Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης επιδρομής-Ποια είναι η νέα πραγματικότητα;
Γιατί πέσαμε από τα σύννεφα με τα γεγονότα του Καπιτωλίου;

Βοά η διεθνής ειδησεογραφία εδώ και δυο μήνες, από τις αμερικανικές εκλογές μέχρι σήμερα, πως υπάρχει κίνδυνος να επικρατήσει χάος και πως δήθεν η αμερικανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για οποιεσδήποτε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένης της εκτεταμένης κοινωνικής αναταραχής.
Και τώρα δηλαδή πρέπει να πειστούμε πως σε μια χώρα που διαφεντεύει η CIA, που οι μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν κάθε έναν σαν κάλπικη δεκάρα, που όλα χορεύουν στους ρυθμούς της τεχνητής νοημοσύνης και των υπερσύγχρονων τεχνολογιών, ουδείς γνώριζε για τις διαθέσεις των χθεσινών μπουκαδόρων του Καπιτωλίου…

Μήπως αυτή που είδαμε χθες ήταν η πιο… light εκδοχή της αναταραχής που όλοι περιμέναμε;

Και κατόπιν εσπευσμένα το αμερικανικό Κονγκρέσο επικύρωσε την νίκη του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020, έπειτα από την απόρριψη των ρεπουμπλικανικών ενστάσεων για την εγκυρότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων και στην Πενσιλβάνια. Ο Τραμπ παραδέχτηκε ότι η προεδρική του θητεία έχει τελειώσει και υπόσχεται «συντεταγμένη μετάβαση»…. 14 ώρες μετά τα γεγονότα η Δημορατία επικράτησε..ή ‘Democracy Prevails’ όπως λένε οι Αμερικανοί…. Όλα καλά όλα ανθηρά…

Κάποιοι δεν κάνουν τον…Κινέζο

Η εικόνα που έβγαλε η Αμερικανική Δημοκρατία προς τα έξω χθες βράδυ ήταν εικόνα τριτοκοσμικής χώρας!

Και δεν πέρασε αδιάφορη ασφαλώς… Κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους…

Η Κίνα βρήκε την ευκαιρία και συνέκρινε τα γεγονότα στο Καπιτώλιο με τις περσινές βίαιες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, και υπερηφανεύτηκε ότι εκεί κανείς δεν σκοτώθηκε όταν οι διαμαρτυρόμενοι κατέλαβαν το κοινοβούλιο στην υπό κινεζική κυριαρχία πόλη.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χουά Τσουνγίνγκ δήλωσε κατά την σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι μολονότι τα γεγονότα στο Χονγκ Κονγκ το 2019, όταν διαδηλωτές εισέβαλαν στο τοπικό κοινοβούλιο της πόλης, ήταν πιο “σοβαρά” από αυτά στην Ουάσινγκτον, “ούτε ένας διαδηλωτής δεν πέθανε”.

Με τις σχέσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον τεταμένες τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης συχνά εστιάζουν σε ειδήσεις για βιαιότητες στις ΗΠΑ.

Αυτήν τη φορά “η αντίδραση ορισμένων στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μέσων ενημέρωσης, είναι εντελώς διαφορετική”, σημείωσε επίσης η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών χωρίς να κατονομάσει πρόσωπα ή μέσα. “Τότε, όταν περιέγραφαν τις βίαιες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, τι λέξεις χρησιμοποιούσαν; (…) ‘ένα ωραίο θέαμα'”, υπογράμμισε η Χουά Τσουνγίνγκ.

Η Global Times επισημαίνει ότι οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ είχαν χαρακτηριστεί ήρωες από την Νάνσι Πελόσι, την πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, συμπληρώνοντας: “Απομένει να δούμε αν θα πει το ίδιο πράγμα όσον αφορά την κατάσταση στο Καπιτώλιο”.

Ποια είναι η νέα πραγματικότητα;

Το ζήτημα είναι ποια είναι η νέα πραγματικότητα στην Αμερική του Μπάιντεν. Ο διχασμός είναι δεδομένος. Η ένταση στο κόκκινο. Μόλις λίγα 24ωρα πριν, Ρεμπουμπλικανή βουλευτίνα δήλωσε ότι θα πηγαίνει στο Κογκρέσο με το όπλο της.

Την ίδια στιγμή το BLM γράπωσε την ευκαιρία να κάνει την προπαγάνδα του, υποστηρίζοντας με θέρμη πως οι φρουροί του Καπιτωλίου και οι αρχές θα έδειχναν περισσότερο… ζήλο αν οι διαμαρτυρόμενοι ήταν λευκοί…

Και άραγε για να εξευμενίσουν τους εκπροσώπους αυτου΄του κινήματος τι θα πράξουν οι νέοι ηγήτορες της άλλοτε υπερδύναμης;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »