Ανέβηκαν οι τόνοι όταν ο πρωην υπουργός αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του βουλευτή Κυρανάκη

Φορτίστηκε ξανά το κλίμα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Παύλου Πολάκη, καθώς ο πρώην αναπληρωτής υπουργός αποχώρησε αρνούμενος να απαντήσεις στις ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κυρανάκη .

«Είσαι προβοκάτορας» του είπε ο πρώην υπουργός και έφυγε από την επιτροπή. «Είσαι κότα λειράτη» ήταν η απάντηση του κ. Κυρανάκη. Η ένταση όμως συνεχίστηκε καθώς σύμφωνα με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κυρανάκης κατευθύνθηκε προς τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης φωνάζοντας χαρακτηριστικά: «Είστε όλοι κότες ρε».

Αυτό προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη ένταση στην επιτροπή με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Γκιόλα να σπρώχνει τον κ. Κυρανάκη. Σημειώνεται ότι στιγμές αργότερα ο κ. Γκιόλα ζήτησε συγνώμη για την συμπεριφορά του.

Λίγο νωρίτερα σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Πολακης φέρεται να πήρε αποστάσεις από τους προστατευόμενος μάρτυρες λέγοντας ότι μπορεί να είναι και άνθρωποι που τους είχαν για κατηγορούμενους και τους είπαν πείτε πράγματα για να γίνεται μάρτυρες.

«Δεν τους ήξερα. Απλά είχα διαβάσει και είναι βέβαιο ότι τα έχουν πιάσει διότι μόνο έτσι ήξεραν. Μπορεί να είναι και άνθρωποι που τους είχαν για κατηγορούμενους και τους είπαν πείτε πράγματα για να γίνετε μάρτυρες. Αυτό δεν γίνεται»; τόνισε.

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας αυτή την αναφορά του κυρίου Πολάκη ανέφεραν ότι ουσιαστικά με αυτή την αναφορά αδειάζει την Τουλουπάκη για την χρησιμοποίηση εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση ως μαρτύρων.

Ο διάλογος Πολάκη-Μπιάγκη για τον Λοβέρδο

Ενδιαφέρον είχε και ο διάλογος που είχε ο κ. Πολάκης με το βουλευτή του κινήματος αλλαγής Δημήτρη Μπιάγκη για το αν είπε στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο του 2018 ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος πρέπει να πάει φυλακή.

Σήμερα ο κ.Πολακης Έκανε πίσω αναφέροντας ότι ποτέ δεν ονομάτισε τον Ανδρέα Λοβέρδο ωστόσο από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που κατέθεσε ο βουλευτής του κινήματος αλλαγής προκύπτει ότι ο κύριος πολλάκις είχε αναφέρει το όνομα του πρώην υπουργού του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Μπιάγκης: Στις 14 Οκτωβρίου του 2018 μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είχατε πει ότι «θα κερδίσουμε τις εκλογές μόνο αν βάλουμε κάποιους φυλακή».
Την ίδια ημέρα είπατε επίσης ότι «Δεν μπορεί ο άλλος να κάνει προανάκριση έξι χρόνια, έτσι είναι έξω ο Λοβέρδος». Πώς είχατε τέτοια βεβαιότητα; Με ποια στοιχεία είπατε κάτι τέτοιο;

Πολάκης: Εγώ ό,τι έλεγα ήταν με βάση τα δημοσιεύματα. Εγώ όσα έγραφαν είπα.
Μπιάγκης: Ναι αλλά κατονομάσετε τον Ανδρέα Λοβέρδο
Πολάκης: Όχι ονόματα δεν είπα.

Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ανέγνωσε στην Επιτροπή τα λεχθέντα του Π.Πολάκη που ονοματίσει τον Α.Λοβέρδο και επιπλέον κατέθεσε το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που ακούγεται ξεκάθαρα να αναφέρει τον Λοβέρδο.

Ακολουθεί το κείμενο

Απομαγνητοφώνηση από ομιλία Παύλου Πολάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ , 14.10.2018

«… Η Δικαιοσύνη, η Δικαιοσύνη στη Συνταγματική Αναθεώρηση πρέπει να αποδεχθούν κάποια πράγματα που θα επιταχύνουν την απονομή της δικαιοσύνης.

Γιατί πρέπει να υπάρχει προανάκριση και κύρια ανάκριση ;

Γιατί πρέπει να υπάρχει ;

Ένα στάδιο.

Δεύτερο, γιατί μπορεί ο άλλος να κάνει προανάκριση ή ανάκριση έξι χρόνια ;

Έτσι είναι έξω ο Λοβέρδος.

Έτσι, είναι έξω ο Λοβέρδος, γιατί κάνει ένας εισαγγελέας προανάκριση έξι χρόνια.

Γιατί δεν μπαίνει ένα όριο, έξι μηνών ;

Γιατί πρέπει να υπάρχουνε αναβολές μετά από ενάμιση χρόνο σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος ;

Ας βάλουν ένα μήνα για την υπόθεση δημοσίου συμφέροντος, για να επιταχύνουν την εκδίκαση, όπως έγινε στην Ισπανία.

Τα έχουνε κάνει θάλασσα, κοιτάτε να δείτε αυτά…

Λοιπόν, αυτές τις πολιτικές αλλαγές πρέπει να τις δούμε πολύ συγκεκριμένα και να τις προτείνουμε, να επισπεύσουμε…».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »