε την αδελφική σχέση μεταξύ των δύο χωρών και είπε ότι αυτή είναι “χτισμένη” σε πολύ ισχυρά θεμέλια.
Ο ίδιος δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν υποστηρίζουν πλήρως τη θέση του Αζερμπαϊτζάν σχετικά με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο πρέσβης ευχαρίστησε τον Ραζά για την υποστήριξη του Πακιστάν για τη δίκαιη αιτία του Αζερμπαϊτζάν.

“Ευχαρίστως να καλέσω τον στρατηγό Nadeem Raza, Α/ΓΕΕΔ του Πακιστάν για να συζητήσουμε νέους τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών στρατιωτικών μας σχέσεων μεταξύ των αδελφικών μας χωρών”, έγραψε στο Twitter ο Αζέρος Πρέσβης μετά τη συνάντηση.

Μπορεί το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών να αντέκρουσε αναφορές ινδικών μέσων ενημέρωσης ότι Πακιστανοί πολεμούν μαζί με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας στο κατεχόμενο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η πραγματικότητα όμως μας δείχνει ότι οι Ινδοί γνώριζαν πολύ καλά τι έλεγαν.

Οι Πακιστανοί πιθανότατα βοηθούν τους Αζέρους “αδελφούς” αφού πάνε όπου πάνε και οι Τούρκοι, ενώ η συνεργασία τους πιθανότατα να αφορά ανταλλαγή πληροφοριών, αποστολή πυρομαχικών και άλλου αναλώσιμου υλικού, ειδικά μετά από πόλεμο 2 εβδομάδων στο Ναγκόρνο,

Αυτά είναι σενάρια που συνάδουν απόλυτα με την σχέση δύο “ αδελφών” κρατών όπως το Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν, τις κυβερνήσεις των οποίων όμως κατευθύνουν οι Τούρκοι με απόλυτη μαεστρία.

Οι Πακιστανοί για να μην ξεχνιώμαστε όμως είναι στενοί σύμμαχοι των Τούρκων και σε Αιγαίο, Κύπρο και Α.Μεσόγειο.

Υπενθυμίζουμε ότι μεσούσης της ελληνοτουρκικής κρίσης τον Αύγουστο, ο γραμματέας της Επιτροπής Άμυνας της Γερουσίας του Πακιστάν δήλωσε, με ανάρτησή του στο Twitter στα αγγλικά, ότι το Πακιστάν θα σταθεί ένοπλα στο πλευρό της Τουρκίας και οι Πακιστανοί θα χύσουν το αίμα τους στο πλευρό των Τούρκων αδελφών τους, όπως έκαναν και στα χρόνια του Χαλιφάτου.

Η ανάρτηση ανέφερε:

«Εμείς, οι Πακιστανοί στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών μας από την Τουρκία. Εάν υπάρξει ανάγκη για (να χυθεί) αίμα, το αίμα μας θα χυθεί μαζί σας.Σταθήκαμε στο πλευρό σας την εποχή του Χαλιφάτου και θα το κάνουμε ξανά.Ο Αλλάχ να ευλογεί πάντα την Τουρκία».

Αυτό που βλέπουμε όμως εδώ για πρώτη φορά είναι ότι οι Τούρκοι επιτέθηκαν κατά των Αρμενίων μέσω των Αζέρων στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ δημιουργώντας ταυτόχρονα έναν ισλαμικό άξονα με το Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν, ενώ πιθανόν να έχουν σε αναμονή και τις υπόλοιπες τουρκογενείς χώρες τις περιοχής.

Αυτό το δίδαγμα οφείλει να δραστηριοποιήσει ακόμα πιο πολύ τις ελληνικές αρχές για κάτι παρόμοιο σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο το επόμενο διάστημα. Οι Τούρκοι θέλουν το δικό τους άξονα συμμαχιών για προσδώσουν μια ιδιότυπη “νομιμοποίηση” στα άνομα σχέδια τους για την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, η οποία θα γίνει βέβαια μόνο στα όνειρα τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »