ΟΣέρβος πρόεδρος Αλεξάντερ Βούτσιτς έλαβε τελεσίγραφο, για αποχώρηση των Σέρβων διαδηλωτών σε 24 ώρες αλλιώς θα έχουμε επέμβαση του ΝΑΤΟ.

Όπως αναφέρουν σερβικά ΜΜΕ, οι πρεσβευτές των χωρών της Κουίντ έστειλαν χθες το βράδυ τελεσίγραφο στον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, με αίτημα οι Σέρβοι να απομακρύνουν τα οδοφράγματα στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου εντός 24 ωρών.

Οι πρεσβευτές των ΗΠΑ, της  Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας φέρονται να απαιτούν να αφαιρεθούν τα οδοφράγματα εντός 24 ωρών ή, λένε, θα επιτρέψουν στον Κούρτι να κάνει αυτό που έχει στο μυαλό του και να επιτεθεί στους Σέρβους με την ειδική αστυνομική δύναμη.

Περιττό να τονίζουμε τι ακριβώς μπορεί αν λάβει χώρα αν Αλβανοί κομάντος με τα όπλα στα χέρια επιχειρήσουν να “διαλύσουν” τους Σέρβους διαδηλωτές, οι οποίοι έχουν και αυτοί όπλα στα χέρια, ενώ στην περιοχή έχουν “ακροβολιστεί” Ρώσοι της Wagner και ” Λύκοι της Νύχτας”, οπλισμένοι “μέχρι τα δόντια”.

Νεώτερη ενημέρωση

Σύμφωνα με τον σερβικό τύπο, είναι ψευδή η είδηση ​​ότι χθες βράδυ «Σέρβοι παραστρατιωτικοί επιτέθηκαν σε μέλη της KFOR στο συνοριακό πέρασμα Zubin Potok», αφού, ούτε η KFOR το επιβεβαίωσε, ούτε και η αλβανική εφημερίδα Koha στοχοποίησε εθεύως την σερβική, αλλά ανέφερε ότι η περίπολος της KFOR άκουσε μαζικούς πυροβολισμούς σε περιοχή στο Ζούμπιν Πατόκ.

Στην ανακοίνωση της αλβανικής Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου, ανέφερε ότι σημειώθηκαν πυροβολισμοί στο Zubin Potok, διαψεύδοντας ότι  υπήρξε επίθεση κατά Αλβανών αστυνομικών, ούτε υπήρξε ανταλλαγή πυρών μεταξύ της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου.

Τα ΜΜΕ της Πρίστινα διαδίδουν ψέματα ότι Σέρβοι επιτέθηκαν στην KFOR στο Zubin Potok λένε οι Σέρβοι

“Τα ΜΜΕ της Πρίστινα διαδίδουν ψέματα ότι Σέρβοι επιτέθηκαν στην KFOR στο Zubin Potok, αναφερόμενα στις πολυάριθμες ερωτήσεις που απευθύνθηκαν στην αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, εάν δέχθηκε επίθεση στο Zubin Potok ή αν υπήρξε ανταλλαγή πυρών μεταξύ της αστυνομίας και παραστρατιωτικών ομάδων’, αναφέρει σερβικό ΜΜΕ.

“Σας ενημερώνουμε ότι δεν υπήρξε επίθεση στην αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, ούτε υπήρξε ανταλλαγή πυρών μεταξύ της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου ή οποιασδήποτε ομάδας, ενώ τα μέλη μας δεν αντάλλαξαν πυρά με κανέναν”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσίευσε η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου στο Facebook.

Πως έλαβε χώρα το περιστατικό στο συνοριακό πέρασμα Ζούμπιν Πατόκ

Να θυμίσουμε, στην περιοχή του συνοριακού περάσματος Zubin Potok χθες γύρω στις 19:45 μμ ακούστηκαν πυρά και όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Kosovo Online, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν όταν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου προσπάθησαν να απομακρύνουν τα οδοφράγματα σε έναν δρόμο.

Βίντεο στο οποίο ακούγονται συνεχή πυρά εμφανίστηκε στα κοινωνικά δίκτυα. Δημοσιεύτηκε επίσης στο «zubinpotokinfo», με το συνοδευτικό κείμενο ότι δήθεν οι ριπές ήταν ανταλλαγή πυρών στην ευρύτερη περιοχή του Zubin Potok, ανέφερε η διαδικτυακή πύλη του Κοσσυφοπεδίου.Οι λεπτομέρειες και η αιτία του συμβάντος είναι ακόμα άγνωστες.

Μια φωτογραφία που διακινείται στα κοινωνικά δίκτυα, είναι απόδειξη ότι οι αλβανικές ειδικές δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου επιτέθηκαν σε Σέρβους.

Επιχείρηση ψευδούς σημαίας (False flag operation), είναι η ονομασία στα αγγλικά, όλων των μυστικών επιχειρήσεων και παρόμοιων δραστηριοτήτων, όπως ένοπλες και τρομοκρατικές επιθέσεις, δολοφονίες ή δολιοφθορές που αναλαμβάνονται από ένα κράτος ή οργανισμό με τέτοιο τρόπο ώστε να αποδίδεται σε άλλο κράτος ή εθνοτική ομάδα, συνήθως αντίπαλος ενός κράτους ή μιας οργάνωσης για προπαγανδιστικούς σκοπούς.

Ο Σέρβος αρχηγός του επιτελείου στα σύνορα με ειδική αποστολή

Ο αρχηγός του επιτελείου του Σερβικού Στρατού, Στρατηγός Μίλαν Μοϊσίλοβιτς, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσις, δήλωσε ότι αναχώρησε για την Ράσκα.

Ο Στρατηγός Μίλαν Μοϊσίλοβιτς, μετά τη συνάντηση με τον Σέρβο πρόεδρο, είπε ότι έφυγε «επειγόντως για την Ράσκα. Μόλις τελείωσα μια συνάντηση με τον Αρχιστράτηγο και το θέμα ήταν το Κόσοβο. Δεν μπορώ να σας πω τις λεπτομέρειες της συνάντησής μας. Το συμπέρασμα είναι ότι αυτή τη στιγμή είμαι στο δρόμο και ταξιδεύω στην περιοχή», είπε ο  Μοϊσίλοβιτς.

«Τα καθήκοντα που λάβαμε ο Σερβικός Στρατός και εγώ είναι ακριβή, ξεκάθαρα και θα εφαρμοστούν πλήρως. Η κατάσταση είναι σύνθετη», είπε ο ίδιος.

Εκτιμάται ότι εφόσον οι Σέρβοι παραμένουν στα οδοφράγματα και οι Αλβανοί προκαλούν, τότε όλα τα σενάρια είναι ανοικτά  και εφαρμόσιμα σε μια λίαν “καυτή” περιοχή των Βαλκανίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »