Το αφήγημα του δήθεν ξεχαρβαλωμένου κράτους δεν πείθει

Κάτι συμβαίνει με τον πρωθυπουργό και αυτό γίνεται πλέον και όλο και πιο ορατό στην αποσολωμένη κοινή γνώμη. Ηταν το χθεσινό video με τα πρωθυπουργικά χαμόγελα και το εκτός τόπου και χρόνου χιούμορ που πάγωσε τους Ελληνες. Αυτό θα το ακολουθούσε μία ακόμη δυστοπική επιλογή στο πρόσωπο του αντικαταστάση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του παράξενου Χρήστου Στυλανίδη, του υπουργού της πυρκαγιάς στην Εύβοια και του αποκλεισμού της Αττικής οδού ως projects βγαλμένα από την Ατζέντα 2030.

By The Wrong Man

Το rotation του πρωθυπουργού είναι σχεδόν εφιαλτικό. Ούτε ο Klaus Schwab να υποδείκνυε τους υπουργούς του. Ή μήπως αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει;

Οσο για τον πόλεμο που περιγράφει ο Αλέξης Παπαχελάς στο editorial της Καθημερινής για τον καινούργιο «πόλεμο», ο εχθρός πλέον είναι ορατός σε πολύ περισσότερους συμπολίτες μας οι οποίοι συνειδητοποιούν τι συμβαίνει παρά τις προσπάθειες της βαλσαμωμένης elite του Κολωνακίου να μας πείσει ότι ο εχθρός είναι αόρατος.

Ο εχθρός έχει το νέο πρόσωπο του Ναζισμού όπως καταγγέλουν οι ηρωικοί Εβραίοι που επέζησαν του Ολοκαυτώματος και οι συνεργοί του (ΜΜΕ και εταιρίες χορηγοί των ΜΜΕ του Ναζισμού) δεν είναι παρά συνεργέτες των ΝΑΖΙ.

Η προπαγάνδα περί ξεχαρβαλωμένου κράτους πείθει όλο και πιο λίγους καθώς ο κόσμος ώρα με την ώρα συνειδητοποιεί πως πρόκειται για ένα πολύ αποτελεσματικό κράτος όταν πρόκειται να σπείρει θάνατο για τις ανάγκες του ελέγχου και της μείωσης του πληθυσμού που αποτελεί την αέναη φιλοδοξία μίας μη εκλεγμένης elite που φιλοδοξεί να γίνει παγκόσμια διακυβέρνηση όπως την χαρακτήρισε ο Elon Musk.

Αλλά ακόμη κι εάν επιχειρήσουμε να εθελοτυφλούμε “συστημική αδεία” όπως κάνει ο κ. Παπαχελάς δεν μπορείς παρά να εκπλαγείς από τους συνεχόμενους πνιγμούς ενός πρωθυπουργού με πρόσφατη πανηγυρική επανεκλογή.

Ο άνθρωπος που είχε την ευθύνη της πυρκαγιάς στην Εύβοια μία μέρα που δεν φύσαγε και του αποκλεισμού της Αττικής Οδού με ανύπαρκτο χιόνι έρχεται να αντικαταστήσει τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Κάτι συμβαίνει με τον πρωθυπουργό, δεν εξηγείται διαφορετικά. Κι αυτό το κάτι γίνεται πλέον όλο και πιο ορατό και είναι τόσο δυστοπικό για εμάς τους υπόλοιπους.

Κανείς δεν θα εξαιρεθεί από τις προθέσεις των εμπνευστών της Ατζέντας ακόμη κι εάν χώνει το κεφάλι του στην άμμο και υποδύεται ότι δεν βλέπει τη πραγματικότητα.

 

Στο μεταξύ πριν στεγνώσει το μελάνι της ανάρτησης που διαβάζετε έπεσε στην αντίληψή μας το εξής, χάρη στον πρώην υπουργό κ. Στέφανο Μάνο>

O κ. Στέφανος Μάνος έλυσε το μυστήριο του χτυπήματος στο Θεσσαλικό κάμπο.

Ο πρώην υπουργός αντιγράφοντας από το KReport της 11/09/2023 αποκάλυψε στο ευρύ κοινό μία “ενδιαφέρουσα ύποπτη” μελέτη 145 σελίδων που είχε εκπονηθεί για λογαριασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος, με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!

Η μελέτη αναφέρεται στη «Διαχείριση Κινδύνων Πλημμύρας των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Θεσσαλίας» και είχε παραδοθεί στο υπουργείο το Μάρτιο 2017.

Αυτό σημαίνει ότι οι εμπνευστές του Σχεδίου γνώριζαν πως εάν προκαλούσαν έντονες βροχοπτώσεις με τη βοήθεια της Γεωμηχανικής και του Συστήματος Haarp πάνω από τις πληγείσες περιοχές θα είχαμε το αποτέλεσμα που βιώνουμε σήμερα.

Και απλά το έκαναν πράξη. Κάτι μας λέει πως υπήρχαν και παρόμοιες μελέτες για το δάσος της Δαδιάς για παράδειγμα.

Δεν αποκλείεται και λόγω επετείου 9/11 που έχουμε σήμερα να αποκαλυφθούν στη συνέχεια μελέτες για εργαστηριακούς σεισμούς ή άλλου είδους χτύπημα με στόχο την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα. Αυτό το χτύπημα θα μπορούσε να βρίσκεται στη καρδιά της γνωστής elite.

Φυσικά ο πρώην υπουργός και επιχειρηματίας Στέφανος Μάνος έπεσε στη παγίδα του δήθεν ξεχαρβαλωμένου κράτους το οποίο είχε στη διάθεσή του τη μελέτη και δεν λειτούργησε προληπτικά.

Κι όμως εδώ έχουμε το προφανές. Το κράτος αξιοποίησε τη μελέτη ως εργαλείο της Ατζέντας με αποτέλεσμα να πνιγεί ο κάμπος.

Γράφει λοιπόν ο Στέφανος Μάνος>

Αντιγράφω από το καλά ενημερωμένο KReport της 11/09/2023. Η κυβέρνηση μας χρωστάει εξηγήσεις και τιμωρία των υπευθύνων της ολιγωρίας.
“Γνωρίζαμε αλλά αδρανήσαμε: Γνωρίζαμε από το 2017 τί θα συμβεί στον θεσσαλικό κάμπο αν γίνουν σφοδρές βροχοπτώσεις και προκαλέσουν πλημμύρες που συμβαίνουν μία φορά στα 50 χρόνια είτε μία φορά στα 100 είτε μία φορά στα 1.000 χρόνια. Το περιέγραφε στις 145 σελίδες της η μελέτη που είχε εκπονηθεί για λογαριασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος, με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αναφέρεται στη «Διαχείριση Κινδύνων Πλημμύρας των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Θεσσαλίας», είχε παραδοθεί στο υπουργείο Μάρτιο 2017.

Το ερώτημα είναι τι έγινε από το 2017 μέχρι σήμερα και πολύ περισσότερο από το 2020, όταν ο Ιανός μας είχε προειδοποιήσει για τα μελλούμενα.

Στη μελέτη εξετάζονταν τρία σενάρια. Και οι αρμόδιοι «εντέλλονταν» να πράξουν τα δέοντα. Προφανώς αυτά δεν έγιναν. Ή ότι έγινε ήταν ανεπαρκές και κάποια από αυτά που έγιναν ήταν κακοφτιαγμένα.

1. Η μελέτη προειδοποιούσε ότι το Υδατικό Διαμέρισμα Θεσσαλίας είναι το πλέον ευάλωτο της Ελλάδας, καθώς οι πλημμυρικές ζώνες καλύπτουν το 31.2% της περιοχής (4 172 από τα 13 377 τετραγωνικά χλμ).

2. Όλα τα υδατορεύματα και οι λεκάνες στη Θεσσαλία πλημμυρίζουν σε όλα τα σενάρια, στα πιθανότερα και τα σπανιότερα, η διαφορά από σενάριο σε σενάριο είναι στις εκτάσεις που πλημμυρίζουν.

3. Η μελέτη έμεινε στα συρτάρια, ούτε καν επικαιροποιήθηκε -όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προσφύγει κατά της Ελλάδας από τον Φεβρουάριο 2022, για παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.”

Πάμε τώρα να δούμε τι γράφει ο Αλέξης Παπαχελάς. Το άρθρο του αφορά μία άλλη Ελλάδα-εάν υπήρξε ποτέ. Τότε που το κράτος ήταν πράγματι ξεχαρβαλωμένο. Δεν πρόκειται περί αυτού. Ζούμε σε ένα επιτελικό κράτος που θέλει την τέφρα μας. Όπως τα πρόσωπα πίσω από τη κουρτίνα του βαθέως κράτους στις ΗΠΑ δεν θέλουν με τίποτε το Δημοκρατικό Κόμμα να χάσει την εξουσία. Ακόμη και εάν χρειαστεί να καταργηθούν και οι εκλογές του Νοεμβρίου εξαιτίας μίας νέας planδημίας, ενός νέου εργαστηριακού πολέμου, ίσως νέου χτυπήματος τύπου Διδύμων 9/11. Γράφει λοιπόν ο Παπαχελάς>

Είμαστε σε έναν καινούργιο «πόλεμο» και αν δεν το πάρουμε χαμπάρι, η ίδια η επιβίωση της χώρας θα είναι αμφίβολη. Ή θα σοβαρευτούμε ή θα βουλιάξουμε. Είναι η ώρα να βάλουμε όλοι μας τον εγωισμό μας στην άκρη. Πρώτος ο πρωθυπουργός. Το 41% δεν ήταν εντολή να τοποθετήσει όποιον ήθελε όπου να ‘ναι, να βάλει λάιτ πολιτικούς σε κρίσιμα πόστα. Αν δεν μπορούσε να βρει στον πάγκο του ή στο Κοινοβούλιο, ας διάλεγε από τον εθνικό πάγκο, πέρα από κομματικές ή προσωπικές προτιμήσεις. Αλλά ακόμη και οι υπουργοί που δείχνουν να λιώνουν –καθώς τα δίνουν όλα βέβαια οι άνθρωποι– θα έπρεπε να ξεπεράσουν τον εγωισμό τους και να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με όσα αντιμετωπίζουμε. Οσο για τους αφανείς διαπληκτισμούς εξουσίας μεταξύ κορυφαίων στελεχών, που είτε διεκδικούν επικοινωνιακά οφέλη είτε προσπαθούν να ρίξουν αλλού το μπαλάκι των ευθυνών έπειτα από μια τραγωδία, τι να πει κανείς…

Εχει φτάσει η ώρα να σοβαρευτούμε σαν χώρα και να σπάσουμε αυγά. Κάθε φορά που έχουμε μια μεγάλη κρίση, ανακαλύπτουμε ότι δεν διαθέτουμε τον στοιχειώδη αριθμό αεροσκαφών ή ελικοπτέρων. Μικρό αλλά χρήσιμο παράδειγμα. Τα διαθέτουμε, δηλαδή, όλα αυτά στα χαρτιά αλλά όχι στο πεδίο. Αρχίζουμε συζητήσεις επί συζητήσεων και καταλήγουμε ότι η χώρα χρειάζεται αμυντική βιομηχανία και βάση υποστήριξης. Μάλιστα. Ποιος είναι ο καλύτερος να τη διοικήσει; Ο Χ. Ο άνθρωπος προσφέρεται μέχρι που ανακαλύπτει ότι θα πληρώνεται 2.200 ευρώ, με έναν εισαγγελέα συνέχεια πάνω από τον ώμο του και συνδικαλιστές και διάφορα δικτυωμένα λαμόγια να τον κυνηγάνε. Προτιμάει να μείνει σπίτι του και η χώρα να παραμείνει αθωράκιστη, όταν η Τουρκία κάνει άλματα.

Ψηφίζουμε για βουλευτές, περιφερειάρχες, δημάρχους ανθρώπους που είναι τέλειοι στα πανηγύρια, αλλά ανίκανοι όταν γίνεται η στραβή.

Εχει επίσης έλθει η ώρα της μηδενικής ανοχής στη διαφθορά και στην κακοδιαχείριση. Δεν είναι μόνο ότι χάνονται χρήματα του Ελληνα φορολογουμένου. Είναι ότι το φαινόμενο αυτό ροκανίζει την επιβίωση της χώρας όταν κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια σε κακοτεχνίες και καθυστερήσεις ή όταν ένας δήμαρχος παίρνει τα κονδύλια των αντιπλημμυρικών και τα κάνει φιέστες γιατί αυτές φαίνονται και φέρνουν ψήφους.

Τον εγωισμό μας πρέπει όλοι μας να τον βάλουμε στην άκρη. Και εμείς οι ψηφοφόροι. Να καταλάβουμε πόσο αυτοκτονικές, ηλίθιες, είναι συχνά οι επιλογές μας. Που ψηφίζουμε για βουλευτές, περιφερειάρχες, δημάρχους ανθρώπους που είναι τέλειοι στα πανηγύρια, στα βαφτίσια μας και στις σέλφι, αλλά ανίκανοι και εξαφανισμένοι όταν γίνεται η στραβή. Δικό μας είναι το λάθος, εμείς τους ψηφίζουμε χωρίς να ρωτάμε «τι έχεις κάνει στη ζωή σου; Εχεις δουλέψει ποτέ σε κανονική δουλειά, έχεις νιώσει τον κίνδυνο της απόλυσης;».

Στεκόμαστε με δέος, ανασφάλεια και θυμό κοιτώντας τις καταστροφές των τελευταίων μηνών. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη φύση ή τη γεωγραφία. Το ζητούμενο είναι να ξυπνήσουμε όλοι, από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο πολίτη, και να καταλάβουμε ότι αν δεν βγούμε από την αδράνεια και τον κυνικό μας λήθαργο, θα καταλήξουμε ένα «αποτυχημένο κράτος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »