Ο αμερικανός πρόεδρος δείχνει “ενδιαφέρον” για τα ελληνοτουρκικά;
ΟΠρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε απόψε στον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Τραμπ για το ενδιαφέρον του και για την επικοινωνία η οποία έγινε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο Πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.
Η τηλεφωνική αυτή επικοινωνία, ενδεχομένως να δείχνει κάποιο ενδιαφέρον από την πλευρά του αμερικανού προέδρου, ο οποίος είναι “ταγμένος” υποστηρικτής του Ρ.Τ. Ερντογάν, με δηλώσεις του περί φιλίας και υποστήριξης στην Άγκυρα τις τελευταίες ημέρες να κάνουν τον γύρω του κόσμου.

Ακόμη οι ΗΠΑ, δεν έχουν εκδηλώσει κάποια ξεκάθαρη στάση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Μπορεί να ανακοινώνουν και να διατυμπανίζουν στην Τουρκία να αποκλιμακώσει την κατάσταση, όμως δεν φαίνεται να στέλνουν κάποιο ξεκάθαρο μήνυμα, όπως έχουν πράξει άλλες χώρες, πχ η Γαλλία.

Όπως άλλωστε αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, ακόμη και οι ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν με το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, δεν πρέπει να πανηγυρίζονται, τουλάχιστον ακόμη, καθώς η Ουάσινγκτον φαίνεται να προσπαθεί να τα έχει καλά και με τα δύο μέρη. Λίγο μετά την πραγματοποίηση της άσκησης με την Ελλάδα λοιπόν, φαίνεται πως έγιναν γυμνάσια και με την Τουρκία…

Κάτι που δίνει την εντύπωση, πως αφήνει την Τουρκία να αλωνίζει, επιβραβεύοντας τη επιθετικότητά της αλλά και τις διεκδικήσεις της εις βάρος της Ελλάδας.

Ίσως πια ο αμερικανός πρόεδρος να προβληματίστηκε με την κρισιμότητα της κατάστασης στην Α. Μεσόγειο και την επιθετικότητα που δημιουργεί η Τουρκία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »